Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Rozbehnutie a prvá polovica filmu u mňa bodovali ponúknutým, prehľadným snímaním kamery a aj tmavým prevedením farieb, ktoré sa dobre uplatnili v desivom prostredí. Zábery a vznikajúce napätie naznačili dobrú atmosféru v ktorej príde čo skoro k zaujímavému zvratu a naplneniu hrôzostrašných predstáv. Všetky tieto úvodné aspekty dostali červenú, keď prišla noc a uväznená menšina zaujala obranné pozície. V tu chvíľu akoby došlo k výmene režiséra a nezvládnutý nočný konflikt oslabil krvi prelievanie. To, že dej neodhalil bližšie skutočnosť prečo skupina ľudí prahne po krvi, mi až tak nevadilo, keďže u týchto filmoch pre mňa dejová náročnosť nie je až taká podstatná, ale za to, že sa hanbili ukázať viac a odkryť krvavé scény ma nepotešilo. Aj keď v závere sa ešte niečo prikmotrilo film už ostal len na 60 %. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být slušný 30 minutový 'kraťas'. Ale takto ne... už i jen jedna scéna z The Road, která měla podobný námět jako celý tento film a měla jen několik pár minut, byla akčně a celkově zábavnější, s lepší atmosférou než tohle střílení do nesmyslně nabíhajících kanibalů do baráku. Ale mělo to koule (jo s brutalitou se docela nešetřilo, i když už jsem na ty digitální zářezy, krev apod. dost háklivý), uvěřitelnou výpravu a výbornou až bizarně úsměvnou závěrečnou scénku. Jestli někomu stačí tak málo... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Postapo mám veľmi rád. Nápad síce nehýri originalitou, ale bol rozpracovaný celkom slušne. Sledujeme príbeh dvoch skupín ľudí, ktorí proti sebe bojujú - lovci a obete. Raz sa stretnú v jednom dome. Dejová linka sa odohráva počas jedného celého dňa, počas ktorého sa toho udeje pomerne dosť. Bola tu aj krv, špinavá atmosféra a miesta s lepším napätím alebo dobrou akciou, takže v tomto smere spokojnosť. Záver taktiež potešil. Čo mi trocha vadilo bolo časté zahalenie boja do tmy a občasné nezmyslené chovanie sa postáv. Tiež bolo na škodu, že tu nebola bližšie vysvetlená podstata a príčiny postapo sveta. Niekoho to možno nezaujíma, ale u mňa to prispieva k celkovej lepšej atmosfére. 65/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Relativně atmosférický, byť viditelně levný postapo horor, který těží především ze sympatických herců, kteří většinou ustojí ty klacky až klády, které jim scénáristé vytrvale háží pod nohy. Ve výsledku to ale neurazí a leckoho potěší příjemnou a místy i svěží nekompromisností. Jako půl hodinový kraťas by to ale fungovalo víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)

Reklama

Reklama