Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Musak 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení 2*, ale po přečtení několika dokumentů zvyšuji na 3* Zajímavosti: Film byl natočen za 23 dní. [--] Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". [--] Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. [--] ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Kids. Nie je to zlé, ani dobré, nijaké... Clark si vždy vie vytvoriť odpudivé charaktery a aj tie emócie na oboch stránach. O kontroverznosti nemože byť ani reč s Kids nasadil látku prilíš vysoko a Ken Park to už len úplne dorazil... Koncepcia, ale nie je zlá (aj keď zdlhavá), pri konci to začne fakt na maximum šlahať a dokázalo to splniť svoje efekt. Samoučelne určite, ale mne to svojim sposobom nevadí. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sex & drogy & nuda & násilí & nahota a tohle tady jede pořád dokola. Celé mi to přišlo odfláknuté, takže mé tři hvězdičky jsou jen pro Brada Renfra. Nakonec jsem si stejně ještě vyhledala nějaké články týkající se vraždy Bobbyho Kenta včetně fotek skutečných vrahů a oběti. Kromě Martyho, kterého ve filmu hraje právě Brad Renfro, jsou už všichni aktéři vraždy dávno na svobodě a všem byly nakonec sníženy i původní tresty. Jen mě tak při tom všem pročítání napadlo, jak se asi celé ty roky dospívání cítila dnes již 20 letá dcera Lisy a Martyho, která jak jsem se dočetla vystudovala vysokou školu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o nevyrovnaných mladých lidech, kteří se domluví, že jednoho místního tyrana zabijou. Přitom v mnoha ohledech je těžké říci, že je dotyčný nějak výrazně horší než oni sami. Larry Clark se sice snaží, ale obávám se, že druhé Kids už prostě nenatočí. Brad Renfro, Nick Stahl a Michael Pitt předvádějí docela solidní herecké výkony, děvčata jsou mladá, krásná, nebojí se svlékat a předvést trochu toho přirozeně vypadajícího sexu à la film Larryho Clarka. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Před sledováním tohoto filmu jsem si ho našel na této stránce a potom jsem musel dávat komentářům za pravdu. Bylo to samoúčelné, naivní, nereálné, zkrátka podivné. Jsem přibližně ve věku hlavních postav, a tak vím, že dnešní teenageři (aspoň čeští) se fakt nebaví stylem "jo, měl k***a bezvadný péro a pak mě k***a skvěle hodinu lízal p*ču". Larry Clak si hraje na velikého odborníka na problémy současné mládeže, ale s tím je bohužel úplně vedle. Ve filmu se to projevuje tím, že některé scény, původně myšlené vážně, jsou nakonec až směšné. Příkladem budiž scéna z auta, kde si Bobby a Marty povídají asi takhle "K***a, drž už hubu ty z***e!" "Coo? Já jsem z**d? Ty jsi z**d ty debile!" "Neřikej mi debile ty za******j k****e!" Bum rána pěstí. "Auu, ty č****u, tys mě praštil!" "Auu, k***a, tys mě taky praštil ty z***e!" "Neřikej mi z***e!" Bum další rána pěstí. Kdyby Clark nechtěl za každou cenu šokovat a občas se trochu uklidnil, film by byl o dost silnější. Příběh na to má. A tady už se dostávám k tomu, proč uděluju tak vysoké hodnocení. Přes všechny kolapsy, když se film dostal do stádia vraždy, tak jsem napětím nedýchal. Ta scéna byla natočena skvěle zmateně. Jak všichni pobíhají kolem, neví co dělat, a tak na sebe řvou. Pak události nabírají rychlý spád - nervy tečou, svědomí hryže a všechno se provalí. Trest, který následuje, je přehnaně krutý. A právě ten závěrečný sestřih je to, co mě na tomhle filmu dostalo nejvíc. Možná jsem jednoduchý divák, ale film u mě splnil svůj účel - v průběhu jsem byl napjatý a na konci si připadal jako přejetý válcem. Uvědomuju si spoustu záporů, ale nemůžu jinak. Mě to prostě bavilo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film znamenal začiatok kariérneho pádu Brada Renfra. Kvôli problémom s drogovou závislosťou v osobnom živote začala trpieť jeho profesionálna kariéra, až do jeho predčasnej a náhlej smrti v roku 2008. (Arsenal83)
  • Film mal vyjsť skôr ešte pred rokom 2000, ale po streľbe v Columbine z neho niektorí finančníci z projektu ustúpili. Scenárista David McKenna však povedal, že práve táto streľba má byť námetom toho, aby vznikol film, ktorý varuje spoločnosť pred súčasnou mládežou: „Je čas, aby sme sa zobudili do spôsobu života mnohých našich detí." Peniaze na film sa nakoniec podarilo zohnať. (Arsenal83)
  • Bolo napísaných niekoľko verzií scenáru na túto skutočnú udalosť, z ktorých väčšinu Larry Clark zmietol zo stola, pretože neboli založené na Schutzeho knihe, ktorá obsahovala skutočné súdne svedectvá a správy o vražde z prvej ruky. Navyše, podľa neho, väčšina scenárov odstraňovala akýkoľvek homosexuálny podtext, najmä implikáciu, že Bobby bol latentný gay. Clark toto vo filme ale chcel mať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama