Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

tron 

všechny recenze uživatele

Mohla NÁMORNÁ PECHOTA, už kvôli béčkarskému názvu a réžii Lewisa Teaguea (ALIGÁTOR, CUJO, MAČACIE OKO), doplávať do kvalitného prístavu? Ťažko. Napriek tomu výsledok ani zďaleka nie je katastrofálny, hoci pachuť B-tvorby už má v žilách riadne rozšírenú. Najviac zrejme poteší pohľad na herecké obsadenie, ktorému okrem Charlieho Sheena, dominujú kamaráti Michael Biehn a Bill Paxton, obaja sa stretli už v TERMINÁTOROVI alebo vo VOTRELCOCH, snáď netreba dodávať, že v podstatne, ale naozaj v podstatne lepších príbehoch. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Jak nám bylo řečeno v úvodu filmu, Navy SEALs založil v roce 1961 prezident John F. Kennedy, pro specializované vojenské operace na moři, ve vzduchu i na zemi a pro boj s terorismem na nepřátelském území. Film Námořní pěchota mi připadal jako nábor do těchto jednotek, ovšem perfektně řemeslně zvládnutý. Jak jednou řekl Michael Biehn: " Rád bych hrál v těch nejlepších filmech. A když už hraju ve sračce, aspoň se snažím o co nejlepší výkon". V tomhle filmu hraje výborně a sračka to není ani náhodou. (Phobia: já tě chápu :)..) ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Skákat z letadla, který je v pořádku, je blbost. Ale pro sedmičlennou jednotku Námořní pěchoty není ani tohle problém. Typický akční film z konce 90.let, který sází na béčkovou zábavu. Škoda jen, že zde ta akční porce je střídána s mnohdy nudnými politickými částmi, které k tomu bohužel patřit asi musí. Ale i přesto se na to dívá vcelku slušně, už nejenom kvůli slušné hudbě, ale také díky slušnému hereckému osazenstvu. Slušný akční film z konce 90.let, který může konkurovat známějším kouskům z té doby. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že díky mému malému očekávání jsem mile překvapen a nebojím se dát 4*, na kterých má největší podíl herecký výkon Charlieho Sheena a Michaela Biehna. Námořní pěchota je béčkový počin, u kterého se musí leccos brát s nadsázkou, ovšem nemyslím si, že by si tento snímek chtěl hrát na něco víc, o čemž svědčí i řada vtipných hlášek a momentů. Zaujalo mě i ztvárnění akčních sekvencí, které v mnoha ohledech působí realističtěji a daleko lépe než u jiných filmů stejného žánru, v němž hrají známější akční herci. Za zmínku stojí také soundtrack, který kromě typické hudby pro 80. léta přináší i několik povedených písní. Námořní pěchota je zkrátka zdařilou oddechovkou. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Klenot mezi náborovými akčními béčky, po jejichž zlédnutí má člověk chuť se okamžitě nechat zapsat do armády. Jak by taky ne, kdy příslušníci jednotek SEALS si evidentně užívají večírků, chlastu a obdivu žen, přičemž si sem tam skočí někam na druhý konec světa efektně zastřílet, a to s pomocí fascinujících hi-tech zbraní. Zápletka je sice klasicky lobotomická (zlí arabští teroristé se zmocnili raket Stinger, CIA neví, kde jsou ukryté, ale hrdinný kapitán SEALS už dopředu tuší, že to bude vědět jistá novinářka, neboť je poloviční Arabka a to musí být každému správnému Amíkovi jasné, že všichni Arabové jsou na jedné lodi, že), ovšem řemeslnou kvalitou Námořní pěchota většinu podobně zaměřených filmů s přehledem trumfuje. Kulisy pobořeného Bejrútu jsou působivé, zvuk k na svou dobu špičkový a některé over-the-top akční scény (honička mercedesu a obrňáku) patří mezi to nejlepší, co lze v žánru vůbec spatřit. A samozřejmě to má také charismatického Michaela Biehna a politicky nekorektního Charlieho Sheena! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Niektoré scény z tohto filmu boli inšpirované životom Chucka Pfarrera, bývalého príslušníka US Navy SEALs. (beso74)
  • Rexer (Rick Rossovich) má pri golfe na sebe oblečené tričko s potlačou Martini Ranch. Bill Paxton (Dane) bol v 80-tych rokoch členom tejto rockovej skupiny. (beso74)
  • Dane (Bill Paxton) používá velkorážní zbraň Barrett M82 kalibr 50. Ostatní členové jednotky používají samopal Heckler & Koch MP5. (Sealteam6)

Reklama

Reklama