Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Opravdu zdařilý britský pokus o zombie komedii ve stylu Shaun of the Dead - sice to není zdaleka tak dobré jako velký vzor, ale rozesmálo mě to nahlas hned několikrát, a nic jiného od komedie ani nečekám. Jsou tam scény, co fungujou prostě parádně, a můžete se na ně klidně dívat znova a znova, ale bohužel i poměrně hodně dost upracovaných gagů, které ve snaze být co nejvíc cool vyšumí spíš do trapna. Jasně, od filmů tohoto typu nečekám nějakou extra logiku, ale pokud to neni crazy komedie (což není) tak scéna jako zombie s kovovou destičkou v hlavě a její komplikovaná likvidace, nebo odpoutání lodi, působí prostě divně. A je na tom hrozně vidět, jak autoři měli vizi nějakého vyvrcholení scény, ale prostě se jim nepodařilo najít způsob, jak k němu dojít vtipně a nenuceně. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Při sledování akčních důchodců mě napadlo, že Cockneys vs Zombies vlastně mohlo teoreticky obstát jako takové Expendables na zombie způsob. Ale bohužel, nebo vlastně bohudík, je důchodcům věnována jen asi třetina filmu, tudíž se nedá mluvit ani o pokusu o zombie Expendables, čímž se film mohl odlišit od té spousty zombie filmů, které umělci s kamerou na nás poslední léta chrlí. Zevláci vs zombíci je zombie komedie, které chybí humor, ale i děj, a vlastně cokoli, kvůli čemu byste měli u ní strávit devadesát minut času. Po řemeslné stránce je film naprosto v pořádku. Po těch dalších stránkách je to bohužel v nepořádku - je to takové prázdné, jako kdyby to točil někdo, kdo horrorovému žánru příliš neholduje a kdo jen chtěl rychle vydělat na současné popularitě zombie žánru. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda nevyrovnaného tempa filmu...Dost se to zpomaluje a místy se skoro nic neděje. Ale když se děje, stojí to často za to, britský humor je zastoupen v hojné míře a i když by ho mohlo být víc, je to zábavná vize toho, jak by se se zombie apokalypsou vyrovnali obyvatelé Londýna. Bitka rowdies je prostě skvělá a některé gagy jsou ultimátní. Na druhou stranu z toho šlo určitě vytřískat víc, hlavně scénář mohl být trochu košatější. Ale jako zombie jednohubka s typicky ostrovním vtipem je to dobrá zábavná záležitost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to nic objevného, ale na zahřátí to stačí. Občas se povede i nějaký vtip (zejména v krátkých flashbacích) a hláška. Důchodci bojující se zombie se rozhodně nevzdávají snadno - úprk s pomocí chodítka před mátožnými nemrtvými ("Proč jsou, sakra, tak rychlí?!"), zombie mimino nebo dědeček kosící zombie samopalem. Osobně bych si odpustila některé nechutné detaily trhání masa a požírání. SHRNUTÍ: Proč je někdy dobré mít garáž nacpanou zbraněmi. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jak já jsem se těšil. Konečně se poštěstilo a vklidu musím říct, že trailer nelhal. Opravdu šlo o nabušenou zábavnou jízdu alá Zombieland se specifickým britským humorem. Hodně bylo zveřejněno už v traileru, ale ve filmu se najde další sprška scének, které vám oživí již odumřelé buňky a vrátí je zpátky k životu. Párkrát mě také překvapilo, jak malé detaily mohou hrát později roli. Potěšily úvodní hravé titulky i Felície v jednom záběru. :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)
  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)
  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)

Reklama

Reklama