Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na filmy s ruční kamerou moc nejsem, ale tady dokázali autoři vytvořit místy opravdu skvělou atmosféru. Úvodní dění jsem snad ani nevnímal, ale pak se to dobře rozjelo a napětí bylo to pravé hororové. Navíc mysteriózní nádech, to se mi líbí. Kdybych na to koukal za lepších podmínek (sám), možná bych si film užil více, ale i tak se jedná o povedený horor a příjemné překvapení letošního roku. 60% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobře a hlavně velmi dobře po návratu z nemocnice jsem jsi pustil hned večer tenhle snímek a div se mi strachy stehy nepotrhaly, ne ale vážně opět další skvěly kousek točený kamerou nemocniční prostředí působilo výborným dojmem a strach celou dobu, nenechalo mě klidným i když bych tomu asi 2 maličkosti vytknul přesto paráda rozhodne jsem tohle nečekal v průběhu celého filmu. Jenom ať tyhle filmy pokračuji a nekončí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovinu je nezáživná, místy až protivná. Věřil jsem, jak jsem se nudil, že každou chvíli usnu. Nevím proč se takové horory nerozjedou od prvních scén. Čekat až na druhou polovinu, kdy trošku vzrostlo napětí a při provokacích duchů, pár hlášek, apod. se Grave Encounters rozjel velmi pěkně. Pří prvním strašení jsem začal trošku vnímat a pociťovat kvality. Bohužel bylo příliš pozdě napravovat zpackanou první polovinu a přemýšlení nad jednou hvězdou nezachrání, ani nejlepší konec. Bohužel ten není také tak skvělý a za kvalitní považuji dvě scény, kde jsem se opravdu lekl. Scén, které jsou víc jak dobré je v druhé polovině daleko víc a díku tomu jsem musel pár hvězd přidat. Divákům doporučuji pustit si Grave Encounters až z druhé poloviny, poněvadž první polovina je jen seznámení s okolím a budovou. Děj je lepší teda, až v druhé polovině a herecké výkony považuji za průměr, který nezklame. Typická příběh s předvídavým děním, ale co čekat od duchařiny, tak že ten moc nevadí. Místy dobrá hudba, ale vadilo mi, že když se něco dělo, tak začala hudba vzrůstat a moment překvapení díky tomu byl v tahu... 6/10 = 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobře přijatý příspěvek do subžánru pseudodokument / found footage, ačkoliv tuhle eufórii tentokrát vážně nesdílím. Možná to bylo tím, že duchové či přízraky by měli kamerám (tudíž divákům) zůstat skrytí. Možná to bylo tím, že když už se něco konečně dělo, obraz začal rušit a vypadávat, což v takhle důležitých momentech musí nasrat. Na druhou stranu nelze tvůrcům odepřít snahu děsit nás několika zajímavými prvky. Každopádně takové australské podzemní tunely (The Tunnel) na mě zapůsobily rozhodně víc, než nekonečné chodby zdejšího blázince. Nebýt jedné extrémně nebezpečné lekačky, která mi dokázala nazvednout prdel, šel bych s průměrným hodnocením ještě níž. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Producent reality show ma v úvode presviedčal: Toto nie je film, ale skutočnosť! Pritom mi hneď bolo jasné, že je to found footage a nie skutočnosť. A keď som uvidel tie čiernobiele kváziarchívne materiály, na ktorých defilujú pacienti psychiatrickej liečebne so začiernenými očami, ako pokusné králiky šialeného vedca, tak sa mi otváral nôž v kapse a mal som pocit, že pozerám Dom hrôzy (1999), už len Femke Janssen mi tam chýbala. Páčil sa mi však sebaparodujúci charakter filmu, ktorý sa spočiatku nebral vážne. Odkrýval pozadie natáčania filmov ručnou kamerou, obsahoval aj zábery, ktoré by za "normálnych" okolností boli vystrihnuté (napr. platba zriadencovi za to, aby na kameru, povedal, že videl duchov...). Grave Encounters sa rozbiehal od nuly, ale zhuba od polovice už letel maximálnou rýchlosťou a ponúkol množstvo naozaj strašidelných okamihov. Veľká škoda, že v závere prišlo klišé: v poslednom zábere posledný preživší povedal svoje posledné slová a svetlo zhaslo. Preto dám len +++. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)

Reklama

Reklama