Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výjimečná výpověď studenta Trevora Adamse o zážitcích, které zakusil na Rivervale High. Trevor se stal obětí takového traumatizujícího týrání, že ho dovedlo až k pokusu o bombový útok na školní fotbalový tým. Pomocnou ruku mu pak podal učitel dramatické výchovy, když Trevorovi nabídl hlavní roli ve školní hře. Učitel pomáhá Trevorovi zůstat přímým a skromným. Hra je ale riskantní - její temný scénář popisuje život zabijáků a ve spojení s Trevorovou problémovou minulostí provokuje místní rodiče, kteří ji chtějí zakázat. Jestli uspějí, Trevor si už možná nikdy nezahraje - a to by mohlo být spouští lidské časované bomby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Aky 

všechny recenze uživatele

Autoři do hloubky vědí o příčinách šikany a nemotivovaného násilí téměř vše; jestli se o něčem vůbec dá vše vědět. Nicméně vědí jistě, že násilí nikdy není nemotivované, jen o jeho motivacích někdy nevíme nebo nechceme slyšet. V napínavém dramatu dokázali nejen přesvědčit, že své věci rozumí, ale dokázali to i sdělit. Klobouk dolů a poděkování. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelný vysílací čas, co pro tento snímek připravila Tv Nova dokazuje její neschopnost tvořit kvalitní programový plán jehož středobodem je osmá hodina večerní, při které by se měl promítat opravdu kvalitní film a ne ty rádoby kraviny(a ještě lépe seriály...). Rozhodně bych chtěl tu divadelní hru vidět, protože to musí být zážitek a na konci snímku byla předvedena úchvatně... ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak moc se snažili vyndat třísku, že neviděli trám... Jo, přesně tak to chodí, všechno je o prestiži a prestiž zase o penězích a pořád dokola, a proto se stává, že otázkou šikany se ve školách nikdo nezabývá a když, tak jen tím, co pronikne na veřejnost (jen neztratit dušičky, že?), zatímco opravdové hrozby jsou bagatelizovány... Z fleku bych na školách zavedla povinný dramatický kroužek, který by otevíral sezónu hrou "Bang, Bang, You're Dead", s účastí rodičů, přirozeně, namísto schůzek s předčítáním vnitřního řádu, protože to je manuál pro přežití! Kromě rodiny je i střední škola mikrosvětem, který udává, kam budeš směřovat, jestli začneš právě tam být NIKDO, pak se připrav na společnost stínu ponížení, který se za tebou bude ploužit po zbytek života... Trevor raději ztratil jméno povšechné, aby ho získal ve zvěřinci s názvem Rivervale High, čímž se nejen očistil, ale zároveň vyřval všechno, čím musí procházet nejeden příslušník nižší kasty, případně bezkastovní solitér, takovým způsobem, že i za tu fyzickou nevolnost říkám - rádo se stalo! A Ben Foster? Nenapadá mě nikdo, kdo by zahrál líp, než ten, co nemá fyziognomii obličeje uzpůsobenou k úsměvu! ♥ ()

Seti 

všechny recenze uživatele

V dnešní době dvakrát tak zajímavé a dvakrát tak kontroverzní. Nechci obhajovat střelce ve školách, ale ne vždy to musejí být po krvi lačnící psychopatická monstra, která svoji motivaci mají z videoher a filmů. Film podává také jiný možný úhel pohledu a ukazuje, jak dokáže člověka poznamenat a úplně změnit soustavná fyzická a psychická šikana. Skvělý Ben Foster (škoda, že točí tak málo filmů) a jsem přesvědčen, že naživo musí být tato hra fakt zážitek. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem lepší než Klass, i když toto se, narozdíl od citové Klass, zaměřuje spíš na logiku problému. Trojce Cavanagh, Foster a Moloney sympaticky funguje, příběh i řešení je fajn, ale něco tomu chybí. Je to takové nemastné neslané, nechává to chladným a není to zapamatovatelné a konkrétní. Sice to skvěle ukazuje, rozebírá a vysvětluje problém, bez šokovanosti, s čistou objektivitou,přesto to není ono. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natočený na námet divadelnej hry s rovnomenným názvom. Divadelná hra Bang, Bang, You´re Dead mala premiéru 7. apríla 1999 v meste Eugene v štáte Oregon. O necelé dva týždne na to, 20. apríla 1999, došlo k nechválne známemu masakru na Columbine High School v štáte Colorado. (GTS_PUNK)
  • Když se Trevorovi (Ben Foster) zdá noční můra o tom, že se Jenny (Jane McGregor) stane také obětí připravovaného útoku, má na sobě stejný bílý svetr, který se potřísní červenou skvrnou, jaký měl i při svém školním videu, které vedení školy odsoudilo jako hrozbu. (Nick321)
  • Poté, co Trevora (Ben Foster) odváží policie z herecké zkoušky v kapli, je záběr na policejní budovu, na které je zřetelně vidět zednářský symbol – kružítko a úhelnice. (Nick321)

Reklama

Reklama