Reklama

Reklama

Z moře začnou vylézat obrovské příšery Kaiju, které napadají města a terorizují lidstvo. Přicházejí trhlinou mezi dvěma tektonickými deskami na dně Pacifiku. Inteligentní netvory dokáží zastavit jen obří roboti zvaní Jaegers, řízení lidskou posádkou. Jenže roboty nelze řídit samostatně, v každém z nich musí být dvoučlenná posádka a oba piloti se spolu musí spojit myslí. To přináší problémy s výběrem posádek, ne každá mysl se dokáže s druhou spojit, aniž by to nepřinášelo vedlejší účinky. Zpočátku jsou roboti velmi účinní, ale postupem času se příšery zdokonalují a začnou mít nad lidmi převahu. Civilizace stojí na pokraji porážky a nezbývá než spoléhat na posádku zastaralého robota složenou z vysloužilého pilota a nezkušeného nováčka. Dva nepravděpodobní hrdinové se stávají poslední nadějí před hrozící apokalypsou. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 846)

Falko 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je znamy tym, ze miluje vizualne efekty, ale ak pri poslednych 30 minutach nevie, kde maju hranice a vy zrovna nie ste sci-fi fanusikom, moze sa vam stat, ze vas to viac unavi, ako zaujme. Avsak giganticke bitky splnili to, co nam trailer ukazal. Hudba bola vynikajuca a ak by som mal 13 rokov, tak by som prosil Poma o moznost pridania siestej hviezdicky :-) Tento film si samozrejme chcem niekedy vychutnat este raz, lebo aj na Hellboya som potreboval par repriz................................................... Po tyzdni som si dal reprizu a vraciam spät, co som napisal ohladom poslednych tridsiatich minut. Pridal som zasluzenu piatu hviezdicku, pretoze vdaka takymto filmom milujem filmy a rad chodim na ne do kina. 3D stalo tentokrat za to, takze u mna nadpriemerna spokojnost. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v (3D) kině. Na papíře vypadalo léto 2013 jako krásné filmové dobrodružství. Bohužel většina filmů nebyla až tak dobrá, jako trailery na ně. Moje poslední naděje byl právě tento snímek a konečně můžu napsat, že mě v roce 2013 alespoň jeden letní blockbuster nezklamal. Pacific Rim mi dal vše, co trailery slibovaly a možná ještě více. Díky 3D, které je použito ne na to, aby na vás něco vyskakovalo z plátna, ale nýbrž pro opravdové přidání třetího rozměru a to hloubky, jsou jak monstra, tak roboti opravdu velcí. Guillermo del Toro je zkrátka a dobře chlapík, kterému to myslí a tak si uvědomil, že když 3D použije k tomu, k čemu původně bylo vytvořeno, tak výsledek by měl stát za to… a povedlo se. Vedle tohoto filmu totiž jakýkoliv díl Transformerů vypadá jako naprosto nedůvěryhodná patlanina. Je škoda, že když si to lidi pustí doma, byť ve Full HD a někteří možná už i ve 3D, tak to nebude mít ten samý "wow" efekt, jako v kině. Tohle je totiž film stvořený pro IMAX a opravdu bych dal hodně vidět tuto epickou podívanou v IMAXu. No, a když si k parádnímu a smysluplnému 3D připočtete povedený casting (Rinko je roztomilá a Idrisovo charisma by utáhlo i reklamu na prací prášek) a stopáž tak akorát, tak vám zkrátka a dobře vyjde film letošního léta. 100 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro destruující roboty jsem nikdy slabost neměl. Když se navíc vyskytují mezi plytkými dialogy, nefunkčními emocemi a akcí, která se rychle okouká, je zle. Lidstvu znovu hrozí zkáza, klukovská hravost a hollywoodská destrukce dostávají zelenou. Bohužel. Roztržití vědci, Japonka, černošský šéf, traumatizovaný pilot. Dějová plochost je donebevolající, ze sypajících se mrakodrapů se stal už trochu stereotyp, horko těžko jsem se něčeho chytal. A z toho, že je tenhle hollywoodský letní blockbuster Guillerma del Tora za poslední roky ten „největší“, se opravdu na zadek neposadím. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Transformers mě vždycky vytáčeli, Pacific Rim mě překvapivě bavil velmi. Velké plus za přehlednou akci. