Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

castor 

všechny recenze uživatele

Režíruje zkušený animátor Henry Selick, na výtvarnou podobu dohlíží Tim Burton, který zároveň stojí za námětem. A ke snímku přitáhl výtečného Dannyho Elfmana, který složil hudbu a nazpíval hlavní postavu. To jen na úvod. Jinak tenhle milý muzikál s bizarními fantaskními postavami vznikal políčko po políčku jako z dob slávy děl Jiřího Trnky. Mimo čas a prostor se nám představují kouzelná města pro různé existující svátky: Halloween, Vánoce, Díkuvzdání, Valentýn, Den Sv. Patrika... V každém pohádkové bytosti dohlížejí na to, aby svátek proběhl přesně tak, jak má. Hlavní postavou je pak jistý kostlivec Jack, v městečku Halloween má za úkol každoročně řádně vystrašit děti, jenže ho to moc nebaví, a navíc zabloudí k sousedům, kteří mají na starosti Vánoce. A co takhle v Halloweenu pro letošek zkusit Vánoce? Hodně bizarní Vánoce! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný strašidelný animák. Ani jsem neměl ponětí, že film netočil Tim Burton. Příběh je velice citlivý a vše je neodolatelně strašidelné, poeticky morbidní, dojemné a zábavné. Nedílnou součástí je i atmosférická hudba Dannyho Elfmana a dokonale padnoucí písně (hlavně This is Halloween). Až jsem se tomu divil, jak moc mě tahle totálně ujetá podívaná dostala. 100%. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání - velké zklamání. Vlastně ani nevím proč - Tima Burtona takřka zbožňuji, ale tenhle film mě prostě nudil. Možná je to tím, že český divák nemůže spolehlivě rozkódovat prakticky celou tématiku halloweenu a tím pádem nechápe řadu narážek tímto směrem. Možná na mě negativně zapůsobil rozpor situačních vtípků a orchestrálních hudebních čísel, který pro mě činil film nevyváženým a zmateným. Nevím. Nechci být krutý, tak alespoň místopřísežně prohlašuji, že Noční můře dám někdy ještě jednu šanci (možná příští vánoce?). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

A teď Vám milé děti povím pohádku o Satanovi Kalousovi, který jmenuje se Jack Skellington. Je to král Halloweenu, ale pokud budete zlobit maminku, ukradne nám Vánoce a společně se sobími kostíky Vám nadělí dárečky, které Vás sežerou. ***** ano tak toto budu vyprávět jednou svým dětem a pouštět na dobrou noc, když budou zlobit.. a až vyrostou budou Jacka milovat jako nyní já.. nejenže se na něho a zbytek obyvatelstva v městě Halloween nedá zlobit, oblíbíte si je, budete je stále chtít vidět, ale hlavně slyšet.. je to kouzelný příběh, který si zaslouží ohyzdně mi zdobit poličku :) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S ústředním náčrtem „burtonovského“ vizuálu si režisér Henry Sellick pohrál dle vlastního uvážení a společně s hudebním skladatelem Dannym Elfmanem stvořili svěží a působivé dílko. Nádherné muzikálové pojetí dokázalo na pětasedmdesát minut rozprášit mou nechuť k Halloweenu a americkému pojetí Vánoc. Opulentní přehlídka strašidel z Halloweentownu, které oplývají tím nejčernějším humorem, je však představena v takové rychlosti, že na jedno shlédnutí není možné všechno pojmout. Ano, kamera zde poletuje možná trochu zběsile a střihačovi ruce by taktéž mohli zpomalit. Jenomže to vše zastiňuje propracovaný příběh, kterému není svatý ani Svátek všech svatých a o Vánocích ani nemluvě, perfektní dialogy, nádherné písničky a v neposlední řadě skvělá výprava, aneb nikdy bych nevěřil, jak mi bude sympatický starý rozbitý hřbitov ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama