Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle film funguje dost dobře jako zřejmě značně romanticizovaťužjetocojetocochciříct – zkrátka za vlasy přitažená verze událostí, které změnily svět. Člověk se samozřejmě nevyhne většího důrazu na zde jako žánr zmíněné drama, spíš než ten přídomek životopisný, jinak by z toho ani nebyl moc zábavnej film. Na druhou stranu, když se oprostíte od představy, že by měla životopisná dramata být přesnými dokumenty a přijmete snad i tu zamýšlenou myšlenku vyextrahování dvou rozdílných charakterů s převážně stejným cílem, berete snímek jako příběh člověka, který přes své obří ego nevidí, že si na prsou hřeje hada, pak nelze jinak, než snímek pochválit. Gates i přes mírně nelichotivé zobrazení o snímku řekl, že je poměrně přesný. Jobs, že ho nesnášel, ale NoahWyleho pozval na konferenci Apple, aby na jejím začátku vylezl na podium místo něj. Go figure. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Apple vs. Microsoft čili Jobs vs. Gates, sice jen levná televizní záležitost, která je točená na hnusný vybledlý filmový materiál, jenže je to hodně poučná vzdělávací podívaná o vzniku dvou technologických gigantů, kteří vyrostli celkem agresivním způsobem pomocí kopírování, lží, podrazů. Bill Gates prý prohlásil , že tak nějak to bylo, což mne šokuje při jeho vykreslení v tomto filmu. Tak jako ostatní spolukomentující na mne nejvíc zapůsobila story ohledně vzniku počítačové myši. Tehdejší technologičtí giganti absolutně nedomysleli možné budoucí využití počítačů v domácnostech a vynález myši, který mezi nimi putoval od sedmdesátých let zavrhli jako ptákovinu. Pak přišel jeden mladík v kraťasech , vzal to a všem vytřel zrak. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Televizni zpracovani historie dvou konkurencnich pocitacovych korporaci by mohlo byt okazalejsi, protoze si jedni z nejmocnejsich muzu konce 20.stoleti zaslouzi dustojnejsi zpracovani. Film ale byl ocividne stvoren k reprodukci dulezitych informaci o minulosti Apple a Microsoft smerem k sirsi verejnosti. To se podarilo. Herci jsou unosni. 60% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film zejména pro ajťáky, ačkoliv jeho filmové kvality nejsou vůbec k zahození. Spousta věcí již byla k vidění v o mnoho novějším filmu jOBS, tady se jen záběr tématu rozšiřuje i o začátky Microsoftu. Televizní formát ani tolik nevadí, naopak překvapí řada scén kde je Ballmer dokonale stvárněn Johnem Dimaggio, který absolutně na minimální ploše zastíní ostatní a veškeré prostředí se jeví naprosto věrně. Trošičku zamrzí absence technického vhledu vzhledem k tomu, že o tom celý film je. ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Na TV film neskutočná pecka, ktorá nič neprikrašľuje a snaží sa skutočností držať najvernejšie ako to ide, aj keď v takom časovom rozhraní v akom sa všetko udialo sa dá v 95 minútach len ťažko stihnúť.Vyšší rozpočet, svižnejší režisér a minimálne o 30 minút dlhšia stopáž mohla z tohto filmu spraviť kultovku.Ale aj tak veľmi dobré, odporúčam všetkým čo aspoň raz v živote použili windows :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama