Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Babous 

všechny recenze uživatele

Příběh popisuje okolnosti vzniku Applu a Microsoftu, jejich boj s giganty IBM a Altairem, pak mezi sebou navzájem a nakonec i boje vnitřní. Pro lidi, které historie osobních počítačů zajímá - a je to historie velice zajímavá - určitě doporučuji. Jinak je to ale moc televizní a zbytečně podrobné na to, aby to u laika vyvolalo větší dojem. Jako by scénář psal počítač a vynechal srdce, abych to popsal ve stylu Steva Jobse. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[4/10] Film ma zaujal celkom dobrým námetom, ale nepáčilo sa mi ako je táto dráma spracovaná. Tá 95-minútová stopáž pôsobí na človeka pri tomto filme oveľa dlhšie aká v skutočnosti je, v podstate tu ide o samé dialógy medzi postavami a nič iné sa tu nekoná. Ani stupňovanie deja, absolútne nič, iba dialógy. Neviem, ked´ som videl tento film, mal som pocit podľa kamery a strihu, je to film z 80. rokov. Ked´ som zistil, že je to z 99., bol som mierne zarazený, ale nečudujem sa spracovaniu filmu, kedže je to TV film. Ale aj tak je spracovanie slabšie, akoby som čakal. Táto dráma ma okrem námetu ničím nezaujala. Ani dialógmi, ani hercami, ani spracovaním. Dosť som sa pri tomto filme nudil a mal som problém ho dopozerať dokonca, toto jedno pozretie mi bohato stačí, nemám dôvod pozerať tento film opakovane. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ponaučení - když chceš něčeho dosáhnout, musíš být zmrd a krást nápady ostatním. Na druhou stranu si Gates s Jobsem nemají navzájem co vyčítat. Ovšem Xerox a Hewlett Packard jsou na tom jinak. Každopádně zajímavých momentů tam byla spousta, z nichž si člověk vezme to, že by rozhodně neměl v životě pohrdnout žádnou nabídnutou šancí. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co by dělali obyčejní lidé s počítačem?" Mé programovací schopnosti zemřely společně s Basicem a smysl pro vydělávání peněz mi Všemohoucí nikdy nenadělil. Přesto mne exkurze do počítačového pravěku a mladých let dvou budoucích miliardářů docela bavila. Vždyť ke zbohatnutí stačilo, aby spolky pukáčů bez fantazie, sedící ve vedení velkých firem, narazily na dva týpky, kteří měli vizi, nadšení, strategii a neváhali si přivlastnit výsledky cizí práce. Bylo to celkem zábavné, ale obsahovalo to i potvrzení smutné pravdy, že dodržováním zákonů a etického kodexu se miliardy do kapsy nikomu dobrovolně nezakutálí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Microsoft, Apple, IBM, Xerox, Intel... to nejsou jen slova, to jsou milníky v dějinách oboru který změnil podobu našeho světa stejně silně jako průmyslová revoluce před dvěma sty lety. Ti lidé opravdu tvořili historii a tento film už jen jako dokument o jejich práci rozhodně stojí za vidění. Přitom ale skvěle funguje i jako výborná komedie o partě počítačových geeků ve světě "mocných a rozumných", či jako drama o úskalí vzestupu a pádu. Tleskám. 8/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama