Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý válečný snímek, který přinesl do svého žánru i nějaké nové a zatím moc neozkoušené prvky (pohled z první osoby). Moc jsem filmu nevěřil, ale překvapil mě v kladném slova smyslu. Příběh nenabídne moc promyšlenou zápletku, nýbrž již mnohokrát okoukaný stereotyp, ale to jsem trochu očekával a vůbec za to film neviním. Ale akce se povedla na jedničku, tam nemám opravdu co vytknout. Líbilo se mi, že se boje odehrávaly v docela rozmanitém prostředí, ať už to byla džungle, poušť, nebo dokonce nějaká ta přestřelka na vodě. Takovou ukázku techniky, kterou disponuje americká armáda, jsem tedy rozhodně nečekal, i proto to filmu bezesporu přihodilo pár bodíků navíc. Nejlepší byly asi ty obrněné čluny s minigunem, který se v jedné části filmu tak "rozvášnil", že z toho chudák auto skončilo na maděru. Nejlepším momentem bylo asi ujíždění hlavních postav ze základny, kdy jim nepřátelé nedali spát a vydali se v autech za nimi, což vyústilo následnou přestřelkou a končilo to dramatickým příjezdem člunu. Z toho se mi tajil dech. Kdyby se vychytalo těch pár much, mohla by z toho opravdu pecka se vším všudy. I tak paráda. Za mě dávám 83 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S podobnými filmami, ktoré majú za úlohu naverbovať do US army ďalších bláznov mám trochu problém. Na jednej strane perfektne zvládnutá akcia, na druhej strašné, ale strašné žvásty o službe vlasti, súdržnosti rodiny, hrdinských predkoch a o tom, akým bude mariňák správnym otcom...Keď si v polovici filmu vytiahne jeden z mariňákov poskladanú americkú vlajku z vrecka!!! , tak ma skoro načisto jeblo...Nalejme si čistého vínka...Je toto normálne???Kto z vás nosí českú či slovenskú vlajku 2x1m zloženú vo vrecku? Spomalené zábery na každého umierajúceho, či raneného amerického vojaka sú už povestné, to som čakal, dokonca i ten nablýskaný pohreb plný hrdých Američanov, ale ja toto vážne nemusím...Naložil som mu, ale film stojí za to aspoň kvôli akčným scénam, ktoré sú fakt na úrovni. Ak dialógy nebudete brať vážne a pri záberoch na americkú vlajku zavriete oči, tak si ten film možno užijete viac ako ja... Ja jednoducho neverím, že po zuby ozbrojený mexický kartel má iba jeden granát...60%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Napůl dokument, napůl film, s řádnou dávkou patosu (dá se pochopit jakožto mariňácká agitka) a značně nevyrovnanou akcí. Když už se někdo snaží být 100 procent full time realita, pak tam asi těžko budou vrtulníky v západu slunce několikrát za film. Podívat se spíše ze zvědavosti, protože kromě jinak točené akce (nic převratného se však nekoná) film nemá v podstatě co nabídnout. Naopak, absencí kvalitních herců se člověk nemůže nepousmát nad stupiditou dialogů, resp. jejich prezentací hlavními (ne)herci. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Více akce a méně nerealistického tlachání by této sondě do života členů elitní jednotky slušelo, protože akční sekvence jsou svěží, dynamické a poutavě zpracované. Naopak herectví hlavních "neherců" působí v mezihrách toporně, což ještě umocňují těžko uvěřitelné a stravitelné dialogy, ve kterých naši hrdinové vystupují jako "dobro" samo. Chápu, že tvůrci chtěli akci vložit do určitého kontextu a poukázat na fakt, že i tito tvrďáci jsou jen lidé, kteří mají své běžné starosti, ale tento způsob se mi nezdá jako šťastný, protože akční a osobní linky společně nefungují a vzájemně se podrývají. Jestli je to rekrutační bonbónek, který má pomoci naverbovat další americké kluky do řad armády, tak je v něm řečeno možná až moc (ač poměrně hloupě) ohledně negativ se službou spojených. Jinak je to fajn reklama na moderní vojenskou techniku a umírněný americký militarismus (ideje demokracie, svobody, spravedlnosti - tolikrát bych to z úst drsných mariňáků opravdu nečekal). Trailer sliboval nerealisticky moc, proto mírné zklamání. 5/10! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Act Of Valor prišiel do kín v správnom čase. Oblúbenosť vojenských hier z modernej doby je enormná a série Call Of Duty, Battlefield a Medal Of Honor zarábajú neuveriteľné prachy (len za prvý deň predaja Call of Duty: Modern Warfare 3 sa zárobok vyšplhal na astronomických 775 milionov dolárov). Inšpirácia hrami je vo filme citeľná (viacnásobný pohľad z vlastných očí so zbraňou v ruke), ale poriadny heroický príbeh a udalosti sa vymyslieť do filmu nepodarilo. Všetko sa stavilo na kartu realistickej akcie, ale akčné scény obsahuje film iba tri a aj tie veľmi nenadchnú. Všetko medzitým je len slabá príbehová, verbovacia a patriotistická vata. Do pokračovania (ktoré určite príde) by som poprosil menej kecov a viac poriadnej akcie. P.S.: Stále sa čudujem, že ešte nikto nepreniesol hernú značku Call Of Duty: Modern Warfare aj do vysokorozpočtového filmu, to je jasný megahit. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama