Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 340)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil, ale mě to hrozně bavilo. Jak by taky ne, když se akční veteráni rozhodli přilepšit si k důchodům a vydali se rozstřílet, rozsekat, rozkopat a vyhodit do vzduchu vše, co bylo před natáčením vcelku. Samostatnou kapitolou je samozřejmě Chuck Norris, který potvrdil, že vtipy o něm jsou pouhým zobrazením jeho skutečných schopností a to je velmi potěšitelné i zábavné. Kdo však v dávnověku nebrousil staré akční véháesky s rychlodabingem, ten se přitom patrně nebavil tak skvěle jako já. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Absolutní vítěz kategorie Nejlepší akční nekomiksový týmový Rkový film všech dob. Nic víc, nic míň. Ještě víc nabitější, akčnější a zábavnější, sebeparodizující než jednička, že i kobra královská přestane syčet a sní o koulích Chucka Norrise a automatické brokovnici AA-12./// Úvodní sekvence je naprosto drtivá a bylo by hříchem mít k filmu bad attitude. West se vrací a má to sakra grády! 90 %. Rest in pieces. [Kino] ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

BOOM TIME. Zapomeňte jedničku, jako by nebyla. Přesně tohle jsem tenkrát čekal a nedostal. Tak stručně. Těžkotonážní oldschoolová nonstop akce v Rambo stylu; krvavější, pravděpodobně i dojemnější, spojitější, kamerově mnohem přehlednější, castingově ještě neuvěřitelnější. Švéd to opět zabil, JCVD jako záporák s-u-p-e-r, no a trojice Guvernátor, Božský Bruce & Walker Texas Norris to celý posílá až komicky vysoko do nebes. A Sly... Je tu přesto hvězda největší. Přijde mi, že každý člen týmu tu dostal víc prostoru (snad krom Stathama a Jet Liho). Mám radost. Z jedničky jsem neměl ucelený dojem, ani mě neudělala. Tohle je zk*rvená jízda, co postupně gradovala až do závěrečný dvacetiminutovky, kdy už jsem měl definitivně držku ztvrdlou do úsměvu od ucha k uchu. Věřím, že spousta z vás na tom bude stejně. Na tohle jsme (my, a naši fotrové) čekali - ENJOY. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička na orgasmus rozhodně nebyla. Poměrně mizerně natočená akce, hodně nedochucený scénář, málo hlášek i absence pořádného jiskření. Parta bijců let osmdesátých se dle očekávání sešla podruhé. Na slepencovém příběhu opět nezáleží (hrdinové se dostávají z bodu A do bodu B rychlostí světla), ptákovina trvá, ale má víc nadhledu, je lepší poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe dělají mnohem větší srandu. Vzájemně si masírují svá ega předříkáváním hlášek ze svých největších bijáků (Byl jsi zpátky mnohokrát, já se vrátím!). I legendární polobůh Norris si rochní ve svých minutách na plátně naprosto s noblesou (kobra po mučivé bolesti umřela), prostě nikdo ze zúčastněných se tu nebere vážně, a to je jenom dobře. Jenže… Ač se třeba scéna v kostele vydařila na jedničku (pamatuju, že Statham se mi v prvním díle moc nelíbil, tady je to přesně naopak), o ostatní epileptické akci se to říct nedá. Sorry, ale střihač by měl okamžitě vrátit honorář. Když si kdysi vyjel zastřílet John Matrix (Komando), mělo to jistý feeling, tady se jen střílí (a nemíří), nikdo nemá ani šrám, ale soupeři do kulek naskakují, jako snad nikdy předtím. Simon West možná pochopil nadsázku, ale s ohledem na vymazlenou akci v Con Air je tohle několikrát louhovaný sáček čaje, kterému by moc prospěla nějaká ta zpomalovačka. Ještě, že je Arnie zpět, Li zbytečný, Dolph vtipálek, Van Damme stále jakž takž pohyblivý a Sly pořád charismatický. Nakonec 4 * stejně jako u jedničky, jenže tady mají mnohem větší váhu!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednička sbírala body hlavně za snahu a za to, že se ji nakonec povedlo dotáhnout do konce. Dvojka nasadí od startu více než svižné tempo, celou dobu ho bez většího klopýtnutí drží, efektně prodá i emoce drsných chlapů - a přitom teprve pak rozbalí svoje hlavní zbraně. Za sebe si myslím, že přestože mám Slye nebo Jasona hodně rád, tak určitě nejsem primární cílová skupina. Jenže říkejte to finálnímu zúčtování na letišti, které musí rozvibrovat smysly každého diváka, který někdy nadšeně fandil u akčňáku. Ať už střílí kdokoli z nejočekávanější trojice, Jean-Claude labužnicky hláškuje nebo Chuck Norris oblažuje diváka vtipem o něm samém, tohle vyšlo do posledního výstřelu. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Ve chvíli, kdy nastupuje Booker (Chuck Norris) na scénu, si sundává brýle a poté je drží v pravé ruce. Při dalším záběru je však drží v ruce levé. (Domin1359)
  • V úvodu filmu, při záchranné misi, si můžeme všimnout, že obrněné vozidlo, kterým si Postradatelní razí cestu městem, má na beranidle nápis „knock knock“, tedy „ťuk ťuk“. Tuto hlášku použil Arnold Schwarzenegger (Trench) ve filmu Predátor (1987) těsně předtím, než vykopl dveře u jedné chýše v táboře povstalců. (ClintEastwood)
  • Úvodná akčná pasáž, ktorá sa odohráva v Ázii, sa v skutočnosti natáčala na jeseň a v zime v Bulharsku. Digitálne bol odobratý sneh, vytvorené tropické podnebie, pridané tropické rastliny a odobratý bulharský porast. (AdamesWWE)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama