Reklama

Reklama

Ao no Exorcist

(seriál)
  • Japonsko 青の祓魔師[エクソシスト] (více)
Trailer 2
Japonsko, (2011–2024), 24 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kazue Kató (komiks)

Hrají:

Nobuhiko Okamoto, Džun Fukujama, Akeno Watanabe, Nao Tójama, Sumire Morohoši, Kazuja Nakai, Megumi Hajašibara, Kotori Koiwai, Tecuja Kakihara, Júki Kadži (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(61)

Rozhodnut vzdát se dráhy Satanova nelegitimního syna vstupuje Rin na Akademii pravého kříže, aby se po vzoru svého učitele stal exorcistou. (Netflix)

Videa (38)

Trailer 2

Recenze (35)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen čtyři epizody, ale už si připadám stejně, jako bych se přejedl spousty sladkýho a nechtěl pak najednou žádný jídlo ani cítit. U mě se to stává docela často, ale když se mi něco podobnýho stane u anime, je to celkem blbý. Grafika je sice fajn, hlavní hrdina má pěkné zuby, akce je zajímavá a vůbec se na to po vizuální stránce hezky kouká, jenže k čemu to je, když mám při sledování každého políčka pocit, že "tohle jsem přece už někde viděl" a mnohdy i v daleko lepším podání? Jednou tam vidím Soul Eatera (toho ponejvíce), podruhé zase Naruta, potřetí Fullmetal Alchemist... a více. No, nemám z toho zatím dobrý pocit. Šanci tomu určitě ještě někdy dám, ale zatím uděluji jen slabé 3* aspoň za velice slušnou stylizaci, i když se zase musím přiznat, že mi občas i tou stylizací dost připomínal třeba o řád lepší Bakemonogatari. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Miestami 2-, miestami 4+... Keď by som vzala len prvých 7 dielov + posledných 6 (20-25), tak to má 4+... Samozrejme, klišé sa nájdu všade, ale zasmiala som sa, koniec bol dobrý,dokonca nie všetko bolo vopred jasné a predpokladateľné... Stred bol plný PREZBYTOČNÝCH fillerov, ktoré tam tak straaaaaašne vadili. Škoda toho... ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám seriál skončil a jak bych shrnul jeho počin uchvátit a potěšit diváka? V rychlosti zkráceno ~ "Ale jo, jde to". Okumura Rikuo, Okumura Rin. Dva bratři narozeni ženě, kterou posedl démon. A ne ledajaký. Rovnou satan. Jeden z nich objeví své skryté síly za pomocí meče a po chvíli se objeví v Exorcistické škole, kde učí jeho bratr Rikuo. A začíná klasická zápletka - školní život / superpowers / ovládání nově nabyté síly / potíže v kolektivu / uznání kolektivu / zlý učitel / hodný učitel / externí nebezpečí / cliffhanger / zdokonalení ovládání sil / marný boj / spojení sil (v přátelství / v krvi je síla) / zničení. Scénář, který nepovažuji ani jako spoiler, jak je známý a ohraný. Ale na druhou stranu! Musím říci, že jsem se bavil :-) Do první poloviny / 3/4 to bylo velmi kvalitní. Až ke konci teprve přehnané. Vtipy jsou tam velmi dobré (krom konce), příběh a situace též (krom konce) a celkově to na mě působilo velmi živě, svěže a nedokázal jsem odhadnout, co se bude v zápětí dít :-) (krom konce...). Proto horší 4*, neboli 70% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch anime, kdy se střídají zábavné díly s nudnými. Buď je to chvíli naprostá paráda a nebo prozměnu hrozná nuda a chcete mít díl už za sebou. Bezesporu nabízí Ao no Exorcist kupu zajímavých postav a obzvlášť zvláštní svět, ve kterém je neustále co objevovat. Navíc jsem vděčná, že se jedná především o vtipný seriál, než nějaký extra hrající na city, kdy na obrazovce každou chvilku problikávají srdceryvné obrazy a všelijaké motivační řečičky. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Generický šónen, ktorý čerpá z viacerých známejších titulov, z ktorých najvýraznejšie je cítiť Naruto a prvý Fullmetal Alchemist. Podobnosť Naruta a Exorcistu spočíva v zápletke o outsiderovi, v ktorom sú zapečatené zlé sily, ktoré sa v priebehu seriálu bude snažiť ovládnuť, aby ukázal, že je vlastne dobrák a hrdina. Fullmetal Alchemist má okrem občasnej temnej atmosféry a brother complexu s Exorcistou spoločné najmä to, že sa jeho príbeh po určitej časti taktiež odlúči od nedokončenej mangy a skôr než vzornou adaptáciou sa stane remakom, ktorý sa z 40% skladá z fillerov. A samozrejme tu sú aj ostatné šablónovité vecičky, ako napríklad sila priateľstvá, fanservis, zrada, a tak ďalej, a tak ďalej. Ale na druhej strane je Modrý Exorcista stále svojský a obsahuje viacero originálnych prvkov. Kvôli slušnej animácii, skvelej hudbe, sympatickým postavám a pútavému príbehu som ho celý zhltol za dva dni a mimoriadne sa bavil. Vo výsledku sa tak prekvapivo jedná o jeden z lepších šónenov, ktorý určite neurazí. Určite niekedy siahnem po pokračovaní, ktoré sa už vernejšie venuje predlohe. Slušné tri. ()

Galerie (858)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Mephista Phelese je Samael. Pochází od archanděla v talmudské tradici, který spadl z nebe a je nazýván andělem smrti. (IronicY)
  • O první ze dvou úvodních písní „Core Pride“ se postarala kapela UVERworld. Ta druhá „In My World“ je od skupiny Rookiez is Punk'd. (CarnTheNunya)
  • O první závěrečnou píseň „Take off“ se postarala kapela 2PM. Tu druhou „Wired Life“ nazpívala zpěvačka a herečka Meisa Kuroki. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama