Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (396)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo pekne trápne. „Duch, ak si tu s nami, daj nám znamenie, otvor okno.“ Alebo: „Duch, ak si tu, ukáž sa. Urob hluk.“ Ha, ha, spomenul som si na detské časy :) Úvod - žiadna inovácia. Predstaví sa nám tím, urobia zopár interview, pekne obkecajú, na čo všetko sa chystajú a predstavia svoje „aparáty“, ako keby ma to zaujímalo. Navyše si nie som istý výberom toho senzibila v čiernom, celú dobu mi bolo z neho na smiech. A potom šup na nočné videnie, je to zelenkavé, s typickými poruchami obrazu a stokrát videné. No a zrazu z ničoho nič buchnú dvere, jeden z nich sa stratí, ďalší sa skotúľa zo schodov, spadne reflektor... a konečne sa niečo začne diať (veď už aj bolo na čase, keďže polovica filmu bola za nami). A potom, čuduj sa svete, sa z toho vykľuje veľmi slušný snímok. Nechcem veľmi spoilerovať, aj keď je vlastne každému jasné, ako to bude pokračovať. Musím však uznať, že párkrát som sa teda poriadne zľakol. Najvýraznejšie pozitívum však vidím v tom, že aspoň nejakého ducha ukázali (aj keď to bolo jasné už z traileru), v každom prípade moje potenciálne hodnotenie v závere stúpalo každou minútou. Celkovo to vidím na 70%, preto som dosť dlho rozmýšľal medzi trojkou a štvorkou. Keď si to však porovnám s naposledy videnými Atrocious / The Tunnel, tak je to jasné. Nedá sa však čakať žiadny megahit, nazval by som to jednoducho „pohodovým found footage“, a súčasne asi aj jedným z najlepších (ale na [Rec] sa to nechytá, to ani náhodou!) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....Všechno je původní záznam, my jsme to jen sestříhali. Lance Preston se svým týmem hledá duchy a další podivné jevy. Budou osm hodin zavřeni v opuštěné psychiatrické léčebně, kde prý viděli duchy, levitující předměty a slyšeli hysterický smích. Collingwodská léčebna nás už očekává, račte vstoupit. Tohle je votřes, vše bylo v pohodě dokud nezačal vyšilovat ten černoch. Bože, jak já se modlil, aby ho už někdo umlčel. Třeba nějaký duch. Stupidní hloupost. Znáte ten krásný filmový zážitek, kdy hodinu čekáte až se něco stane a když to kurva konečně přijde někdo vypne kameru. Slovo Fuck jsem přestal počítat někde u dvacky. CITÁT - Kurva.......... Pokud vás baví horory, kde se dlouhou dobu nic neděje, a když už by se mělo dít, tak kamera začne zabírat podlahu nebo stěny, protože kameraman je na útěku, místo aby točil to za čím přišel - tak si poslužte. Mě to nebavilo. A může mi někdo říci, proč zase tvůrci tvrdí, že je to autentický materiál a já se na konci filmu dovím, kdo koho hrál. Například toho údajně pravého Lance Prestona hraje nějakej Sean Rogerson. Fuck of (Kurva). Jednu hvězdu za některé záběry, kde bylo něco vidět. Nebudu přece hodnotit zelené stěny psychiatrické léčebny, strop z trubkama nebo šachovnicovou podlahu, že, kurva. Druhá hvězda za "Fuck" ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že Grave Encounters bude jen další laciný found footage horor, ale byl jsem ve výsledku mile překvapen. Ke trojce přihodím ještě jednu hvězdu za tu děsu plnou klaustrofobickou atmosféru. Na rozdíl od názoru ostatních mi vůbec nevadil delší rozjezd, který mé napětí po krůčcích zesiloval a nechával mě netrpělivě čekat, co se protagonistům přihodí. Je fakt, že úvod budí dojem ze kterého se film vyklube v totální chujovinu, ale postupem času začne odpadávat. Děsivost narůstá a nejvíc mě na Grave Encounters bavila tahle gradace. Na začátku vidíte vysmáté tvářičky, silácké gesta a pózy, a to vše posléze půjde rychle stranou. Totální izolace, tíseň a nesnází dolehlo i na mě, takže za mě velmi slušný FF! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters jsou zaručeně lepší, než nějaké Paranormal activity (tím myslím první dva díly, trojka je povedená), ale na horory typu Záhada Blair Witch nebo REC určitě nemají. Found footage filmů v poslední době pořád přibývá, ale tento je aspoň vcelku povedený. Škoda, že je zde ten pomalý rozjezd a pár hluchých míst, avšak lekačky docela fungují (nic extra, ale ujdou) a i postavy jsou v pohodě. Tři hvězdy jsou myslím přesné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)

Reklama

Reklama