Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Recenze (596)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Adámek svou infantilitu nezapře. Naštěstí to s sebou nese i hravost, skotačení s partou dávných kámošů a lásku ku šťastným koncům. Pixels potěší především ve chvílích, kdy, cituji ,,bulíte na podlaze v šatně a pijete chardonnay z bumbátka, takže ne, nejste v pohodě". ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Lidstvo by si mělo dávat pozor, co posílá do vesmíru. Může se totiž snadno stát, že když tam třeba pošleme staré videohry z osmdesátých let, objeví je mimozemšťané, budou si myslet, že jim vyhlašujeme válku a zlikvidují nás díky tomu, že se z her stane realita. Od téhle komedie jsem vlastně neměl žádná očekávání. Nejsem ani dítě, které holdovalo automatům s videohrami, i když párkrát jsem si to začátkem 90. let taky zkusil. Ale tenhle film mě sakra bavil. Možná je to tím, že režie se ujal jeden z mých oblíbených režisérů Chris Columbus, možná je to tím, že Adam Sandler v komediální roli zklame málokdy, možná je to tím, že tahle komedie je jiná, že má zajímavý a originální nápad a já nedokázal předvídat, jak se to celé bude vyvíjet. Ať mě tahle komedie zaujala čímkoliv, jsem rád, že jsem si k ní našel cestu. A mimochodem, tahle komedie dala i naději všem singl hochům, že se třeba jednou jejich virtuální láska zhmotní v reálné podobě. A tahle naděje je přece fajn. Takže i za tenhle nápad, ale nejen za něj, ode mne tvůrci schytávají plnou palbu čtyř hvězd. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si vždycky přál. Vidět takovýto bláznivý film. No a on je na světě! Co víc si přát? Snad jen další díl! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že někdo dokáže tak vděčný geekovský námět zpracovat tak nezajímavě a bez jediného svěžího nápadu. Aneb film, v němž megatrapný Kevin James hraje amerického prezidenta, prostě nemůže být vtipný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandler si tímhle filmem sáhl na pomyslné dno. Jelikož se jedná o poměrně velkou produkci je to průser ještě daleko větší. V roce 2010 jsem viděl hodně sympatický kraťas, který překypoval chytrostí a nápady. O 5 let později jsem dostal něco o čem jsem přesvědčený že nemohl nikdo myslet vážně. Není se čemu smát a ani pousmát a to JE problém. Adam Sandler má svá nejlepší léta za sebou a čím dříve si tohle přizná, tím lépe pro nás všechny ostatní. Když mu navíc není k ruce vůbec nikdo, jeho bezradnost před kamerou to ještě násobí. Jinak jubilejní 100. záchrana naší planety před invazí z vesmíru za posledních 5 let. 20% PS: u toho kraťasu jsem poznamenal, že bych rád kdyby jednou vznikl celovečerák ....byl to omyl. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak pohnojit atraktivní "8bit" nápad. Jasně, drobátko pošahaný svět nerdů se tu vykresluje relativně trefně (včetně nezbytně trapných složek), otázkou ovšem je, zda se na to dá v téhle formě dívat. Akce je o ničem, fórky moc neba, příběh v rámci celé té ptákoviny nefunguje a jako shluk zábavných scének film nešlape jednoduše proto, že scénky zábavné nejsou. P.S. Většinu těch her jsem kdysi hojně hrál a snob určitě nejsem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Kraťas byl fajn, tak se nedalo nic jiného než těšit na celovečerní film. A ono to celkem vyšlo. O zábavu tu je postaráno, jen jsem postrádal nějakou třešničku na dortu, která by mě přiměla dát plný počet. Na ten to bohužel po prvním shlédnutí nebylo. Ten kdo tyto hry nezažil to nedokáže tak ocenit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jedna všestranně přístupná sandlerovka, která neaplikuje sprostý humor, je nápaditá a splácaná z poměrně chutného postkulturního těsta. Herci jsou ve svých často sebeparodických rolích skvělí (hlavně Kevin James mi náramně sedl) a příběh se nese v nesmírně pohodovém duchu, bez zbytečných trapností a s minimem nadbytečných vedlejších vložek. Škoda jen, že potenciál námětu zůstal krajně nevyužit a že vrcholné, vizuálně velmi přesvědčivé scény herních útoků postrádají na můj vkus větší kreativitu (jak by divák čekal od Chrise Columbuse) nebo vydatnější příval odkazového či čistě situačního humoru (jak by jeden očekával od Sandlera). Každopádně pěkné 3* s tím, že Pixely si určitě rád někdy zopakuji... 