Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (849)

Vitex 

všechny recenze uživatele

Jen suché konstatování: Měl jsem tu u toho filmu dvě hvězdy z doby asi kolem r. 2007, kdy mi bylo mírně přes dvacet. Letos jsem se podíval znova a přihazuju další tři. Film, který stojí na střihu. Jedna z nejlepších střihačských prací, co jsem kdy viděl. Film natočený tak, aby se stříhal sám. Forman musel mít ten rytmus během natáčení v hlavě. Byl to muzikant. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Neuveriteľný snímok! Nádherný príklad práce s divákom, ktorý tu už nie je len pasívnym pozorovateľom, ale stáva sa súčasťou deja, pomyselným stredobodom diania, okolo ktorého sa točí celé kolokvium postáv a postavičiek. Muž na Mesiaci nie je film na aký sme zvyknutí, ide skôr o jedno veľké kúzelnícke predstavenie a my máme to šťastie, že sedíme v prvom rade - a tak môžeme zblízka pozorovať pestrofarebné a rozmarné extempore mága Jima Carreyho, ktorý pred našimi očami vyťahuje z klobúka jedného zajaca za druhým, spoza uší nám vyberá desaťkoruny a zo vzduchu zhmotňuje nádherné kytice ruží. Forman opäť dokazuje, že patrí medzi najtalentovanejších režisérov svojej doby. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Andy Kaufman chtěl už od útlého dětství být někým. Ne komikem, ale někým, kdo vyvolá v lidech emoce. A bylo mu jedno, jestli ta emoce znamenala odchod ze sálu, salvu smíchu, nebo slz. Takhle nějak by mohl znít hodně zestručněný obsah tohoto filmu. Filmu, který je stejný, jako byl Andy. Rozporuplný, zajímavý, někdy vtipný, někdy méně. Ale ukazující nám pravou tvář šoubyznysu. Tenhle film mi ještě dlouho zůstane v hlavě, hlavně kvůli poslední scéně… A je to mimochodem další z důkazů o tom, že Jim Carrey není jen "stupidní herec v blbých komediích". Myslím, že Forman z něj dostal maximum. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Andy Kaufman bol fakt čudák a exkurzia do jeho života je rovnaká ako on. Niekedy vtipná inokedy nie. Niekedy zábavná a niekedy nie. Humor Andyho Kaufmana som nepochopil, teda nie je to môj šálok čaju asi rovnako ako väčšiny ľudí. Čo som ale pochopil bol on a jeho nazeranie na svet. Celkom dlho mi tento film tak nejako unikal. Avšak keď som ho nedávno videl, tak som celkom ľutoval, že som sa k nemu nedostal už skôr. Nikdy som nemal pochybnosti o hereckom talente Jima Carreyho. Muž na mesiaci je veľmi pôsobivá dráma s nádychom provokatérskeho humoru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Geniální film, který "snad nerespektuje vůbec nic". Drama o komikovi, kterého můžete nesnášet - stejně jako obdivovat. Životní role Jima Carreyho (herečtější než Truman Show) a pro mě osobně nejlepší Formanův kousek. Velká zátěž na diváka, jenž očekává mainstreamovou komedii, dostane ale anarchistický životopis. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 82 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama