Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Rush (více)
Trailer 4
Drama / Životopisný / Sportovní / Akční
USA / Velká Británie / Německo, 2013, 123 min (Alternativní 118 min)

Režie:

Ron Howard

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Hans Zimmer

Hrají:

Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, David Calder, Natalie Dormer, Stephen Mangan, Christian McKay (více)
(další profese)

Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Niki Lauda je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Film Rivalové vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože jsou soupeři, jsou také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojí zvláštní přátelství. Ale rivalita je žene ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa může získat jen jeden... (Bioscop)

(více)

Videa (36)

Trailer 4

Recenze (2 345)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi nečekané překvapení. Kontrast dvou hlavních charakterů je dobře prodaný, i když některé dialogy šustí papírem. Nejvíc mě pobavila scéna se stopováním v Itálii a jako hlavní úspěch filmu považuji, že jsem se furt nemohl rozhodnout komu fandím.Oba charaktery byly fakt naprosto rovnocenné. Jako přidanou hodnotu beru, že jsem film viděl s tátou a ten mi při projekci šeptal tenhle pak taky umřel, tenhle už je mrtvej, tenhle se vyboural a ochrnul atd. Fakt chlapáckej sport. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM SVOU PRÁCI RÁD. RÁD SOUPEŘÍM A ZÁVODÍM.…“ /// O bitvách mezi Huntem a Laudou, o časech, kdy formule byla malá rakev a závodění ještě adrenalinem pro všechny. O vášni a lásce k smradu z vejfuku a historii ročníku 1976. Film o F1, ale hlavně o rivalství a zvláštním přátelství možná nejen pro ty, jenž pamatujou… Tohle kurva muselo dát práce! A přitom… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě kousky o pilotech (F1). 2.) N.Lauda. 3.) J.Hunt. 4.) Ferrari. 5.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Ron Howard je specialista na příběhy skutečných (většinou i žijících) legend z různých oborů. Od kosmonautů, přes matematika, boxera a žurnalistu se propracoval až k pilotovi formule jedna. Pilotovi, jehož příběh jsem kdysi sledoval a prožíval dost intenzivně. Proto jsem se na film těšil a zároveň jsem se trošku bál, co s tím vším Howard provede. ... Obavy byly rozptýleny téměž stroprocentně. Daniel Brühl Nikiho Laudu nehrál, on se jím stal. A Ron Howard mě dokázal vrátit v čase a umožnil mi osudy naprosto vyjímečné osobnosti motorsportu prožívat na vlastní oči. Skvělý film. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ta červená čísla a přední příčky v top na čsfd mě spíše vyděsily, k tomu popisek "sportovní" a "akční", v námětu "formule 1" = směsice věcí, co mě popravdě absolutně nelákají. Ale znáte to, vypadá to jako film ideální pro vaši drahou polovičku, takže se k tomu necháte přemluvit. Jsem strašně ráda, že jsem to udělala, protože Ron Howard mi naservíroval pravděpodobně nejlepší sportovní drama všech dob. Už od první vteřiny jsem byla vtažená do světa adrenalinu, formulí a strachu ze smrti. Ve filmu působí ten sport tak akčně a dramaticky, že jej snad začnu sledovat. Ta chvíle, kdy nevíte, jestli váš oblíbenec zvládne zatáčku anebo se vybourá a skončí v plamenech.. To se rozhodně nerovná nudnému kopání do míče. Ve filmu se mi nejvíce líbila rivalita mezi frajírkem Huntem a vážným Laudou, která nebyla ve skutečnosti o nenávisti, ale jen soutěživosti v kombinaci s respektem. Brühl mě nadchl rozhodně více než blondýnek sladoušek Hemsworth, podal lepší výkon a jednoznačně na nějakou dobu Laudou byl, ale oba se do svých rolí neuvěřitelně hodili. Film, který vás chytne za srdce (scéna, kdy Hunt dá co proto drzému novináři), dojme ( Laudova nehoda), pobaví (Italové nadšení z Laudovy jízdy) a znechutí zároven (vysávání plic, tam jsem měla co dělat, abych nehodila šavli), který jednoduše vyvolá tolik emocí - zaslouženě musí dostat těch 5* :) Po dlouhé době jsem si přála, aby už tak dlouhá stopáž byla ještě delší..A mimochodem, ignorace tohoto filmu a především výkona Brühla je opravdový důkaz, že Oscary už dávno nemají nějakou valnou vypovídající hodnotu. PS:Olivia vypadala hrozně!Jen nějak nevím, jestli tu paštiku na obličeji měla schválně, nebo měl film jen špatné stylisty.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Byl jsem v šoku, jak dobrý je tento film. Totiž, věděl jsem, že Ron Howard tento projekt připravuje, věděl jsem, kdo tam hraje, ale formule nesleduju, protože mi prostě nic neříkají. Takže když vyšel první trailer na tento film, říkal jsem si, že to asi fakt nebude pro mě, protože mě taky nezaujal. Jenže pak přišel druhý a třetí trailer a ty vypadaly mnohem lépe a já si řekl, že tomuto filmu přeci jen dám šanci. A nelituju. Rush je intenzivní zážitek, který se opravdu musí prožít v kině. A to nejen díky jako vždy parádnímu soundtracku od Hanse Zimmera, ale i kvůli zvuku jako takovému. Celkově je tento film především po technické stránce špička, holt se pozná, že Ron Howard má sice občas smůlu na náměty, ale řemeslo má pevně v ruce. Navíc casting se také povedl, takže se film nemusí opírat jen o technickou stránku, ale i tu hereckou (exceluje především Daniel Brühl). Jak jsem řekl, na to, že jsem málem na tento film ani šel, jsem spokojen na 100 %. Rozhodně překvapení roku 2013 (alespoň pro mě). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (80)

  • Ve filmu vůbec nejsou zmíněny podstatné události. Například diskvalifikace Hunta po Grand Prix Anglie, kde použil neoprávněně náhradní vůz, nebo zrušení tréninkových časů v Grand Prix Itálie, kde bylo ve vozech McLaren a Penske označeno jako nepředpisové oktanové číslo jejich paliva. (Robbi)
  • Diskvalifikace Jamese Hunta po GP Španělska nebyla na popud Ferrari, či Nikiho Laudy, jak je znázorněno ve fimu. Jelikož od tohoto závodu platila nová pravidla, došlo po závodě na oficiální měření všech aut, při němž bylo zjišťěno, že Huntův McLaren je širší o celých 18 mm víc, než dovolují pravidla. Hunt byl tedy tři hodiny po závodě diskvalifikován, přičemž Niki Lauda už na okruhu dávno nebyl a skutečnost, že se stal dodatečným vítězem Grand Prix Španělska, se dozvěděl až po svém návratu do Salzburgu. Z jeho strany žádná iniciativa nevzešla. V interview po závodě přiznal, že na Hunta zejména kvůli svému zranění (způsobenému pádem z traktoru) prostě neměl. Ve filmu se o diskvalifikaci Jamese Hunta z GP Španělska postaral Niki Lauda, když po závodě sdělil informaci o nelegálnosti McLarenu Lucovi di Montezemolovi. Luca di Montezemolo ale v tu dobu u týmu Ferrari už nepracoval. (šerminator)

Související novinky

Ron Howard se vydá do thajských jeskyní

Ron Howard se vydá do thajských jeskyní

03.05.2020

Příběh chlapců uvízlých v thajských jeskyních byl v roce 2018 velkou událostí. I z toho důvodu se několik filmařů rozhodlo celou událost zfilmovat. Po několika oznámených projektech ovšem nyní… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

22.03.2016

Rivalové jsou v žebříčcích ČSFD.cz dodnes nejlepším filmem roku 2013. Více hvězdičkových hodnocení v daném roce nasbíraly pouze druhý Hobbit a Vlk z Wall Street, ale výsledným hodnocením se nedostaly… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Reklama

Reklama