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Najviac ma konsternovalo, prečo sa tam jégeri a kaidžu márovali päsťami, namiesto aby použili zbrane, no ale dobre... asi si chceli dokázať, koľko dajú zásahov, než ich oveľa masívnejšia beštia rozseká na cucky a medzitým rozfláka kus najbližšieho osídlenia. Avšak,... za to, že mi pekne poukazovali kadejaké príšerky, pridávam 1*. Lebo napríklad pri takom Cloverfielde furt iba tízovali a prd ukázali, tak ma naštvali dvakrát (prvýkrát tupým scenárom) - tu som sa aspoň mohla vynadívať na vizuál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Votrelci neprídu odtiaľ ako ich očakávame. Skutočné nepoznané zlo príde z hlbín oceánu. Monštrá s menom Kaiju sú obrovskými votrelcami, ktoré zničili nejedno veľkomesto. Tanky, rakety či bojové stíhačky ich pravidelné útoky nedokážu zastaviť. Národy sa museli spojiť a vymyslieť zbraň, ktorá tieto tvory vyhubí raz a navždy. Odpoveďou sa stávajú roboti menom Jaegers. Čakal som gýč, no vďaka prvej polovici filmu som dostal efektami prešpikované priemerné sci fi na jedno pozretie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pacific Rim ode mě dostal druhou šanci a dopadl podstatně lépe. Především byl zábavnější, to je to, co mi v něm napoprvé tak zoufale chybělo. Čím to? Snad původním zvukem s českými titulky, bez dabingu jako ze smrtelně vážného béčkového filmu? Snad tím, že jsem už věděl, co čekat? Těžko říct, každopádně mě tentokrát velká kovová monstra mlátící jiná velká monstra velmi bavila, akce mi připadala bombastická a v pravých momentech odlehčená (Newtonova houpačka), hlavní hrdinové sympatičtí, deltorovská hračičkovská atmosféra přímo hmatatelná. Těším se na druhý díl (a ještě včera bych nečekal, že zrovna o tomhle filmu něco takového napíšu). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě takovým symbolem současného blockbusterového filmu. Obsahuje totiž snad všechno, co na nich nenávidím. Je ohromně stupidní, pro příklad; analogový stometrový robot vytvořený někdy v roce 2017, který má dotykovou obrazovku. Dále pak třeba dinosauři, meče, rybky padající v moři a pleskající o dno, telefonické spojení do mezidimenze (či čeho) a další tuna věcí včetně celé role Rona Perlmana, dvou doktorů, dvou drsných pilotů a zcela nezbytného ženského elementu v podobě Mako. A nad tím vším je vlastně vůbec celá koncepce těch robotů, u nichž jsem nepochopil, proč musí být při takové úrovni techniky lidé přímo v hlavě stroje, kromě toho přízemního důvodu, že jinak by film nebyl tak napínavý. Všechny situace jsou dopředu velmi snadno odhadnutelné. Teda odhadnutelné, soustředěný divák neodhaduje, on ví, co se stane. To znamená, že celý Pacific Rim je akorát smradlavá kupka klišé. Další věcí je přemíra megalomanské akce a také efektů srovnatelných s animovaným filmem. V mých očích tohle blockbusterovým filmům prostě škodí. Méně je často více. Člověk pak daleko více ocení, když se něco skutečně děje. Ve chvíli, kdy se pořád něco děje, nastává apatie. Koho baví koukat se na variaci jednoho a toho samého souboje asi šestkrát? Jsem jediný, kdo by toužil poznat tu cizí dimenzi poněkud více v klidu, něco se dozvědět, dostat nějakou myšlenku? A ne jen čučet na stupidní akci v doprovodu hudby Ramina Djawadiho, jednoho ze stáda prostitutek Hanse Zimmera? Vadí mi také ta zkratkovitost střihu. Já sice neustále dobře vím, co se děje, ale nemám díky kameře a střihu dobrý vhled na to, jak vlastně ta která scéna vypadá, nemám tu představu celku. Vidím akorát hezké zkratkovité obrázky, jeden detail za druhým, ale nedokážu si celkový prostorový obraz v hlavě spojit. To ve starších megafilmech bylo daleko jednodušší. To, že je tu celá spousta patetických a zcela zbytečně srdceryvných nebo naopak rádoby vtipných scén, je samozřejmé. Jediné, co mě opravdu oslovilo, kromě GlaDOS ze hry Portal, byla ta základní (avšak nijak objevná) myšlenka projití monster (nikoliv mimozemšťanů) z jiné dimenze. Ale tak nějak se mi to líbilo více třeba v té Mlze :-). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Přesto, že jsem okresní přeborník v opileckém pomočování a díky alkoholické ketoacidoze mohu acetonovým dechem čistit míchačky od cementu, poznám kvalitní film, když jej vidím (dvojmo)! Bylo mi přislíbeno dobrodrůžo pro mladistvé nešoustaly, ve kterém se pro samý patos a nelogičnost ztratí i šikmooká makako - přičemž jsem mezi výpravami pro lahváč popatřil na jednoduché, pěkně natočené scífko s rozhodně propracovanější logikou děje, než všechna ta majstrdíla od Marvela. Proč bych měl upozadit roboblby, kopající do dinosauřích tlam, a zároveň hltat ňoumu, co halucinuje po pavoučím kousnutí, či konkurenčního homíka s kryptometeorismem v prdeli, je mi skutečně záhadou. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

To co jsem si vždycky s ulehnutím pod peřinu a se zavřenýma očima přehrával jako svůj soukromý snový film, tedy souboje těch hodných proti zlým, jen v rapidně větším balení, jak pustoší vše kolem, domy se bortí a ti mrňousci dole hrůzou kvílejí, mi z hlavy Del Toro (s)prostě ukradl. Ale nemám potřebu se zlobit, přijdou jiné nápady, o které se s ním do dvojky rád podělím. Jen se tam už nemusí tolik kecat. Stačí hordy větších a větších Kaiju útočících na svět a já se budu opětovně tetelit blahem : ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenčně nejepičtější film tohoto léta, díky kterému se budete na chvíli cítit jako to nadšené dvanáctileté dítě, které se málem posere blahem. Akce je bezchybná, lepší digitální triky jsme od Avatara neviděli, má to drajv a překvapivě i hodně slušně fungující postavy. Hlavně je z toho cítit to Guillermovo nadšení a smysl pro detail, i když na druhou stranu si s některými věcmi si mohl pohrát malinko více. Potěší také sympatické obsazení, které rozhodně nespoléhá na známé tváře. Charlie Hunnam je pro mě sympaťák už od Sons of Anarchy a tady naplno využívá své velké příležitosti, Ron Perlman je pod del Torovým vedení božan vždycky, ale všechny si na stříbrném podnose stejně nejvíce dává charismatický Idris Elba. Škoda jen, že del Toro při své snaze vrátit nás zpět do dětství používá těch klišé až příliš a někdy jsou až nechtěně vtipná. A vědátoři mohli být také daleko vtipnější a lépe využiti. I tak ale velká blockbusterová spokojenost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ups tak tohle byla giganticka mega blbost obrich rozmeru ani nevim co k tomu psat jako ze to nevypada uplne spatne ale co je to platny kdyz akcni sceny jsou totalne neprehledne chaoticky natoceny a navrch jeste prolozeny strasnou nudou plnou neskutecne stupidnich dialogu postavy jsou totalne plochy a nesympaticky fakt tu neni nikdo kdo by stal za zminku no a co vam budu povidat to 3D to pohrbilo uplne videl jsem fakt hodne spatnych 3D ale tohla byla doslova a do pismene katastrofa takze co dodavat snad jenom to ze je to zatim suverene nejstupidnejsi blockbuster jaky jsem mel v tomhle roce cest videt a po pravde ani nevim za co udilim tu jednu hvezdu mozna za to ze to bylo zadarmo a ve zdravi jsem to prezil ale kazdopadne videt to znovu uz opravdu nepotrebuju fakt zabity 2 hodiny zivota vyhnete se tomu ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Letos se ve velkém plní sny fanoušků Eiji Tsuburaye a jeho fenomenálního odkazu. Téměř po padesáti letech jsme se konečně dočkali svérázného pokračování kultovního Urutora Q a o další velkolepý návrat monstrózní zábavy se postaral Guillermo del Toro. Sjednocením Tsuburayových archetypů, platformy kaijû monster a Lovecraftovy bohaté mytologie se mu podařilo vytvořit plně kompaktní dynamickou podívanou, která dokonale střídá efektní akci, příznačný humor, funkční emoce a brakové nápady. Díky své bujné fantazii, hravosti a jedinečnému nadhledu del Toro dokázal transformovat pastelový afektovaný škvár do elegantní velkolepé řeže pro 21. století. Pacific Rim ve mně jednoduše znovu probudil toho dětského geeka hltajícího veškeré tokusatsu produkty šówa éry. Dva sny už se vyplnily, vyjde to příští rok i s tím třetím? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho dost na větvi, bavil jsem se totiž nehorázně. Tohle chce vidět každej dvanáctiletej kluk v nás nesmrtelných geecích! Nepopsatelný bitky... Věčná škoda toho uzívaného konce, jinak plná palba. Kašlat na patos a klišé, kašlat na občas debilní vtípky: v Hollywoodu prostě není jinýho rejžy, kterej by za tyhle prachy dokázal natočit něco tak vizuálně promakanýho (jak to udělal?!?!?). Povídačky o tricích nelhaly, je to fakt nádhera - CineStar navíc po letech šplhá a konečně zesvětluje 3D, samotný efekt prostoru potom parádní a pro mě osobně asi největší plastický zážitek od Avatara, a to už je co říct. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem, či po tomto príde niekto s ešte väčšími monštrami a robotmi, ktorými Del Toro nechtiac odsunul príbeh a postavy na druhú koľaj. Z tej veľkosti a monumentálnosti by som akože mal padnúť na riť, ale nepadol som. Áno, film je na pozretie celkom fajn, na domácom kine to pekne buráca a exploduje, ale nejaký silný emocionálny zážitok z toho nehrozí. Herecky tu nie je veľmi čo vyzdvihovať, v takto trikovo ladených filmoch je to druhoradé. Tu ide hlavne o efekty a ten, kto je z nich na vetvy si film pravdepodobne užije. Ja sa snažím vo filmoch nájsť niečo hlbšie a tu som to nenašiel. U mňa na jedno pozretie. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá srdce ani gule a trpí nepochopiteľnou sequelovitosťou(celý čas som mal pocit , že kukám na nepodarené pokračovanie výborného filmu).3* zo seba nejako dostanem, predsa len tam bolo toho dosť dobrého, ale to ten obrovský potenciál je tam tak hrozne zabitý, že to človeka akurát naštve. 5/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem neviděl začátek, protože kamaráda na eletrickym vozíku zákeřně zablokovali temné síly a jeho stroj uvízl v útrobách rozbité plošiny, možná mě děsivě bolelo vyvrknutý koleno, možná sem musel překousnout dabing, ale i tak jsem si nehorázně užil tenhle blockbuster, možná i proto, že jsem nečekal klasického del Tora, ale čekal jsem nadprůměrnou záležitost, díky které si del Toro sežene pakšiš na některý ze svých komornějších projektů. Však hle! Ono to na mě všechno fungovalo, už jen díky stylizaci, která mi sedla, aniž by mi vadila škatulkoidní povaha mnoha postav. V kině jsem dostal skvěle vypadající film, kde krom akce funguje i stránka emocionální (kde jinde prominout klišé, než tady?), navíc mám na rozdíl od mnohých Charlie Hunnama rád (škoda, že nedošlo na společnou scénu s Perlmanem), kterému navíc sekunduje naprosto úžasná Kikuči. Od blockbusteru o souboji robotů a přerostlech plazokraborybotentononců nic víc nečekám, když budu chtít něco jiného, tak si prostě pustím něco, kde to najdu, ale nebudu to hledat tam, kde to najít nelze, nehledě na to, kdo sedí na režisérské sesli. Po druhé projekci: 3D jest snesitelné, ale nic extra nedodává, boje přehledné, pořád super. Pořád za pět. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po třetí repríze jednoznačně film, který posílá Transformery do druhé ligy. Ikonická scéna je hlavně scéna kdy Gypsy Danger táhne po ulici loď. Přestože v době kdy jsem na tomhle seděl v kině mě film ani trošku nenadchnul, tak nyní se jedná o téměř přesný opak. Úžasná oddechovka a moc se těším na slibovaný druhý díl. 80% ()

Související novinky

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

06.06.2016

S pokračováním sci-fi Pacific Rim: Útok na Zemi to chvíli vypadalo bledě. Celý projekt se v létě 2015 skoro zrušil, letos v únoru byl ale vzkříšen a příští rok by měl jít do kin. Už nějakou dobu víme… (více)

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

04.05.2016

Jurský svět vydělal 1,67 miliardy dolarů, takže vás asi nepřekvapí, že nás čeká kupa nových "monstrfilmů". V březnu 2017 se vrátí King Kong ve filmu Kong: Skull Island od Jordana Vogta-Robertse … (více)

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Reklama

Reklama