Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (524)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Za co, kurva, za co? Po tisícípadesátý se necham napálit a pustim si hovadinu snímanou háj osmičkou kameramanem Parkinsonem. Jako nezbytnou ingredienci dostanu bandu tupohlavejch Amíků, jekot ve všech jeho odstínech a k tomu neodmyslitelný nic, který celý tohle neštěstí provází. Takže znova. Jděte vy rádoby režiséři s jednou kamerou a kapesnym od rodičů do prdele! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je uvedeno, že myšlenka filmu je podle USA a Ruska cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy, což je názor, se kterým se plně ztotožňuji. Tzv. Pripjať vypadá jak romské ghetto Chánov a pohled z okna na "černobylskou elektrárnu" působí jako rozmazaná fotografie nedávno zdemolované Rustonky v Praze. Pokud k tomu přičtu naprosto idiotské postavy a dialogy, nezbývá mi než si v klidu poplakat nad znesvěcením všeho, co souvisí s touto událostí a vyvinout veškeré úsilí na to, abych co nejrychleji zapomněl na tento příšerný zážitek. 1* za scénu s medvídkem. 5% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pseudokumenty díky vizuální stránce opravdu můžu a tvůrčí pokusy o realistické vyznění příběhů si užívám. "Černobylské deníky" mohly být dalším opravdu povedeným kouskem do této dnes už bohužel uvadající skupiny snímků ale i přesto, že prostředí Černobylské elektrárny vytváří tíživou atmosféru samo o sobě, amatérským tvůrcům se z daného tématu nepodařilo vyždímat víc než partu nesympatických, prkenných herců, kteří se s kamerou pohybují po depresivním prostředí a nechávají se postupně "něčím" likvidovat. Stačilo málo (říká se tomu tvůrčí talent) a mohlo se jednat o opravdu kvalitní snímek ale dejte peníze packalům a vytvoří vám nemastný a neslaný zmetek. ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo spomínané, tiež som bola najskôr v tom, že film je FF. Nakoniec som zistila, že nie ale nebuďte sklamaní ľudia, pretože tá trasľavá kamera vám to rozhodne vynahradí. Kameraman musel zhodiť tak 10 kíl najmenej lebo podľa trasľavosti som vydedukovala, že to bol strašný tlsťoch a kým akože tí herci kráčali on musel za nimi bežať. Výkony hercov boli tak nepresvedčivé, že mala som chuť tam prísť ja sama osobne a vytrieskať ich jak žito a predhodiť tým psom a Jessemu odkazujem, že radšej nech nespieva a tobôž nie ešte aby aj hral. A prosím kto vymyslel tie dialógy?! Dáky narkoman v delíriu? Ja som myslela, že tresknem televízor o zem, keď tam všetci ako mechom uderení hovorili všetci cez seba a hovno s makom pod padákom som im rozumela. No a ak v tom filme nepovedali tak najmenej 10x, že: "To bude dobré" resp. "To je dobré" tak ja potom spávam s Johnnym Deppom a do postele nám nosí raňajky Natalie Portman v služobnom odeve. No a čo ten koniec?! To malo byť akože "grandiózne" zavŕšenie filmu? Ľakačky boli tak úbohé, že ani jeden krát ma aspoň teda minimálne nemyklo. Každá sa dala predvídať dokonca i tá akože neplánovaná, že bububu a hneď na to bububu druhý krát. Tú som síce nečakala ale ani pri tej som sa nezľakla. Keby aspoň točili naozaj v Pripjať, že by som si to aspoň omrkla, ale niééé.... Takže podľa môjho názoru zaslúžený odpad! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film bravúrne ťaží s post-katastrofálnej situácie, ktorá sa odohrala v Černobyle, Najprv sa v meste popozeráme po “pamätihodnostiach”, čomu sa nedá nič vytknúť. Kulisy vyzerajú celkom dobre a dokonca tu máme i známy spustošený kolotoč (ten pravý je však oveľa väčší). Postavy sú celkom zaujímavé a dá sa na ne aj dívať, obzvlášť na Oliviu Dudley. Ak postavy nerobia niečo nelogické, tak prakticky stále utekajú. Nebojíte sa o nich a jediné, čím vás naľakajú, sú typické zľaknutia po tichej scéne. Napríklad scéna s medveďom je fakt brutálna. Aj časť v uzavretom autobuse bola skvelá. Tých “druhých” tu moc nevidno, čo ale zase nie ja až tak na škodu. Hoci sa tu pracuje len s klišé, režisér ho celkom rozumne využil a neprestrelil. Takže sa nestalo, že by ste v polovici filmu už mali pred sebou všetky monštrá v plnej kráse, ktoré žerú všetko naokolo. Snaží sa tu všetko skrývať a ukazovať to len pomocou akčnej kamery. Film príjemne prekvapil, hlavne niektorými scénami a zaujímavým koncom. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Je všeobecně známým faktem, že vlivem radiace uvnitř zóny uhynuly téměř všechny jehličnaté stromy. Ve filmu přesto postavy často prochází okolo vzrostlých borovic. (Adrai)
  • Digitální fotoaparát hlavní hrdinky je malá zrcadlovka Nikon D3100. (Jirka85)
  • Keď hlavní hrdinovia filmu vchádzajú do agentúry k Urimu (Dimitri Diatchenko), ktorá sa údajne nachádza v Kyjeve, môžeme si všimnúť na ulici auto, na ktorom je nápis "Telekom Srbija". Jedná sa o najväčšiu telekomunikačnú spoločnosť v Srbsku. (ShortyIC)

Reklama

Reklama