Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (787)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Opět smršť naprosto excelentních vtipů, přestřelek a sarkasmu. Bruce sice už trochu vyšel z formy, ale našli se tam i mladší, kteří ho nahradili. Takže je rozhodně na co koukat. Všichni aktéři zvládli svou práci na jedničku. Děj je opravdu zajímavý už jenom tím, že se odehrává ve více zemích. Jako vždy skvělá podívaná. Musím uznat, že největší úsměv na tváři mi stejně vykouzlit Anthony Hopkins, jelikož to je pan herec a má ohromný šarm. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem znovu viděl RED i RED 2 a dvojka mou druhou návštěvu vyloženě neustála. Tvůrci (zřejmě pod dojmem kladného ohlasu na předchozí film) přidali další známá jména, stvořili příběh, který vcelku kašlal na logické souvislosti a vyrazili za novým výdělkem. U prvního dílu jsem se bavil, u druhého dost nudil. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První díl se mi líbil fakt hodně, takže moje očekávání byla celkem vysoká. I tentokrát se vrátila stará parta vysloužilých extrémně nebezpečných důchodců, kteří však řádí jako za mlada. Willis rozhodně nepůsobí tak plitce jako v posledním Die Hard, ale naopak pro mě bylo po delší době celkem příjemné ho opět vidět ve filmu. Red 2 nijak výrazně nezaostává za jedničkou, ale původní Red bylo přece jenom malinko lepší. To hlavní na filmu je akce, a to se povedla. Spolu s komediálními prvky tvoří celý film a pokud tento fakt přijmete, bude vás film bezpochyby bavit....70% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, chudokrvné bez výraznej chuti pobavenia. Bruce Willis ako nezlomný terč, ktorý túto povesť odštartoval vo filme Smrtonosná pasca, dnes už tak neprosperoval. Mal zopár skvelých zábleskov, ale najlepšie zásluhy a najkrajšie sólo patrilo starej Viktórií (H. Mirren), ktorá dokázala počas jazdy v športiaku odstreliť nejedného protivníka, či bez ťažkosti si poradiť v každej situácií - veď nakoniec zachránila Frankovi krk. Najväčšou slabinou príbehu je zapojenie priblblej postavy Sarah, ktorá po boku akčného Franka pôsobila ako "tupý špendlík". Scény tipu vylákať od zajatca utajené informácie bozkom takejto "starej metly" by neoslovili ani malého novorodenca. Slabý sexepíl spomenutej Sarah, však občas vystriedala celkom dobrá akcia a tak ma to občasne zaujalo. Za mňa 20%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalé - přesná míra vtipu, odlehčení, vyvážená přesnou mírou akce, a mezi tím změny lokací jak ze starých, dobrých bondovek. Kam se hrabe Craig. Navíc to má inteligentní scénář a záporák je jeden z nejlepších záporáků posledních let, nemůžu si pomoct. Dvojka Han a Victoria se skvěle doplňují, ti by měli dostat vlastní film. Na hercích je vidět, jak si film užívají, ale režisér to drží pevně v rukou, aby se z toho nestalo rozvleklé home video. Mimochodem, odkaz na jiný filmy Helen Mirren, kde hraje královnu, se zde myslím rovněž výjimečně povedl. Vážně dokonalé, v rámci žánru akční komedie vysoce nadprůměrné. (Moje nejoblíbenější pasáž je honička s motorkou v Paříži. Od Francouzské spojky si nikdo nedal tu práci vymyslet podobně zajímavou, a zde i vtipnou, honičku.) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Poté, co se hlavní parta dostává do Ruska, objevuje se na letišti i v Kremlu mnoho ruských vojáků. Ti byli oblečeni v maskovacím vzoru Flecktarn, který používá německá armáda Bundeswehr. (O´Neill)
  • Během závěrečné honičky Han Cho Bai (Byung-hun Lee) řídí modrý Lotus Exige. V pozadí můžeme slyšet skladbu od Linkin Park Given Up (2008). (bagrneplave)
  • Při střelbě, kdy Han Cho Bai (Byung Hun Lee) střílí z rotačního kulometu umístěného v dodávce po Frankovi (Bruce Willis) a Marvinovi (John Malkovich), je v záběru na prázdné nábojnice vidět, že se jedná o slepé náboje. (ledofredo)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama