Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Terva 

všechny recenze uživatele

....Všechno je původní záznam, my jsme to jen sestříhali. Lance Preston se svým týmem hledá duchy a další podivné jevy. Budou osm hodin zavřeni v opuštěné psychiatrické léčebně, kde prý viděli duchy, levitující předměty a slyšeli hysterický smích. Collingwodská léčebna nás už očekává, račte vstoupit. Tohle je votřes, vše bylo v pohodě dokud nezačal vyšilovat ten černoch. Bože, jak já se modlil, aby ho už někdo umlčel. Třeba nějaký duch. Stupidní hloupost. Znáte ten krásný filmový zážitek, kdy hodinu čekáte až se něco stane a když to kurva konečně přijde někdo vypne kameru. Slovo Fuck jsem přestal počítat někde u dvacky. CITÁT - Kurva.......... Pokud vás baví horory, kde se dlouhou dobu nic neděje, a když už by se mělo dít, tak kamera začne zabírat podlahu nebo stěny, protože kameraman je na útěku, místo aby točil to za čím přišel - tak si poslužte. Mě to nebavilo. A může mi někdo říci, proč zase tvůrci tvrdí, že je to autentický materiál a já se na konci filmu dovím, kdo koho hrál. Například toho údajně pravého Lance Prestona hraje nějakej Sean Rogerson. Fuck of (Kurva). Jednu hvězdu za některé záběry, kde bylo něco vidět. Nebudu přece hodnotit zelené stěny psychiatrické léčebny, strop z trubkama nebo šachovnicovou podlahu, že, kurva. Druhá hvězda za "Fuck" ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Oh shit! :) Když nebudu psát o neoriginalitě, nelogičnosti, chvílemi nudných dialozích a možná o deset patnáct minut delší stopáži, než by bylo záhodno, možná už mi toho moc nezbude, ale i to málo mě dokázalo setsakramentsky vyděsit! Vidět toto před legendární záhadou Blair Witch (ze které GE očividně velmi čerpá) a dalšími povedenějšími found footage (a že jich moc není), asi bych se z Grave Encounters podělal ještě víc :) Kupodivu natáčení handy-camerou mi tady přišlo prostě o mnoho víc přirozené, než je tomu v jiných žánrově obdobných hororech zvykem. Herci veskrze sympatičtí a typologicky dobře vybraní. A -ono zlo-? No jak psal Bloody13, kdyby toho tvůrci více skryli než ukázali, bylo by to asi ještě děsivější, ale i tak je musím pochválit a to hlavně za minimálně dvě velmi vypečené scény. Co musím obzvlášť vyzdvihnout, tak to je stísněné a velmi depresivní prostředí budovy, co kdysi sloužila jako blázinec. Hudba, resp. zvuky taky na jedničku. Éra FF už má to nejlepší pravděpodobně za sebou, ale pokud se sem tam vynoří takovéto milé překvapení, nejsem vůbec proti- naopak. Zasloužené 4*. Projekci GE doporučuji samozřejmě pouze za tmy a nejlépe o samotě :) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na filmy s ruční kamerou moc nejsem, ale tady dokázali autoři vytvořit místy opravdu skvělou atmosféru. Úvodní dění jsem snad ani nevnímal, ale pak se to dobře rozjelo a napětí bylo to pravé hororové. Navíc mysteriózní nádech, to se mi líbí. Kdybych na to koukal za lepších podmínek (sám), možná bych si film užil více, ale i tak se jedná o povedený horor a příjemné překvapení letošního roku. 60% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)

Reklama

Reklama