Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Sice se u téhle Bondovky zvané MOONRAKER sem tam objevila nějaká ta kritika, tak já s tím nemám absolutně žádný problém. Finále v kosmu je na oko trochu přehnané; už to tak trochu spadá do sci-fi žánru, ale co … Podstatné je, že jsem se bavil a neshledal zde nic zásadního, co by vybočovalo z téhle slavné ságy o agentu 007. Roger Moore zde už pokořil padesátku a stále vypadá skvěle a k tomu ty jeho hlášky a smysl pro humor. Ostatní postavy jsou též v pohodě, včetně známých tváří jako je M, Moneypeny nebo Q. Z předchozího dílu se nám vrací dlouhán Richard Kiel, který zde opět hraje „JAWS“. Takže opět nám vnese nadlehčené až komediální scénky. Už v úvodu ho tu máme. Každý jeho scéna je cool (nejvíc asi pasáž s lanovkou). Hlavní záporák Drax má také co do sebe, i když nepůsobí tak výrazně. Dějem je to vcelku jednoduché, ke konci gradující typickou myšlenkou zničit svět, aby se zrodil nový. Akční kousky jsou rozmanité, je jich tu dost. Toto je čtvrtá Moorova Bondovka a opět tu máme naháněčky na člunech. Asi sám má Roger ty lodičky rád. ;) Jak už jsem zmínil, ke konci tu máme výlet do vesmíru, ale mě to nijak nepohoršilo. Jsou tu na tu dobu dobré scénky s gravitací, jak lidí plují, předměty atd. Uznávám, že ty laserové boje jsou trochu moc. Hlavně kosmonauti vystupující volně po vesmíru. To už opravdu připomene byt jen vzdáleně Star Wars. ;) Ale pohoda. A na závěr opět musím pochválit Johna Barryho, který se pro Bondovky prostě narodil. Zdařilý OST, který se opět odvíjel od titulní písně. Moc nedostatků bych zde nenašel a ani to nemá hluchá místa. Spokojenost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Měli bychom se spojit" - "To by mohlo být příjemné." Konečně svižná a zábavná postarší bondovka. Unesený raketoplán je originální startovní bod a finále ve vesmíru totální over the top. Pár hlášek a nápadů mě odbouralo, ale vystřihl bych ty nejpitomější fóry, to jest celou linii s Jawsem, a přitlačil na akční choreografii - akce je dost, dokonce jsou tu hned dvě honičky motorových člunů, ale bitky jsou chabé a laserovou bitvu ve vesmíru v bondovce snad nikdo vidět ani nechtěl. Taky mě zamrzelo, že Corinne Cléry, pro kterou mám slabost, odešla ze scény tak brzy, i když měla stylovou smrt. Moore byl na můj vkus trochu moc koženej, Drax mě bavil víc než Blofeld, ale pořád to není nějak úžasný záporák. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nesmírně přitažlivá bondovka, kde je jasně patrný impuls "forma nad obsahem". Tedy scénáristicky pořád to samé dokola, ale Bond si pomalu začíná uvědomovat sám sebe - tedy svou důležitost v popkulturní mašinérii a lpí na tradičních věcech, které si fandové oblíbili, plus rozjíždí nové. Nechybí silný úvodní song, hláškující Moore, tentokráte se přidává i zajímavá hudební kompozice (Barry) a okázale nasnímané scenérie Korsiky, luxusních hotelů, drahých automobilů. To šílené extempore ve vesmíru raději neřešit, to jsou jen dozvuky Star Wars. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejobtížněji hodnocených Bondovek zatím. Už pár dnů si lámu hlavu jestli se přiklonit spíše ke třem nebo ke čtyřem hvězdám. Na jednu stranu je tu to dost pochybné vesmírné finále, přesto děj předtím mě vážně bavil a některé scény (především ona úvodní) byly vážně výborné, ačkoliv občas končily opravdu až zbytečně rádoby vtipně. Především co se týče Jawse jednoho z mých nejméně oblíbených henchmenů, jehož jsem nutně znovu vidět nemusel. Moore jako Bond stále skvělý a i nad výběrem Lois Chiles jako bond girl si nemůžu stěžovat ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy. Napíšu hned ze začátku, že na Moonrakeru mi vadí hlavně Richard Kiel. Jeho Jaws je tady prostě navíc, naprosto zbytečný a - přiznejme si to - trapný. Doslova nesnáším scény s copatou vyprsenou blondýnkou, ať už jde o jejich setkání nebo o to, co se s nimi stane v závěru filmu. Brrr. Jaws tu zkrátka být neměl, ale znáte to - když se postava jednou divákům líbí, proč ji tam nenacpat znovu, že, páni filmaři? No nic. Zbytek filmu je absolutně bez výhrad. Bondovka je to nadsazená (podobně jako Brosnanova Dnes neumírej), má ze všech nejblíže k parodování sebe sama, a o to více pobaví. Jízda v Benátkách, honička na řece v Riu... Absolutní uznání si ale režisér Gilbert spolu se skladatelem Barrym zaslouží za scénu útěku sličné pilotky před dobrmany. Ačkoliv patří k těm krutějším, je neskutečně krásně natočená. Jo a Lois Chiles je jedna z nejkrásnějších bongirl vůbec.__P.S. Hudba burácející při startu a letu do vesmíru... Božská věc. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • V scéne na konci filmu, keď umiestňujú jed v guli do vesmíru, je vidno lano ako ho vyťahuje von z raketoplánu. (Budisovie)
  • Film se odehrává ve vesmíru také kvůli snaze soupeřit s filmovou sérií Hvězdné války. (Folky)
  • Roger Moore chcel po tejto „vesmírnej“ snímke s rolou Bonda skoncovať. Rozmyslel si to, keď nasledujúca adaptácia Len pre tvoje oči () sa príbehom vrátila k špionáži príznačnej pre Fleminga. (Biopler)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama