Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Tým lovců sériových vrahů získává podporu shora a může se vrhnout na první celostátně sledovaný případ. Jenže tentokrát to není žadná hra na honěnou, ale setkání s pořádně mazaným manipulátorem. Jak by řekl Ed, psychologický profil je sice fajn, jenže je k dispozici jenom od zabijáků, kteří se nechali chytit... Mrtvých příbývá a opravdový podezřelí stále nikde. S tímhle tempem druhá série neztrácí krok za první. Nabízí o kousek víc ze soukromí vyšetřovatelů, s menším odklonem od Holdena. Ten postupně vystupuje jako větší a větší podivín. Psychologie týmu funguje skvěle a nechává mnoho prostoru pro další sérii. Stejně jako samotné pátrání... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca séria, ktorá mala iba pár slabších momentov a paradoxne medzi ne patrila aj tá, v ktorej vyšetrovatelia Holden s Billom vypočúvali Charlieho Mansona. Zaujímavý bol nielen hlavný príbeh vraha z Atlanty, ale aj návšteva u "Candymanovho" spolupáchateľa a nakoniec aj jeho vraha a rovnako tak problémy Billa s Nancy. Naproti tomu Wendy mi v celom seriály príde zbytočná a aj jej lesbické vzťahy sú iba nutným zlom dnešného liberálneho poňatia filmového priemyslu. Celkovo však mala séria lepší rozjazd ako tá prvá a celý čas si udržala solídne tempo a chlapík z Park City v Kansase je prísľubom toho, že minimálne jedna séria ešte bude zaujímavá. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka má velmi podobnou koncepci a dynamiku jako jednička. Tedy stejně tak své neduhy v podobě několika zbytečných epizod, které pouze slepují širší souvislosti celého příběhu bez nějakého většího impactu. I tak se ale jedná o setsakramentsky pečlivou procedurálku o ohromně zajímavém tématu s několika dnes snad již kultovními scénami (Manson). Závěr inklinuje k tomu, že se dočkáme další série, ale zatím to tak nevypadá. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posadilo mě do sedačky mnohem více než první série. Atmosféra famózní, vše podloženo skvělým hudebním podkresem, co by musel závidět i Hitchcock, kdyby žil. Herci skvělí. Explicitního násilí je jen minimum, ale i bez něho by se někdy atmosféra dala krájet. Absence lichých míst a slabých chvilek. Seriál jede ve třech propojených a překrývajících se úrovních – rozhovory s vrahy, vyšetřování dvou případů (hlavně toho v Atlantě) a osobní život hlavních postav. Všechny jsou super a žádná nepokulhává. Osobní rovina profesorky je možná slabší, zato ta staršího agenta a jeho dítěte je kolikrát zajímavější a napínavější než samotní vrazi a vyšetřování… ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě o malý chloupek lepší a kvalitnější, než první série. Ubylo sice trošku rozhovorů, zato přibylo víc normální, policejní práce, kde ta hlavní se odehrává v Atlantě, kde začíná řadit vrah černošských, malých chlapců a jen sem, tam se odskočí si s nějakým známým vrahem natočit rozhovor. Když pominu Mansona a již z první série známého Kempera, je to většinou pro mě ta nudnější část, kterou však zachrání samotná Atlanta, která mě poslední dva, tři díly úplně přikovala k židli. A vůbec se dívím, že jsem o tomhle případu nikdy neslyšel, protože i po těch čtyřiceti letech neustále přitahuje pozornost a to hlavně z otázky viny, či neviny. Pokud budete chtít, není problém se o něm dočíst a pokud budete tak šikovní, jako já, podaří se Vám odhalit i identitu toho úchyla, co se skoro v každém dílu objeví s maskou, nebo šňůrou kolem krku. Nápověda-pokud bude natáčení téhle výtečné série pokračovat stejným tempem, dočkáme se ho tak v sedmnácté, nebo osmnácté řadě:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2010 byla provedena DNA analýza dvou vlasů nalezených na těle jedenáctileté oběti. S 98% mírou pravděpodobnosti vlasy patřily Waynu Williamsovi (Christopher Livingston). (klukluka)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama