Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh mohli být dobrý, stejně tak dialogy ale ty herci?? Pffff.. scénář jak kdyby jim někdo držel před xichtem a oni jen recitovali, to nevim jak to teda viděli ostatní, ale tohle mě na tom fakt jako štvalo. Pak ten začátek zbytečný scény s rodinama, když jsem vtom měl stejně bordel, nevim kdo byl kdo, zapoměl jsem na to. Jedinýho koho jsem si pomatoval z toho týmu byli ty dva hlavní a pak ten jejich vousatej šefík, kterej měl btw to nejlepší scénu z filmu, když kecal s tim dlouhovlasým hujerem na tý jachtě. Chtělo to být trošku přehlednější a mohlo to mít pořádnou štávu. Ten začátek mě ale dostal s tim zmrzlinářským autem. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Více akce a méně nerealistického tlachání by této sondě do života členů elitní jednotky slušelo, protože akční sekvence jsou svěží, dynamické a poutavě zpracované. Naopak herectví hlavních "neherců" působí v mezihrách toporně, což ještě umocňují těžko uvěřitelné a stravitelné dialogy, ve kterých naši hrdinové vystupují jako "dobro" samo. Chápu, že tvůrci chtěli akci vložit do určitého kontextu a poukázat na fakt, že i tito tvrďáci jsou jen lidé, kteří mají své běžné starosti, ale tento způsob se mi nezdá jako šťastný, protože akční a osobní linky společně nefungují a vzájemně se podrývají. Jestli je to rekrutační bonbónek, který má pomoci naverbovat další americké kluky do řad armády, tak je v něm řečeno možná až moc (ač poměrně hloupě) ohledně negativ se službou spojených. Jinak je to fajn reklama na moderní vojenskou techniku a umírněný americký militarismus (ideje demokracie, svobody, spravedlnosti - tolikrát bych to z úst drsných mariňáků opravdu nečekal). Trailer sliboval nerealisticky moc, proto mírné zklamání. 5/10! ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. Na jedné straně servíruje surový realismus z pohledu první osoby a atmosférické zpomalené záběry akčních sekvencí, ale vzápětí to sráží rozkouskovaným příběhem, který funguje ve hrách, ale tady je trochu nešťastně uchopen a zbytečně zpomaluje tempo filmu. Neherci mi v hlavních rolích až tak nevadili, o to realističtěji působila samotná akce a pohyby mariňáků. Filmu také nemá cenu vytýkat určitou dávku patosu či patriotismu, protože příslušníci speciálních jednotek mají v USA opravdu výjimečné společenské postavení a sám toto povolání obdivuji. Každopádně pokud by se někdo chystal v budoucnu natočit filmovou adaptaci herní série Call of Duty, mělo by to dopadnout "nejhůře" takto. Samozřejmě pokud si navíc domyslíme atraktivní lokace známé ze hry, tradiční herní trademarky a kvalitní záporáky v podání známých herců, pak nevidím důvod, proč by o tom neměl začít Hollywood seriózně uvažovat. 70% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Do tohto dobrodružného filmu ako sa uvádza v titulke sa mi vôbec nechcelo isť, ale povedal som si, že to skúsim. Podľa úvodných momentov som myslel, že pôjde o slabšie, klasické a nevydarené predvádzanie akčnej sily špeciálnej jednotky, zamerané na ich hrdinské činy kde všetkých odstránia ako bezbranný papier z ulice, ale únos mexickej lekárky s ktorou sa vôbec nemaznali vo mne vzbudil nečakanú pozornosť. Vysadenie jednotky v pralese a jej následovne postupovanie som vnímal, už s plným nasadením a celá ta akcia bola prevedená bez chyby. Odrazu tu všetko začalo dávať zmysel a aj úvodné civilné zábery zo života vojakov dokázali, že tvorcom nešlo len pusté zabíjanie, ale aj vykreslenie pocitov a život aký vojaci vedú. Lichotivým sa stala aj zraniteľnosť jednotky v akcii, čo pôsobilo reálnejšie. Počítačové grafické mapovanie a snímanie kamery, tak že bolo vidieť len zbraň a ruku vojaka mi pripomenulo PC hru Counter Strike, ktorú som mal veľmi rád, takže nakoniec som ti tento film na vlastné prekvapenie užil. Dej sa dal síce ľahko predvídať, ale s takou obetavou koncovkou a záchranou jednotky som ozaj nečakal. Tejto režisérskej dvojici Mikovi McCoyovi a Scottovi Waughovi veľmi dobre pomohol Nathan Furst, ktorý vhodnou hudbou doplnil akčné, ale aj emociálne momenty. Dávam nerozhodných 80%, uvažoval som nad 90%. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já si užila hlavně vojenské akce v džungli a Mexiku a i ten patriotismus tam byl, ale ruku na srdce, kdyby ho v sobě neměli, asi by byla spousta věcí jinak . Fakt je, že ani jeden voják nebyl ani trošku sympatický,co to ta marína nabírá?:-))))))Takovéhle filmy se těžko hodnotí, nikdo z nás u takovýchle misí nikdy nebude, takže veškerý názor je zprostředkovaný a subjektivní, ale nejsem pes, hudba šlapala a styl pc her mi vůbec nevadí, takže za to, že si někdo dobrovolně lehne na granát.....čtyři :-) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)
  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)
  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama