Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, kdo s cim zachazi, s tim take schazi. Deti si chteji hrat na dospele a kdyz se neco podela, tak se chovaji na mene nez, kolik jim je. To mela byt prace pro profesionala, trebaze mexikansky gangster vypadal, ze "problematice" celkem rozumi. Jinak co k tomu napsat, klasika co se tyce ostatnich podobnych filmu. Jestli to az tak moc v nekterych zemi s mladezi vypada, pak nevim, co si o tom mam myslet. Je ale pravdou, ze v mem mladi byvaly take particky, ktere si zivota umely poradne "uzivat". Takze vlastne nic noveho, jen jako dospely se na to divam jinak. Kdyz uvazime, ze v USA v sedmdesatych letech dnesni sporadani sedesatnici ve velkem fetovali a provozovali free love... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

To by nebol Larry Clark, aby si neodpustil eroticke sceny, ale tak uz si na jeho filmy pomaly zvykam. Tento film natocil na zaklade skutocnej udalosti o mladych ludoch, ktori sa rozhodli zabit jedneho z kamaratov bez toho, aby si uvedomili, ake nasledky budu musiet znasat. Prva polovica trosku nudna, ta druha bola uz napinavejsia, ale ALPHA DOG (2006) s podobnou temou sa mi pacil trosku viac. V tomto filme si tentokrat zahrali pre mna trosku znamejsi herci, napriklad Brad Renfro si zahral vo filmoch NEBEZPECNY KLIENT (1994), SPACI (1996), NADANY ZAK (1998) alebo Nick Stahl znamy z filmov MUZ BEZ TVARE (1993), TENKA CERVENA LINIE (1998), TERMINATOR 3 (2003) alebo SIN CITY (2005)... 25.09.2009 ____ Brad Renfro - (Marty Puccio) +++ Nick Stahl - (Bobby Kent) +++ Michael Pitt - (Donny Semenec) +++ Bijou Phillips - (Ali Willis) +++ Rachel Miner - (Lisa Connelly) +++ Leo Fitzpatrick - (Hitman) +++ Kelli Garner - (Heather Swallers) +++ Nathalie Paulding - (Claudia) +++ Larry Clark - (Hitmanov otec) +++ Produkcia: Brad Renfro +++ ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Kids. Nie je to zlé, ani dobré, nijaké... Clark si vždy vie vytvoriť odpudivé charaktery a aj tie emócie na oboch stránach. O kontroverznosti nemože byť ani reč s Kids nasadil látku prilíš vysoko a Ken Park to už len úplne dorazil... Koncepcia, ale nie je zlá (aj keď zdlhavá), pri konci to začne fakt na maximum šlahať a dokázalo to splniť svoje efekt. Samoučelne určite, ale mne to svojim sposobom nevadí. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi přijde, že Clarkovy filmy hodně lidí odsuzuje už jen z principu. Nebo je tu druhá varianta a to ta, že jsem si na jeho rukopis zvykl a tak mi časté erotické a drogové scény nijak šokující nepřijdou a nevadí mi. Jedná se o mé třetí setkání s Clarkem a z toho co jsem zatím viděl usuzuji, že režisér musí být značně znechucen jakým způsobem americká mládež dospívá respektive žije. Film Bully je založen na skutečných událostech v Americe a poukazuje na to, jaký dopad může mít spojení šikany s hloupostí, alkoholem a drogami. Jak jsem po shlédnutí Kids (můj 2.film od Clarka) psal, že se bojím pustit do jeho dalších děl, tak zde píši pravý opak a přál bych si, aby tento silně kontroverzní režisér zkusil také něco jiného, než se jen pořád dokola pitvat v mládeži USA. Kdoví, zdali by to zvládl. Tentokrát hodnotím lepšími 3* - 65%. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měl pocit, že se pan režisér snaží prezentovat porno, přesněji řečeno takový ten druh co běží v noci v TV, ve kterém není nic podstatného vidět. Tady s hodnocením nebudu mít žádný problém. Je to skoro až ten typický zástupce odpadu. Jakýsi potenciál ve vzduchu možná poletoval. Věřím, že se to dalo poskládat tak, aby divák byl ohromen a šokován zároveň. Nicméně to není případ tohoto filmu. Parta naprostých ubožáků se posílí ganjou a jedou zabít strašného násilníka Bobbyho. A jak to dopadne je vám vlastně úplně jedno, i když podle postupu hlavních hrdinů to okamžitě udhadnete a nemůžete se splést. Inspirace skutečnou událostí? Stačí, že byl nějaký kluk zabit kamarády. už tohle je inspirace skutečnou událostí a vše ostatnímůže být vymyšleno, což také určitě bylo. Ten film je prostě výplod choré mysli a lituji času, který jsem mu musel obětovat. Herci nesympatičtí, naprosto žádné napětí. Jednoznačně odpad! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv byl Bobby Kent (Nick Stahl) ve filmu ztvárněl bělošským hercem, ve skutečnosti byl tmavé pleti. Jeho rodiče byli z Íránu. (Nick321)
  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. (Musak)
  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)

Reklama

Reklama