Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka, co vznikla v době, kdy se dala její sláva vystavět na té nejnesmrtelnější hudbě a pro lásku v nejeden song, co bude navždy s Flashdancem spjat, téhle krátké romanci s notnou příměsí tance odpouštím všechny neduhy, kvůli nimž by s dnešními nároky jako dobrý film absolutně neobstál. Tehdy to musel být fakt hit a What A Feeling já prostě zbožňuju. [viděno na SkyShowtime 5.4.2024] ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní pohádka, která není ani tak o tanci, ale je to jen další tuctový romantický příběh. Méně romanťárny a více tancování by tomuhle filmu fakt neškodilo, tančeních čísel tam bylo všeho všudy asi pět (přičemž na minimálně dvě se radši snažím zapomenout). No, ještě, že ten soundtrack to mělo boží. 3* ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - cena (2) - *Nejlepší hudba - Giorgio Moroder, *Nejlepší filmová píseň - "Flashdance? What a Feeling" - Hudba Giorgio Moroder, text Irene Cara, Keith Forsey + nominace (3) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jennifer Beals, Nejlepší filmová píseň - "Maniac" - Hudba a text Dennis Matkosky, Michael Sembello ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Finálový tanec před zkušební komisí má své kouzlo, svým způsobem se zapsal do dějin žánru a ovlivnil jeho budoucí podobu, ale film jako takový mě ani s odstupem let nijak zvlášť za srdce nevzal. Nepomohly ani osmdesátkové disco hity ani natřásající se hýždě Jennifer Bealsové. Možná kdyby tančila s tou svářečkou.. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Moje malá úvaha nemá ambice hodnotit nějak odborně tento film, ale napsat pár postřehů z dojmů a rozhodně nechci Flashdance nějak zlehčovat jako oficiální kritika, která mu vyčítá především laciný děj. Mě se základní osa příběhu, která není nikterak náročná, docela líbila. A proč by nemohla být svářečka taneční hvězdou? Taky jsem znal jeřábnici, která chodila na amatérský balet. Pravda, bylo to trochu nablejskaně sladký, ale to je přeci typicky americký duch filmu, nebo se mýlím? ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Námět byl inspirován návštěvou strip baru v Torontu. Hlavní postava pak tanečnicí Maureen Marder. (don corleone)
  • David Cronenberg odmínul film režírovat. (don corleone)
  • Brian De Palma měl film režírovat, když odmítnul podruhé Lyne, ale nakonec se pár týdnů před začátkem natáčení rozhodl pro "Scarface". (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama