Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁSLEDUJÍCÍ FILM POPISUJE UDÁLOSTI, KTERÉ SE STALI V ŘÍJNU 2007..... /// Jestli vás nezajímá, jak Australská vláda bude řešit nedostatek vody, třeba budete zvědaví, jaký tam točí dokumentární horory. Aby bylo jasno - ruce se jim třesou jako jinejm, děj osvěžují (?) záběry z průmyslových kamer a melou kolem toho strašný hadry. Tam dole je to překvapivě celý černý (v tunelu) a jelikož se tam ztrácej houmlesáci, čeká to i filmaře. JE TO NAŠE PRÁCE, NAFILMOVAT TO, KLÁST OTÁZKY. A tak chodí, běhaj, jsou zadejchaní, vyděšení a mají svoji příšeru. Pro mě je to ale jen parta pobíhajících lidí, která chce bejt za každou cenu ,,in“. Když Australani v tunelu, tak Hill 60. Když mystifikace, tak Čtvrtý druh. Když dokument, tak normální. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem bezdomovec a začali se mi ztrácet spolubydlící. 2.) Doktor mi doporučil (třesoucím hlasem) sledovat třesoucí věci. 3.) Filmaři, kteří riskují život a točí i s prasklou čočkou musí bejt hustý! /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vezměme to popořadě… Na fakt, že u těchto pseudoreálných hororů začátek většinou nudí, jsem si zvykl. Na fakt, že nic neuvidíme jasně (monstrum se podaří zachytit jen na jednom frameu), taky. Ale The Tunnel je ještě hloupější a co je důležitější, mnohem méně zábavnější (rozuměj, postrádá hororovou atmosféru) než ostatní tyhle výstřelky poslední doby. Pro srovnání - Grave Encounters - i když byl tento snímek občas k smíchu a ve druhé polovině nefungovalo prakticky nic, tak si stále pamatuju na první, opravdu skvělou první půlku filmu. Ale zde, bohužel, nic takového není. Vše odhadnete dávno předtím, než se to stane, lekačky jsou hodně očekávané a nefungují a celé mi to přišlo, jako by tvůrci měli v plánu ještě pokračování… Naprosto zbytečný příspěvek do skupiny hororů "podle totálně stoprocentně husté skutečné události". 40 % za občasný náznak alespoň nějaké té atmosféry či pokusu o ni. Zbytek zahodit, nejlépe do nějakého (ne)opuštěného tunelu a zapomenout, že tam něco je… ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je vskutku povedenej horor, u kterýho neni problém se chvílema skutečně bát. Tunnel totiž útočí na ten nejzákladnější druh lidskýho strachu, který je s náma od nepaměti. A tim je strach ze tmy a z neznáma. Je to jednoduchý, přímočarý a hlavně to funguje. Stačí jenom najít správný prostředí / lokace / exteriéry, odkud se pomoci nedovoláte, a máte z půlky vyhráno. Pak do smradlavých, temných a stísněných prostorů postavte skupinku vyděšených lidí, nechte jim zmizet kamaráda a do takhle už vypjaté situace přidejte pro jistotu tušené zlo / krvežíznivé bestie / pomstychtivé duchy a musí se vám zákonitě dostavit nepříjemnej pocit úzkosti a mrazení. Pokud tedy neni režisér packal. Ten pro zdůraznění dokumentárního stylu používá sestřihy výpovědí přeživších, jak to známe například z Discovery. Na autentičnosti to sice přidává, ale bohužel někdy na úkor napětí, protože často tak činí během nejzajímavějších momentů. Proto slabší 4 hvězdy. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Found footage formát má svoje mantinely a narazil na ně už dávno, ale ta klaustrofobní stísněnost a zúžené zorné pole v mém případě natolik dobře napomáhají "dobrovolnému potlačení nevíry", že se k ff jednou za čas dost ráda vracím. Protože tak činím právě jednou za čas a ne častěji, suspension of disbelief pořád funguje znamenitě a zafungovalo to i tady. U The Tunnel mě navíc zaujal i zvolený vyprávěcí rámec a jistá dávka experimentování s narací. Ano, člověk od začátku ví, kdo přežije, ale popravdě - dost se divím, že jsem podle všeho jedna z mála, kterým tohle bývá při sledování podobných kousků dost jedno. Tohle není film založený na postavách natolik, aby na takových podružnostech zásadněji záleželo. Rozhodně nemůžu říct, že by jisté povědomí o přeživších nějak utlumilo intenzitu mého diváckého prožitku. V těch nejlepších momentech to fakt bylo creepy jak prase a za tu scénu od jezera zaokrouhluju směrem vzhůru - tedy na ****. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživý, zľahka nadpriemerný found footage. Pôsobivá zápletka o austrálskom podzemí - mesto pod mestom, s ktorým mali politici veľké plány, tie však boli bez vysvetlenie stopnuté. Čo sa v podzemí stalo, že to papaláši odmietajú konkretizovať? Prostredie tunelov, štôlní, miestností, spojovacích chodieb, kanálov a podzemných jazier, rozhodne má niečo do seba. Ďalším plusom je šokujúci fakt, že veľká časť hrdinov prežije (to nie je spoiler, od začiatku sa vyjadrujú k udalostiam z podzemia, takže je jasné, že nezomreli). Potešilo ma i ústredné zlo, je vcelku desivé. Bohužiaľ, tvorcovia urobili rovnakú chybu, ako množstvo filmárov pred nimi: priniesli zaujímavé otázky... na ktoré neponúkli žiadne odpovede. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama