Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týká celkového pojetí (atmosféra, tempo, postavy), není žádná extra změna oproti první sérii. Jen se změnilo prostředí, z teorie jsme se přesunuli více do praxe a k mé nelibosti je tam ještě více osobní linky. Hodnocení +/- stejné, lepších 70%, nedokázalo mě to vtáhnout. I přes tak zajímavé téma. Ale i přes to je to slušný seriál. Howgh! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Co dodat k druhé sérii? Mě bavila i když rozjela pomalu 4 příběhové roviny a trochu to balancovalo i v rovnováze s hlavní příběhovou linkou. Co potěšilo byl Manson ale ne tolik jak jsem doufal. Mohlo se z toho vyždímat mnohem více. Téhle sérii chyběl někdo jako Kemper. Rozhodně chci další série protože seriál má furt co nabídnout a hlavní dvojice agentů mě baví. Co je pro mě největší terno je hudební doprovod. Ta hudba co je při rozhovorech nebo nějakém výslechu mi způsobuje husí kůži a hlavně to skvěle podtrhuje atmosféru. O něco horší než první série ale jen o fous. 85% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu a podruhé. Mindhunter nenasadil žádnou laťku. Vytvořil svoji linku příběhu, který se nějak odvíjí a nedá se o něm mluvit jako o špatném nebo dobrém. Tvůrci jedou zlatou střední cestu, na kterou určitě dohlíží Fincher, takže dává smysl, že to bude dávat smysl a udržovat své linie. A ty fungují. Není potřeba si něco dokázat nebo se v něčem předhánět. Máme jasně daný příběh, který se po své ose v celku zajímavém měřítku zajímá o naše sériové vrahy. A samozřejmě i s větším finálním vyvrcholením. Nemusí jít o nejlepší seriálovou událost roku, ale stále to je příjemná záležitost na pár hodin, u které se nedá hovořit o ničem jiném než o obohacení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoko návykové. V zásade sa tvorcom podaril podarený kúsok. Dôvod prečo pozeráme seriál je jednoduchý. Chceme vedieť viac o sériových vrahoch. O tom ako uvažujú, ako veľmi sú zvrátení. Seriál nám ale nemá potrebu nikdy nič explicitne znázorňovať. Prečo aj. Dôležité je, že funguje naša myseľ. Že si dopĺňame potrebné informácie z rozhovorov a dávame im subjektívne silnejšie nuansy než by tomu bolo v prípade vizuálnych podnetov. Pretože uvažujeme tým jednoduchým spôsobom - hovorte nám o hrôzách čo sa dejú. A vždy keď hlavné duo Ford a Tench prídu do spoločnosti - všetci tí papaláši sa stávajú nami. Povedzte nám viacej o Kemperovi. Povedzte nám viacej o Mansonovi. Ako zabíjali? Prečo to robili? Druhá séria je dôležitejšia. Je silnejšia v medziľudských aspektoch a snaží sa o také množstvo presahov - či už morálnych, ľudských alebo partnerských, že sa vám to dostane pod kožu. Nepríjemne a takým spôsobom, že tá atmosféra a ten pocit, čo vám po tom zostane sa nebude dať len tak ľahko zabudnúť. A o tom to je. Z mindhuntera si berieme vždy niečo negatívne. Nie je to idealizovaný seriál. Je tu veľa papierovačiek. Nevyriešených vecí. Zlí sú väčšinou v obrovskej výhode. Dobrí tápajú. Ničia sa im životy. Strácajú podporu a priateľov. A ľudia stále zomierajú. Chcem čo najrýchlejšie tretiu sériu. Toto by som dokázal pozerať v kuse. 2. séria - 100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria akoby sa chvíľu hľadala, o čom vlastne bude, nakoniec sa ale pekne usadí a prebieha až do konca veľmi plynule. Máme tu ústredný prípad cez cca dve tretiny série, čo je oproti prvej sérii zmena. Ono to znie ako príklon k detektívnym konvenciám krimi minisérií, ale skôr opak je pravdou, čo potvrdzuje aj samotné finále. Pribudli ďalšie súkromné dejové linky, v prípade Wendy by som ale jej súkromiu venoval menej priestoru, pretože na rozdiel od Billa nijako nesúvisí s prácou. Ale zase tu máme pri nej aspoň priestor na oddych od sériových vrahov a Anna Torv je sympatická žena, čo už vieme od čias Fringe. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2010 byla provedena DNA analýza dvou vlasů nalezených na těle jedenáctileté oběti. S 98% mírou pravděpodobnosti vlasy patřily Waynu Williamsovi (Christopher Livingston). (klukluka)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama