Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mátožné bloumání, zastřená mysl... zombíci hledají života smysl. Když city chybí ti, kus mozku pozři. Vzpomínky zasvítí, miluj a prozři." Mrtvolně přeslazená, lehce zahnívající romantická ptákovinka, na pohodu, s nadhledem a pár milými fórky. Jen taková oddychová a úsměvná okusovací blbinka pro zamilované páry, na deštivé sobotní koronaapokalyptické odpoledne. Také ovšem praktický návod k seznamování pro dnešní single mládež, ztracenou generaci internetových zombíků. Slovy našeho sličného jinocha v rozpuku, resp. v rozkladu: "Je mnoho způsobů, jak poznat dívku. Sníst mozek jejího přítele je jedna z méně častých metod." Tak dobrou chuť. Například já jsem si docela pošmáknul. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu by mělo být upozornění, že při filmu divák nesmí používat mozek. Jinak vítejte ve světě, kde emo virus zamořil celý svět a zachrání ho jen antidepresiva Julka. Pěkná parodie, která mi občas přišla, že to myslí vážně (škoda). Ve více lidech, rozjaření, si to užijete. Sami v ponurém pokoji asi ne. Během filmu dochází k častým představám, že hlavnímu hrdinovi něco uhnije. Slabší 3*. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromne milá, originálna a nevtieravo vtipná apokalyptická variácia na príbeh o Júlii a R-ovi. Zároveň to v správnych okamihoch dokáže byť napínavé či dojímavé. A vďaka sympatickým hercom bez problémov funguje aj ústredná romanca. Samozrejme, logiku v tom darmo hľadať, ale ako rozprávka o tom, že láska premôže aj zombie epidémiu... výborné! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zombie ujíždí na osmdesátkovým pop rocku, jezdí bavorákem a trpí permanentní samomluvou?! Víc jak devadesát minut, devadesát minut přemýšlím, kdy je ta emo-zombie varianta střihorukýho Edwarda v podání Nicholase Houlta ještě nemrtvá a kdy už je to dement?! Ale vážně, jakákoliv očekávání dopředu zabíjejí dílčí otevřenost a po shlédnutí prvního traileru Warm Bodies jsem tady tu hodnotu asi vážně najít chtěl. Fajn námět, spousta prostoru vytvořit něco překvapivě nadčasovýho, jenže to by Jonathan Levine musel ubrat patost a přitlačit na ironii, cynismus. Je děsně fajn šermovat zombíkovi před ksichtem blůrej diskem Fulciho klasiky Zombi 2, ale jinak se nemůžu zbavit dojmu, že to kolem, to kolem je jen tuctová fráze. Je mi jedno, když zombie vypadá, jako by si poplet gel na vlasy s lubrikantem, že se sjíždí mozkomíšním mokem, ale vítězství pravdy a lásky nad rozpadem tkání, tohle šlo podat mnohem líp. Jasně, cílovka obdobných filmů je schopna odpustit cokoliv, pokud to bude dost cool a pěkný, ale i za jistou povrchnost lze ukrýt hlubší rozměr, víc detailů. Hořkosladký Stmívání mrtvých, pár milých odkazů, drobky z fidorky a sprcha s Midnight City u mě stačí na slabších [final rate: 60%] ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mnohi budu Warm Bodies porovnavat prave s Twilight, ale Twilight sa stal pre mnohych az tak nenavidenym teenie pokracovanim, ze si nemyslim, ze by tento film siel az tak uplne rovnakym smerom. Z mnohych filmov pozname zive zombie mrtvoly ako nelutostne tvory, ktore radi zeru ludske mäso, ale tuto sa mlady zombiek zalubi do dievcata Julie a namiesto toho, aby si na nej pochutnal, ju radsej zachrani a tymto to vsetko este len zacne. Nejako sa z neho zacne postupne stavat clovek. Lenze je tu aj chladnokrvny John Malkovich, ktory rad zombiekov zabija, takze romanticku zapletku a napinavy zvysok s nadychom komedie si viete asi domysliet. Netreba sa zamyslat nad tym, co tu je a nie je logicke, ale je to celkom originalny scenar a ako rozpravka to posobi celkom fajn. _________ Nicholas Hoult - (R) +++ Teresa Palmer - (Julie) +++ Analeigh Tipton - (Nora) +++ Rob Corddry - (M) +++ Dave Franco - (Perry) +++ John Malkovich - (Grigio) +++ Cory Hardrict - (Kevin) +++ (Videl v nemeckom kine 26.02.2013) +++ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal na letisku Montreal-Mirabal International Airport. (Greenpeacak)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)

Reklama

Reklama