Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (707)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pomádě jsem nikdy na chuť nepřišla. Možná proto, že jsem jako první viděla Horečku sobotní noci a ta mi sedla na první dobrou. V Pomádě mi vadí, že: středoškoláci mají očividně všichni nad třicet, scénář je primitivní až to bolí, pitvoření všech mě otravuje (ne, žánr muzikál nemusí být blbý. Vážně ne!), Olivia Newton- John s ofinkou je vyplesklá stará- mladá tuctovka bez jiskry. Je děsná, i když ji v závěru namastí šminkama... Dávám dvě hvězdičky za jednu píseň a za Travoltu. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem na tom neulítávala, ale jako velká jsem na tom skoro uletěla. Sladké, krásné, pozitivní, optimistické a mile humanistické. Všichni byli veselí a v pohodě a nebylo to vlivem alkoholu ani drog, řešilo se jak sbalit holku a největším problémem byla prasklá šprcka. A to je prosím Amerika. Dneska bez dopingu není zábava, ta "největší" stejně probíhá na netu. Každý druhý je nasraný, líný, tlustý nebo hnusný. Já vím přeháním to, ale jen kvůli zamyšlení. K tomu je nejlepší kritika, aspoň u mě to tak funguje. O sexepílu, přirozeném talentu Travolty a jeho fluidu není co dodat, jasná páka. ;-) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak co říci k tomuhle? Je to film, který prostě podle mého mínění patří neodmyslitelně k létu, k mládí, ke svobodě, k užívání si života. Je to film, který v člověku dokáže probudit super pocity, které se jindy u člověka třeba ani neobjeví. Z tohoto filmu čiší pohoda, léto, užívání si života a to je to, proč tento film pravidelně vyhledávám, proč ho mám rád, a to je koneckonců důvod, proč mu dávám pět hvězdiček. Jednoznačně proto, že tohle je prostě kultovní věc, která se jen tak nezopakuje a která je originální a pohodová. No řekněte, nechtěli byste být alespoň na chvíli žáky Rydellu a chodit do jedné školy s Dannym? Já bych to bral všema deseti... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

muzikálová klasika.. oblíbený film moji babičky... oblíbený film mojí mámi.. oblíbený film můj.. a jistě bude oblíbený film mé dcery, na které se ještě ani nepracuje =o) našlo by se na něm tolik chyb.. ale já je hladat nechci.. ba je ani nevidím.. protože to pozlátko okolo mě tak unáší.. k tomu úžasný písničky.. a sexy Travolta se svým ďolíčkem.. no co víc si ženská může přát :-D ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Olivia Newton-John, Stockard Channing, Warren Casey, Jim Jacobs, Sha Na Na, Grease (Related Recordings) a John Travolta: 1. Grease - Frankie Valli [3:25] ,2. Summer Nights - John Travolta/Olivia Newton-John [3:36] ,3. Hopelessly Devoted To You - Olivia Newton-John [3:05] ,4. You're The One That I Want - John Travolta/Olivia Newton-John [2:49] ,5. Sandy - John Travolta [2:35] ,6. Beauty School Drop-out - Frankie Avalon [3:59] ,7. Look At Me, I'm Sandra Dee - Stockard Channing [1:40] ,8. Greased Lightnin' - John Travolta [3:14] ,9. It's Raining On Prom Night - Cindy Bullens [2:52] ,10. Alone At The Drive-In Movie [2:25] ,11. Blue Moon - Sha-Na-Na [2:23] ,12. Rock N' Roll Is Here To Stay - Sha-Na-Na [2:02] ,13. Those Magic Changes - Sha-Na-Na [2:18] ,14. Hound Dog - Sha-Na-Na [1:25] ,15. Born To Hand Jive - Sha-Na-Na [4:39] ,16. Tears On My Pillow - Sha-Na-Na [2:03] ,17. Mooning - Louis St. Louis/Cindy Bullens [2:15] ,18. Freddy My Love - Cindy Bullens [2:48] ,19. Rock N' Roll Party Queen - Louis St. Louis [2:11] ,20. There Are Worse Things I Could Do - Stockard Channing [2:23] ,21. Look At Me, I'm Sandra Dee (reprise) - Olivia Newton-John [1:30] ,22. We Go Together - John Travolta/Olivia Newton-John [2:59] ,23. Love Is A Many Splendored Thing [1:23] ,24. Grease (Reprise) - Frankie Valli [3:24], ()

Galerie (142)

Zajímavosti (71)

  • Hned několik písniček z filmu dobylo hitparády. (Siriuss)
  • Čiernu koženú bundu a k tomu úzke čierne nohavice, ktoré mala na sebe Olivia Newton-John (Sandy), vydražili za astronomických 363 tisíc eur. Identita kupcov nie je známa. Okrem outfitu boli v dražbe aj ďalšie veci, napríklad pôvodný scenár alebo ružové šaty, ktoré mala herečka oblečené na premiére. Celkovo predala veci za 2 milióny eur. (Raccoon.city)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama