Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (381)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, co má tento film znamenat. V prvé řadě jsem doufal a dokonce si myslel, že by to mohlo být zábavné a stylové ve stopách Dannyho parťáků. Ale už tak v polovině a hlavně ke konci jsem hodně rychle vystřízlivěl. A přitom nápad a hlavně hvězdné obsazení nasvědčovali, že to bude koukatelné. Ale setsakramentsky jsem se mýlil. Za celou dobu jsem se snad jednou zasmál, což je na stillerovskou komedii hanebné. Poslední třetina byla naprostá sračka se scénami, které by do filmu nedal snad asi nejhorší režisér. Auto na výtahu a pak v bazenu? WTF. A ještě jednou WTF. Naprostá nelogičnost, která musí mlátit do oči i úplnýmu debilovi. Když už ne samotný děj, tak alespoň Eddie Murphy a Téa Leoni rozzářili trochu tmu před očima. Na ty se skutečně dívat dalo. Tím ale pozitiva končí. Bohužel. Místní hodnocení naprosto odpovídá realitě. 45%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ďalšia chlebovka Bena Stillera. Neviem, či som videl horší heist movie. Tak po prvé trvá 45 minút, kým sa film vôbec snaží vyzerať vtipne. A jediný komu to ako tak ide, je Eddie Murphy. To by ale nebol úplne najväčší problém. Sú tu dva väčšie a to: 1. réžia a strih - film pôsobí dojmom, akoby z neho bolo vystrihnutých aj zo dvadsať minút (často scény končia uprostred - napr. tréning na streche, alebo zase sú prazvláštno zostrihané - napr. tréning otvárania sejfu) a 2. scenár - ktorý je strašný blábol, lebo napriek prekladu filmu že "Majstrovský plán", tak určite na ňom nie je nič majstrovské a nepovedal by som, že tu vôbec nejaký plán je. Celý "heist plan" je len sled náhod a deus ex machina zvratov. A to Bret Ratner býval kedysi celkom dobrý remeselník. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Mínusy: Poměrně nuda s nenápaditým příběhem , natočená prostě proto, aby se pár herců zase objevilo před kamerou. Některé postavy vysloveně zbytečné, policistka tele, co vše vykecá, navíc mi bylo doslova líto těch mravenců, kteří otročí pár zbohatlíkům. Místy zbytečné pitvoření se Eddieho. Casey Affleck mi přestává připadat jako herec, navíc by ho měl někdo dabovat.~ Plusy: Druhý filmová role Gabourey "Precious" Sidibe, Ben Stiller se nepitvoří a nesnaží se dělat hloupý nebo trapný humor, nedělá žádný humor (!). Přítomnost Alana "Howkyeho" Aldy. ~ Není těch plusů nějak málo? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller sbírá partu zoufalců (mezi kterými nechybí ani zapomenutí Murphy a Broderick) aby okradli cynického Alana Aldu. Výborné obsazení, na komedii atraktivní téma, ze kterého se mohla vyklubat alespoň zábavná komedie. To by však Brett Ratner nesměl stát levou nohou a ukázat, že je pouhopouhý rutinér, jehož občasné úspěchy jsou pouhou náhodou. Smutně slabý film. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Od Tower Heist čekal každý víc, než se mu ve výsledku dostalo. Ostatně čekat, že tohle bude jedna z těch lepších komedií je pochopitelné, už jen dle obsazení a reřiséra. Jenom by ten scénář nesměl být tak kostrbatý a nezáživný, za tohle bych scénáristu pověsil do průvanu, že zahodil takovýhle potenciál. Koukat se na to dá a závěrečná část má i co do sebe! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Po uvedení filmu se objevily informace, že vlastníkem Ferrari 250 GT Luosso z roku 1963, které ve filmu vypadlo z okna, byl herec Steve McQueen. Později však bylo vše uvedeno na svou míru. Steve McQueen sice skutečně vlastnil automobil Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso, avšak pro tuto značku v poněkud netypické hnědém laku a interiérem v béžové kůži. Kompletně zrestaurovaný vůz byl koncem roku 2007 prodán za více než 47 miliónů korun. (jenik71)
  • Ve filmu je jediná improvizovaná scéna. (KucC)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama