Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenze (66)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dokonalý, ucelený obraz dění po tragédii, která nastala v závěru původního Klass. Každá epizoda přichází s originální zápletkou, jejíž celek je úzce svázaný s prvotním snímkem. Pár epizod je sice slabších, ale kompletně se jedná o výtečné dílo, které by se mělo i s filmem povinně promítat na školách. Nejlepší epizody: jedna, čtyři a sedm. Poslední epizoda navíc dává původnímu filmu zcela nový rozměr. Prostě doporučuji. 84% ()

zuzka236 

všechny recenze uživatele

K pokračovaniu filmu Klass niet čo dodať... každá jedna časť priniesla niečo nové a iné, pocity spolužiakov, učiteľov, pozostalých rodičov šikanujúcich a najmä samotného Kaspara, prežívanie jeho priateľky, jedného z jeho šikanérov Tomasa a rodičov Jozefa naozaj dojali. Málokto dokáže pochopiť a vcítiť sa do ľudí, ktorým sa v živote prihodí niečo takéto, myslím, že tento seriál bol naozaj dobre spracovaný a divákom to sprostredkoval najlepšie ako sa to dalo ukázať. v niektorých častiach bol otvorený koniec a mne chýbal uzavretý koniec bez otáznika v mojej mysli :-) - napríklad v časti s Theou a listom od Kaspara a v časti s rodičmi Paula a Andersa. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen první díl. Až uvidím všechny díly, tak se rozepíšu víc. Ale troufám si říct, že celý seriál bude tak výborný jako ten první díl. Myšlenkama jsem se vrátila zpátky na festival ve Varech, rok 2007, kde jsem viděla původní film. Nedá se hodnotit jinak než 100%. Edit po všech dílech: Ne všechny díly byly nakonec tak kvalitní, jak jsem si ze začátku myslela. Stejně ale nechám plný počet hvězd. Nejvíc se mi líbil díl s Theou. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

[421 min] Sedmidílný seriál přímo navazující na tragické události filmového Klass z pohledu žáků, jejich učitelů a rodičů. Klass: Live After už nemá moc co říct, všechny díly jedou podle stejné šablony + otravné dokola se opakující záběry z pláže a kantýny. To nejzajímavější se odehraje až ve finální (a také nejlepší) epizodě celého seriálu, kterou režíroval sám Ilmar Raag. Pro fandy Klass bohatě stačí vidět onu poslední část, která má jako jediná dopad na Klass jako celek. Popisuje soudní proces Kaspara (druhý ze střelců) a jeho poměr s mladou advokátkou. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, jak mě jednotlivé příběhy lidí budou bavit. Většina podobných "dovysvětlení" jsou spíše kecy, které jen jinou formou odvypráví ten první příběh. Tady to však neplatí a hned 1. díl na mě udělal dobrý dojem. Pokud to tedy budu brát jednotlivě, tak snad kromě jednoho dílu, který byl trochu mimo hlavní příběh (5. díl) a nebyl ani moc zajímavý, byli všechny ostatní výborně podány. Vypíchl bych hlavně jak už jsem zmínil 1., 6. a 7 díl. ()

Zajímavosti (3)

  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)
  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)
  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)

Reklama

Reklama