Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Radko 

všechny recenze uživatele

Mierne natiahnutý príbeh rozvíjajúci motív nespokojnosti sveta v ktorom žijeme. Tu je to svet príšer, duchov a monštier a hlavným nespokojným je kostlivec Jack, ktorému monotónnosť halloweenského strašenia ide na nervy. Jedného dňa objaví čarovný svet Vianoc a onedlho nájde zmysel ako prispieť svojou troškou do komína. Dokonalé výtvarné stvárnenie bábok a zaujímavé detaily neprekryli slaboduchosť deja a trhliny nudy, ktoré mala zrejme vyplniť originálna hudba. Tá však v mojom prípade nezabrala, rovnako ako odkazy na mne cudzie mystické detské ikonky (santa Claus na saniach, Halloween). Ľudsky tvorivé hrejivé teplo idúce zo srdca (nech už je akokoľvek morbídne a cynické) som v tomto prípade neucítil. Namiesto toho som videl chladný a vykalkulovaný, hoci technicky a výtvarne obstojne zvládnutý muzikál. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak sem se tyto Vánoce k tomuto Burtonovu klasickému filmu konečně dostal a až na pár drobností toto spojení dvou svátků a následky Jackova poblouznění fungovalo skvěle. Skvělá atmosféra, jak u Halloweenu, tak u Vánoc, podpořená perfektně sedícími písničkami od génia Elfmana (který dokonce zpívá hlavní postavu) a samozřejmě dostatek morbidních vtípků a ironií, jak už je to u Tima zvykem. Selickův styl animace, který mně tak zaujal i u Coraline (která má s tímto filmem dost společného) mně dost baví. Merry Christmas and Happy Halloween. A nejlépe oba dohromady :) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné, Ukradené Vánoce Tima Burtona předčily všechny mé představy. Nádherný a neuvěřitelně smutný film vypráví ten nejzběsilejší příběh, jaký si jen dovedu představit. Nejzvláštější na něm je snad jen to, že to prostě není Burtonův film. Chybí tomu takový ten klasický rukopis. Asi tu nikdo nebude souhlasit, ale tenhle snímek je prostě jen a pouze Selicka, Burtonovi patří stejně úchvatná Mrtvá nevěsta. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

A teď Vám milé děti povím pohádku o Satanovi Kalousovi, který jmenuje se Jack Skellington. Je to král Halloweenu, ale pokud budete zlobit maminku, ukradne nám Vánoce a společně se sobími kostíky Vám nadělí dárečky, které Vás sežerou. ***** ano tak toto budu vyprávět jednou svým dětem a pouštět na dobrou noc, když budou zlobit.. a až vyrostou budou Jacka milovat jako nyní já.. nejenže se na něho a zbytek obyvatelstva v městě Halloween nedá zlobit, oblíbíte si je, budete je stále chtít vidět, ale hlavně slyšet.. je to kouzelný příběh, který si zaslouží ohyzdně mi zdobit poličku :) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S ústředním náčrtem „burtonovského“ vizuálu si režisér Henry Sellick pohrál dle vlastního uvážení a společně s hudebním skladatelem Dannym Elfmanem stvořili svěží a působivé dílko. Nádherné muzikálové pojetí dokázalo na pětasedmdesát minut rozprášit mou nechuť k Halloweenu a americkému pojetí Vánoc. Opulentní přehlídka strašidel z Halloweentownu, které oplývají tím nejčernějším humorem, je však představena v takové rychlosti, že na jedno shlédnutí není možné všechno pojmout. Ano, kamera zde poletuje možná trochu zběsile a střihačovi ruce by taktéž mohli zpomalit. Jenomže to vše zastiňuje propracovaný příběh, kterému není svatý ani Svátek všech svatých a o Vánocích ani nemluvě, perfektní dialogy, nádherné písničky a v neposlední řadě skvělá výprava, aneb nikdy bych nevěřil, jak mi bude sympatický starý rozbitý hřbitov ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Pro animaci švenků (tj. pohyblivých záběrů) bylo použito počítačové techniky pro správné určení pozice kamery a jejího plynulého pohybu. (Trainspotter)
  • Inspirací pro film se údajně Timu Burtonovi stala návštěva obchodního domu, kde v tu dobu nahrazovali halloweenskou dekoraci vánoční výzdobou. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama