Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 1

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (803)

petero 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans jednotkou v podstate len rozkopol dvere aby nám ukázal čo dokáže práve v pokračovaní. Od mierneho rozpaku v dĺžke filmu cez uspokojenie vzhľadom na kvality v úvode, že to nebude žiadny odvar, až k prekvapivej spokojnosti stále lepšie a nápaditejšie natočených súbojov. Najprehľadnejší bojový film, kde každý pohyb je pastvou pre oči, hudba perfektne graduje napätie a nervná kamera dodáva scénam patričnú energiu. Jednotka bola jednoduchým akčňákom, dvojka je bojová gangsterka akú som pred pár rokmi vyhľadával v kórejskej kinematografii keď som chcel zhliadnuť mafiánsku nakladačku. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak právě mám za sebou asi nejrozporuplnější film jaký jsem za poslední dobu viděl. Byl jsem zvědavý jak to dopadne po všech těch ódách na to, že se bude jednat o akční nářez roku a kdesi cosi. Mno co na to říct zůstala po tom všem taková divná pachuť, měl jsem obavy z té více jak dvouhodinové stopáže a potvrdili se v plném rozsahu. On je to totiž film dvou naprosto rozdílných polovin. Ta první je zoufale nudná, ukecaná a kromě té vězeňské bitky se tam vůbec nic neděje. Fakt mě to zhnusilo a někdy kolem 80 minuty jsem měl chuť to vypnout a hle najednou se rozjela druhá půlka a já to nepoznával. Fakt jsem měl pocit jako bych se koukal na úplně jinej film. Takže takhle možná v dohledné době přehodnotím první díl. Tam mi sice hrozně vadilo to totálně amatérský zpracování, ale byla to řežba od začátku až do konce. Tady má ta druhá půlka fakt grády a scény jako masakr v metru, automobilová honička, nebo závěrečný finále jsou naprosto boží, ale na druhou stranu je pak třeba si položit otázku proč takhle nemohl vypadat celý film. No nic asi tu zůstanu nepochopen. Hlavně vás prosím za žádnou cenu nečtěte můj komentář a když už si ho přečtete, tak na něj rozhodně nedejte! Já jsem totiž neobjektivní a zaujatý a nejzábavnější na tom je když mě z tohohle obviní člověk co má ten film v oblíbených a přitom ho ještě ani neviděl. No co už vím, že asi patrně zase půjdu proti všem, ale pro mě osobně než bych šel z davem nebo hodnotil jako slepá ovce je daleko cennější, že mám vlastní názor a nenechám se nikým ovlivňovat. Za ty souboje bych i ty 3* dal, ale ta první půlka mě fakt neskutečně nasrala. Prostě to nejde. Bohužel.45% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenávratně pryč už je ta špinavost a jednoduchost prvního filmu. Pokračování těžkotonážní survival řežby se totiž snaží být daleko víc, než jen bratříčkem s ještě většíma koulema. Dvojka je daleko ambicioznější, s lepším vizuálem, ukecanější a bohužel i mnohem delší. Právě ta gigantická stopáž jí podkopává nohy. Prvních 80 minut tak vyplňuje především příběh. A ten je stejně nezajímavý, podobně jako dialogy, smrdící po papíře. Během týhle doby se tu objeví dva menší a jeden větší souboj v kriminálu, což mi přijde přece jen trochu málo. Následující hodina je ale úplně jiná liga, kamarádi! Souboj střídá souboj a všechny se předbíhají v nápaditosti. Ať už scéna v metru s duem kladiv, nebo ta automobilová honička, která bude letos jen těžko hledat konkurenci. Závěr pak vrcholí v rudé chodbičce a hlavně v sněhobílé kuchyni, kde Uwais předvede s nepřítelem takový fight, že si ho budete ještě šestkát přetáčet. Takže co se týče akce, nemám slov. Bohužel, ta první hodina a půl mi nedovolí dát lepší známku. Jednodušší, ale v akci neutuchající jednička mi zkrátka sedla víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Atmosféra ve Velkém sále byla jedinečná, přesto je pro mě druhý Zátah poměrně velkým zklamáním, které z největší části pramení z toho, že se jedná o úplně jiný žánr, než jakým byla jednička. Ta byla v podstatě hororovým survivalem, zde se Evans snaží rozehrávat jakési spletité mafiánské drama s komplexním příběhem. To se mu ale úplně nedaří, motivace se ztrácejí, celý plán je nejasný a hlavně to celé úplně otřesně nudí. Jakmile si lidé začnou dávat do držky, je se samozřejmě na co koukat. Choreografie soubojů je úžasná, ale z narativního hlediska mi to prostě moc nedává smysl. Závěrečná hodinka, když už se postavy konečně vykecaly, je zábavná, ale pachuť z úmorných předchozích devadesáti minut smazat nedokáže. Evans by se měl vrátit zpátky na zem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dravý proud smrtonosné akce strhne a vyčerpává až do úplného finiše, načež zejména právě poslední třičtvrtěhodina dá se říci brutálně překopává žanr jako takový. Až po zhlédnutí potom jednomu dojde, jak moc vlastně byla tahle revitalizující martial-arts injekce zapotřebí. Zvěsti tudíž nelhaly, i za mě se doopravdy jedná o bez debat nejlepší ryze "akční" film, jaký byl kdy natočen. Hlavně sakra nemrkejte!!! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na indonézskom ostrove Jáva a tiež v metropole Jakarta. Záverečný súboj v kuchyni sa plánoval a cvičil šest týdnů a natáčal sa celkovo až 10 dní a pre potreby natáčania automobilovej naháňačky v centre mesta boli uzavreté ulice v čase medzi 6 - 18 hodinou. (MikaelSVK)
  • Při filmu nebyly použity žádné digitální efekty a ani žádná digitální krev. Režisér Gareth Evans prohlásil, že chtěl film natočit ve stylu "old school" a veškeré údery a kopy ve filmu jsou čistě realistické. Během natáčení probíhala minimální práce s technickým vybavením, pouze byla kontrolována rychlost a síla úderů, aby nedocházelo k destrukčním zraněním během natáčení. (Yoshitsune)
  • Kvůli problémům se scénářem a rozpočtem musel režisér Gareth Evans na nějakou dobu tento projekt odložit a nejdřív natočit levnější předchozí díl (2011). (Raztubyl)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama