Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se tohle může někomu líbit, to mi hlava nebere. Ale věc každýho, každý má svůj názor. Bitky v hokeji - tak přehnané, kde musí stříkat krev a létat vylámané zuby. Divím se, že to Seann William Scott přijal, aby se účastnil v tomhle braku. Takže je mi líto, dokoukal jsem film s těží. Samé demetní bitky a nudné konverzace, trapní herci. Hodnocení je jasné: 0% = odpad! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To už vážně musí být romantická zápletka v každém filmu? Výrazně kurvila celkem slušný film. Naštěstí toho prostoru neměla až tolik. Zbytek je atraktivní. Nad úvodní větou, že je film inspirovaný skutečnou událostí se člověk během filmu i po něm musí pousmát. Inspirace byla maximálně v tom smyslu, že se zde jednalo také o hokej. Zbytek je totální nesmyslný výmysl či maximální překroucení jakési možné pravdy. Na druhou stranu se u filmu nenudíte a několikrát se i lehce pousmějete, takže takové slabší 3* se nebojím dát. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seann William Scott hlavnú úlohu vystrihol úplne parádne a potvrdil, že by bola veľká škoda pamätať si ho len ako Steva Stifflera. Jeho hrdina je pravdepodobne ten vôbec najsympatickejší blbec, akého ste mohli vo filme v posledných rokoch vidieť a momenty, kedy sa ospravedlňuje ľuďom za to, že ich musí zmlátiť do bezvedomia, sú skoro až roztomilé. Aj režisér Michael Dowse odviedol svoju prácu veľmi dobre a bez väčších problémov zvláda striedať veselé násilia, vulgárne a sexistické hlášky Dougovho kamoša Ryana (opäť Baruchel), ale aj vážnejšie scény a film preto nemá vyložene nudné miesto. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hokejový fanda a životem zklamaný trouba, který na bruslích rozhodně nepůsobí jistě, ale umí dát pořádnou ránu. A ono to tak nějak vyjde a dostane se do nižší hokejové ligy. Jako bitkař a mstitel hlavní (trochu vyhaslé) hvězdy mančaftu. A to je asi tak všechno. Nic dalšího, nebo nedej, bože, originálního, nečekejte. Získá si respekt v kabině, občas dá gól zadní částí těla, sbalí holku, která rozhodně není modelka a tak trochu se prý chová jako děvka. Postavy jsou nezajímavé, situace tak nějak monotónní, zábavu jsem teda moc nenašel. Herecky žádná hitparáda, potěší jen výborný Liev Schreiber v roli jiného bouchače. Spoluautor scénáře Jay Baruchel naopak otravný. Srovnání s Rockym mi přijde ulítlé. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Film byl natočen na motivy knihy "Goon: The True Story of an Unlikely Journey into Minor League Hockey" od Adama Frattasia a Douga Smithe. Záběry ze Smithovy hokejové kariéry je možno vidět během závěrečných titulků. (Zdroj: ČSFD)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)
  • Profesionální ligy, v čele s NHL, zakazují mlácení na zemi či se snaží zamezit útokům na hlavu nejen pěstí, ale i v podobě hitů. (3T)

Reklama

Reklama