Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 2
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Recenze uživatele sofiapetra k tomuto seriálu (2)

Na jezeře (2013) 

První tři díly slibovaly silný zážitek po všech stránkách, od 4. dílu - kdy se ukázalo, že malá Tui normálka žije - se to zlomilo a začalo to být čím dál víc zmatenější, žánrově neuchopitelné a scénáristicky vlastně šílené. :) Přesto se mi to líbilo. Bylo to totálně jiné než ostatní seriály - mělo to v sobě zvláštní magii, svobodný rozlet a fantazii. Jen doteď nemůžu pochopit, že se na tak "macho" látku vrhla křehká Jane Campion - to bych do ní tedy nikdy neřekla (např. její Portrét dámy byl pro mě právě pro svou zjemnělost a přeslazenost v podstatě nesledovatelný). Za přešlap ale považuji dabing vyšetřovatelky Robin - slaboučký hlásek Lucky Vondráčkové k ní vůbec nešel, to mi vážně vadilo. ()

Čínská dívka (2017) (S02) 

Žánrově je to značně matoucí, detektivka to vlastně ani není, ale má to pěknou atmosféru - a ačkoli je to tematicky jasně cílené na různě složité formy mateřství, celkově to nevyznívá nijak hluše ani sentimentálně. Všechno je tam křehké, ale zároveň silné. Zajímavý počin. Sice nevím, co na to chlápci, ale soudě podle komentářů, se pár fanoušků snad přeci jen našlo... ()

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama