Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Za všechno, co jsem na Bondovi miloval jako dvanáctiletý kluk. Bylo jich určitě víc (č. 5, 7, 10,13), ale tahle můj raný vztah k Bondovkám vystihuje snad nejlépe. Stejně, jako maximální sebeparodizující nadhled, kterého nositelm jsou především Bondovky s Rogerem Moorem. K tomu navíc svými hudebními citacemi tentokrát přispívá i John Barry, který tu opět čaruje a jeho dva vesmírné opusy (ještě "You Only Live Twice") řadím na špici všech Bondovek. Ať si každý říká co chce, ať už jednotlivé pokusy dopadly různě, bez změny stylu by Bond nepřežil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Benátky, Rio, vesmír. Lepšie lokácie snáď už pre špionážny film nájsť nejde. Avšak to, čo sa v nich odohráva, je iba snaha zabiť Bonda. Takže on sa tam pohybuje a zrazu ho začne niekto naháňať/strieľať po ňom. A on značne nepravdepodobne uniká. Vo vesmíre to ide tak hladko, až si človek nie je istý tým, ako má túto sériu brať a či je to už tentokrát iba čistá paródia. Poteší kadencia krásnych žien, len neviem, prečo ich odchod zo scény musí byť vždy vraždou. Fanúšikovia kombinácie Frankensteinovho monštra/Alberta/Raťafáka plachtu si prídu na svoje, on sa nám dokonca zamiluje a som rád, že takto komická postavička neskončila ako hlavní záporáci. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

James Bond: Star Wars. Tento diel mi pripada ako remake toho minuleho, len je to v kazdom ohlade absurdnejsie. Takze magor, ktory chce vyhladit zem chce znovuvybudovat civilizaciu vo vesmire. A namiesto ruskej agentky sa Bond zblizuje s americkou. Jaws a jeho nekonecne pokusy zabit Bonda tu su znova. Akurat uz pôsobia jak parodia. Absurdny humor v tomto diely prekrocil hranicu unosnosti. Rovnako ako sci-fi prvky v akcii, ktorej vrcholom je paprskometova prestrelka vo vesmire. A to nemyslim ako pochvalu. Aj akcne sceny mimo vesmir su uz prehnane. Vlastne tento diel ma natolko riedku zapletku, ze je len sledom akcnych scen. Po technickej stranke perfektnych ale zaroven strasne prehnanych. Za vsetky spomeniem uvodnu bitku vo vzduchu, pôsobivu bitku s aziatom v muzeu, nahanacku na lodiach v Benatkach a bitku na lanovkach. Z hereckeho obsadenia je tu velka cast z nich z minuleho dielu. Novy je len nevyrazny hlavny zaporak a priemerne pekna a zaujimava bondgirl. Lepsia je len uvodna pesnicka. Dalsi diel sa snad vrati na zem nielen miestom ale aj stylom. 6/10. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Šílený sci-fi který mi připomělo krásné 70 roky z toho nejlepšího. Tenhle film s Bondem mi přišlo že to ani není moc Bond spíše takové scífko, co v první řadě musím pochválit je opravdu zábavné prostředí které nenechá chladným a plno vychytaných scén, žel bohu Moorea moc rád nemám a považuju ho za druhého nejhoršího Bonda, bohužel není mi moc sympatický, tenhle díl je pro mě průměr. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nazývejte mě konzervou a tradicionalistou, ale agent jejího veličenstva s povolením zabíjet nemá na oběžné dráze co pohledávat. Moonraker je ztělesněným zoufalstvým scénáristovým, dokud se drží na Zemi, je to slušná bondovka s několika výtečnými akcemi (honička na gondolách, souboj s kendistou v muzeu skla) a typickým moorovským sebeparodováním, která se sice po čase vleče jako kočka s přeraženým hřbetem, nicmémě snést se dá. Jakmile se 007 vydá ke hvězdám, stává se z toho čirá trapnost bez kapky nadhledu a s velmi nuceným humorem (Bondovy bonmoty ztrácí na kousavosti a parodické vsuvky na trefnosti). Závěrečnou bitvu po vzoru Star Wars jsem už vyloženě protrpěl s neodbytným pocitem, že tohle by možná obstálo jako béčková bondovská parodie, ale jako oficiální bondovka to spíš dělá ostudu než cokoli jiného. Moore prostě uměl Bonda o dvě třídy lépe a to samé v bledě modrém platí pro režiséra Gilberta... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Richard Kiel, který si zopakoval roli Jawse po účinkování ve filmu Špion, který mě miloval (1977), pronesl v obou filmech jen jedinou větu, a to v závěru snímku Moonraker, kdy si připíjí se svou přítelkyní v podání Blanche Ravalec. (Lorge)
  • Moonraker je jedenáctý špionážní film o Jamesu Bondovi, současně také čtvrtý, kde hlavní roli hraje Roger Moore, a třetí i poslední snímek, který režíruje Lewis Gilbert. (Terva)
  • Roger Moore chcel po tejto „vesmírnej“ snímke s rolou Bonda skoncovať. Rozmyslel si to, keď nasledujúca adaptácia Len pre tvoje oči () sa príbehom vrátila k špionáži príznačnej pre Fleminga. (Biopler)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama