Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Recenze (241)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kravina, která si nechce přiznat, že je kravinou. Romantické je to asi jak výlet s Babišem do Boubína, erotické je to jak tenisová dvouhra žen, kdy pořád čekáte, až se jedné z tenistek zvedne sukýnka a pod ní je proradný kus látky, dobrodružné je to jako čekat na poště, až na vás přijde řada. V globálu by se film dal označit za originální, ale až se na něj začnete dívat, nic vám nedá. Ve výsledku je to sterilní zážitek. Randal Kleiser měl svého času období, kdy točil divácky úspěšné filmy, tedy přesně dva. Po Pomádě přišel tenhle hit. Kleiser samozřejmě režírovat neuměl, Pomáda pro 4% publikum, Modrá laguna pro sexuálně frustrované. Ke všemu to má parametry televizního filmu, nad jehož mizernou technickou kvalitou jásat nebudete. Pěkný ostrov je nasnímán tím nejobyčejnějším možným způsobem, některé potenciálně neotřelé scény jsou pojaty příliš standardním televizním přístupem, což je ve výsledku kazí. Erotika zde funguje opačným způsobem, i když nechce být korektní, vzruší tak maximálně ženskou, co neměla sto let chlapa. Záchranou filmu je ústřední herecká dvojice, které to spolu ladí. Nevinně vyhlížející Brooke Shields dost možná probere k životu vaše zvadlé ptáky. Přece jen pobíhá spoře oděna po pláži dost dlouho na to, aby si vyloudila nějakého toho Spermoně. Christopher Atkins z její kundy vydoloval nějakou tu kapku, takže pokud jste příznivci kurážné erotiky soft rozměrů, neměl by tenhle film být pro vás takový problém. Pro mě byl. Byl slabě natočený a scenáristicky úplně primitivní. 20% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Krásný ostrov, hezká Brooke, ale jinak svou naivitou a nesmyslností téměř komická historka, u níž by se člověk mohl hodně pobavit, kdyby to nebylo tak zdlouhavé a nudné. Jistě, je to klasika romantického kýče, jenže ke koukání to už dnes asi moc není. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

tak ja som toto ako mladé dievča žrala ... film mal pre mňa neskutočnú atmosféru ... Brooke nádherná ... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Já sem si jednou uprdla při natáčení Modré Lagůny :-) Neskutečný kýč,s lehce homosexuálním klučíkem,mladinkou číčou a hezkou přírodou...toť všeeeeee :-) ()

902 10 

všechny recenze uživatele

pobyt na tichomorskem ostrove s brooke shields "ve dvou" je jednou z nejprijemnejsich veci v zivote kazdeho mladeho muze. samozdrejme s nenapadne fungujicim backgroundem (zdravotni sestra, kosmeticka a simpanzi jazzovy kvintet). bez toho by to uz nebylo uplne ono... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je snad jasné, že kvůli sobě jsem se na tenhle film nedíval. Ale budiž, nemusím přece furt čumět na mozkovýplachy o  zombiích, přízracích nebo psychokillerech. A chci být tentokrát i objektivní, protože i když je to film třeskutě naivní a hloupoučký, je zároveň i KRÁSNĚ naivní a hloupoučký. A jistě svého času potěšil nejedno dívčí i chlapecké romantické srdce. Samozřejmě že nám realistům je jasné, že ve skutečnosti by na ostrově vše probíhalo úplně jinak a určitě ne tak idylicky, ale nechme romantikům jejich bláhové fantazie. A přihlédněme i k roku vydání literární předlohy (1908). A v dnešní době nám nezbývá než žasnout, že ještě relativně nedávno se mohl nějaký režisér odvážit nechat ve filmu pro mládež pobíhat polonahou nezletilou lolitku, dneska by něco takového okamžitě vyvolalo hysterické obviňování z pedofilie a dost možná že i žalobu a kriminál. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Modrá laguna byl zřejmě úplně první film, který jsem viděl při jedné návštěvě na videomagnetofonu VHS (který tehdy stál pětinásobek průměrného měsíčního platu!). Bylo to v době, kdy pojem internet byl pro většinu lidí neznámý, počítač v domácnosti ještě ani nikdo v naší republice prakticky neměl a za okny se na prvního máje vyvěšovaly rudé praporky červené jako trenýrky. (Kdo nenosil na tělák červené trenýrky, tak asi nepochopí... :) Pro malého kluka to byl skoro erotický film! I po letech má tato romantika na exotickém ostrově svůj naivní půvab. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach, Richarde, je toho tolik, co neznáš !! Jen Bůh ví všechno.." - "Bůh !! Nenajde nás tu o nic líp než Santa Claus !!" ;) Tohle byl prej ve svý době celkem slušnej Randál !! ;) Opravdu ?? Tak snad jen díky Bohu, nebo možná spíš tomu Santovi, že tu dobu odnes už dávno čas.. Kleiserova oslava romantického kýče na hranici únosnosti, co mimo rozkošné Brooke Shields a tradičně výtečného Poledourisova soundtracku nemá ani zdaleka co nabídnout, platí nakonec za naprosto totéž, co Návrat, který mě ovšem seznámil s Millou Jovovich, kterou přes ty její v(n)ady osobně považuju za jednu z vůbec nejkrásnějších hereček.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď ste na prvom stupni ZŠ a za bieleho dňa Vám TV servíruje polonahú a miestami nahú 15 ročnú Brooke Shields, tak rozhodne pozeráte. Príroda fajná, Brooke fajná, ale čo si budeme hovoriť, nuda. ()

katrk 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím tak, že ta kritizovaná naivita a blbost je páteř filmu. Řekla bych, že pojmy romantika a zamilovanost - tj. bezdůvodnost - se dají přeložit jako naivita a blbost a najednou jsou to negativa. Tyhle osmdesátkový filmy, taková krásná klasika, co na tom chápat. Kdo hledá, najde,záleží jestli hledáš zápory nebo klady. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom superznámy film, ktorý sa však kvalitným spracovaním pýšiť nemôže. Herecké výkony detto. Ale uznajme, Brooke Shieldsovej sme pri sledovaní tohto priemerného snímku určite nepozerali iba do tváre. ()

Reklama

Reklama