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// PLUS: krásná pocta osmdesátkovým hrám, zábavná "Sandlerovka", parádní mix různých nápadů, líbí se mi chytlavá píseň Waka Flocka Game-Game On MÍNUS: kdyby se to bralo ještě trošku víc vážně, mohli z toho být další Transformers nebo Battleship, takto je sci-fi prvek hodně upozadněn, což je škoda, navíc chování postav se víc blíží akční komedii, ale naštěstí do trapnosti to nejde./// Shrnutí: Jestli si vybrat tento měsíc jeden film na který zajít do kina a přitom by to nemusel být letní bockbuster, doporučím tento. O to víc pokud je vám něco kolem 30-40 roku a na videohrách a herních automatech jste strávili dětství. Několik castingových kousků potom příjemně potěší. Nebýt to ve výsledku jen lehká, nenáročná letní komedie, šel bych s procenty ještě výš./// Celkem 75%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sledovateľné, ale bohužiaľ minimálne humorné. Celkovo som si vlastne užil len plameňáka Tyriona a ultra-cute CluBerta. Asi som na tento film príliš mladý (na nostalgické spomienky zo zlatej éry Pacmana atď.) a zároveň príliš starý (aby som docenil detskosť a hravosť filmu). ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem odpůrce Adama Sandlera, tak jsem zde čekal více. Díky krátkometrážní filmu, který tento projekt nakopl jsem čekal mnohem větší rozmanitost a kreativitu. Samotný koncept oldschoolových her zůstává po většinu času nevyužit a nepůsobí ani tak zábavně či šíleně. Příběh je plochý, postavy spíše otravné a Petera Diklagea je zoufale málo. Pár světlých záblesků by se zde určitě našlo, ale na lepší hodnocení to bohužel nestačí. [40%] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Srandovné, zábavné, oddychové a hlavne vhodné aj pre trochu väčšie deti. Užijú si ale aj dospelí, keď už nič iné tak aspoň môžu nostalgicky zaspomínať na staré videohry. Júj, to bola doba, doba Atari a Didaktikov... Z hercov okrem Sandlera vynikol ešte P. Dinklage, ktorý dal svojej postave neopakovateľný šmrnc a typický komediálny náboj. Pre mňa určite príjemné prekvapenie, ďalšia nadpriemerná Sandlerovka. 75/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Možná své hodnocení malinko přestřelím, protože jsem zoufale dlouho neviděl opravdu vtipnou komedii. Jediné, co bych si zde tak troufl odsoudit byla Michelle Monagham, která se mi nelíbila a ani mě nebavila. Má hrozně plastický ksicht. Svého osobního plastického chirurga by rozhodně nikomu neměla doporučovat. Vše ostatní se dle mého úsudku prostě povedlo. Na takové to odreagováníčko, které čas od času potřebuje úplně každý z nás, je snímek opravdu velice dobrá volba. Už jen třeba tím, že se prostřednictvím snímků vrátíme do dob, které většina zdejšího uživatelstva moc dobře pamatuje. Čtveřice hlavních hrdinů je obsazena opravdu skvostně. Zejména mě potěšil Tyrion Lannister v roli absolutně namyšleného psychouše. Zatím jsem ho v mnoha snímcích neviděl, takže pro mě osobně byl rozhodně velkým lákadlem, pokud jsem se snad někdy rozhodoval, že budu snímek financovat i svým časem. Film je napěchován hláškami opravdu až k prasknutí. A rozhodně to nejsou takové ty stereotypní bláboly, kterým nikdo nevěnuje větší pozornost. Jsou to opravdu hlášky. Po delší době jsem si vyslechl také český dabing, který překvapivě celkem ušel. Příběh je ze soudku těch jednodušších až stupidních, ale o ten zde až tolik nešlo. Viděl bych to na silnější 4 hvězdy. A málem bych zapomněl na velice vydařený soundtrack a výběr písní. Když tak nakouknu co Henry Jackman ohudebňovával, tak to určitě nikoho jen tak nepřekvapí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Totální chujovina, dobrá ke sledování možná tak při zavařování okurek nebo žehlení košil, která má svý silný momenty, jako třeba nečekaná řeč Zázračnýho dítěte k mužstvu Navy Seals. Předpokládám, že každej hráč arkád si přihodí hvězdičku, stejně jako já. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec se to docela povedlo. Film je sice zpracován trochu zvláštním způsobem, ale rozhodně není špatný. Moc jsem od toho nečekal, ale skvěle jsem se bavil. I když je to dost předvídatelné. Svět napadnou mimozemšťani v podobě 80kových her a vláda neví, co s tím. Naštěstí má americký prezident pár nerdovských kámošů, kteří jsou v těchto hrách přeborníci. Přes počáteční nedůvěru se tedy s nimi pouští do boje a celkem se jim i daří. Hlavního nerda hraje Adam Sandler. Jeho protivníka věčného podvodníka ztvárňuje skvělý Peter Dinklage. Menší roli tam má i Sean Bean. Michelle Monaghan to v roli plukovnice Violet neskutečně sekne. Jak to skončí si asi sami domyslíte... Občas tam jsou fakt dobré hlášky. "Co tu děláte? Točíme reklamu na pivo." :D ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nevadí, že zápletka je dementní, s tím se počítalo. Ale co vadí, je absence dobrých vtipů, zajímavějších postav a lepšího scénáře, který by měl alespoň trochu hlavu a patu. Autoři filmu v něm stvořili svět, který se neřídí absolutně žádnými pravidly, je strašlivě nekonzistentní a dadaistický, působí líně a odbytě a kašle na vysvětlování čehokoli. Více v recenzi ZDE. ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama