Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 438)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Díky takovým filmům si uvědomuji, jak moc miluji kinematografii. Kouzelná barevná taškařice, která má pod veselou slupkou schovaný velmi melancholický film. A mě se to sakra, že líbilo! Originální až běda, 5 hvězd. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Grandhotel Budapešť není obvyklá komedie. Tím nechci říct, že je zcela špatná. Je prostě jiná. A je jiná proto, že ji natočil Wes Anderson a pokud máte s tímto pánem zkušenost, tak asi víte do čeho jdete. Tento pán má svůj styl a je to na tom dost vidět. Ten jeho styl rozhodně nemusí sednout každému divákovi. Asi se tu ani nemusíte tolik nasmát jako u jiné ,,blbější" komedie. Spíš ale záleží na jedinci. Najde se tu pár vtipných gagů, ale ne tolik, kolik jsem si představoval. A to zároveň je to věc, která mi na filmu vadila nejvíc. Potěšilo mě ale herecké obsazení, že si zde každý významný herec snad zahrál (sice malá role, ale přece). Dobrá byla i atmosféra tohohle filmu (fiktivní stát, ZZ, Mendl...). Film má dost složitý příběh. Je tu 5 flashbacku, které se prolínají. Pokud se zároveň nechcete ve filmu neutopit, pochytit všechny podzápletky, tak máte opravdu co dělat. Při troše snahy to ale zvládnete. 75% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Takový odpočinkový film, z kterého asi nic nemáte a zachvilku si nic nepamatujete ale také vám nic nevezme.. Dobře odvyprávěné, občas vtipné a perfektně zahrané.. Ty prsty v sáčku mě pobavily.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zvláštna technika, hra s farbami, satiricko parodované prostredie, film preplnený postavami - hercami zvučnejších mien, osobne uprednostnujem predsa len klasickejšiu formu. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Grandhotel Budapešť je podle mého názoru naprosto jedinečný film (neo alespoň jediný svého druhu jaký jsem viděl). Mnohým se může líbit a mnohým nemusí, ale já osobně jsem se u filmu bavil celou dobu jeho stopáže a smál jsem se snad každou minutu. Příběh jako takový až na pár vyjímek možná zase tak originální není (i když rozhodně neříkám, že nemá co do sebe), ale už jen ten způsob jakým je ten film natáčen mi přišel naprosto neotřelý. Snad ani nemá cenu tento film komentovat příliš do detailu, abych někoho náhodou nepřipravil o moment překvapení. Nicméně oceňuji už jen zrealizování natočení tohoto snímku. Herecké výkony tu jsou perfektní a působí opravdu vtipným dojmem. Vůbec si teď uvědomuji, že mě tu rozesmívaly i ty nejmenší detaily! Na konec bych mohl říct, že se mi líbila snad každá scéna a rozhodně bych film doporučil někomu, kdo je už podobně jako já unavený až znechucený z většiny současných komedií. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Anderson v celé své parádě! Desplat v celé své parádě! Yeoman v celé své parádě! Všichni herci v celé své parádě! Úžasný film! Úžasný příběh! Miluju tenhle film! Velkolepě jsem se bavil. - příběh to má vskutku úžasný (obzvláště pak konec), Andersonův režisérský styl z toho jen sálá, přičemž kamera mu skvěle dopomáhá - stejně jako hudba, výprava, kostýmy, herci -, herci hrajou bravůrně... umělecké dílo!!! 10/10 ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Pohádka, vtipná, občas sprostá, občas roztomilá, vizuálně příjemná, napěchovaná hereckou špičkou, dost originální. Já jsem se bavila, ale nedivím se, jestli se tohle někomu příčí. ()

Xpensive 

všechny recenze uživatele

Zábavné, svižné, ale především neuvěřitelně kouzelné. Teprve když se rozsvítí sál, uvědomíte si, že už vám není 6, abyste se smáli tomu, jak "ti dobří" utíkají před policajty s knírky, jak záporák vyhodí kočku z okna apod. Je to všechno jedna obrovská, elegantní fraška, ať už jde o charismatického správce spícího s ženami, kterým je 80 a více, či SSácké jednotky Zig Zag v růžovém hotelu. Hvězdné obsazení se nezapře, i když se kvůli krátké stopáži na plátně nikdo (kromě Ralpha Fiennese) moc neohřeje. Všichni podali skvělý výkon a na Nortona s knírem a potetovaného holohlavého Keitela jen tak nezapomenu. Vše dokresluje dnes již zastaralé a sentiment vzbuzující 4:3. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič, o to viac som spokojný. Čo ma dostalo a prekvapilo zároveň bolo nádherné vizuálne spracovanie, cez kameru, kulisy, kostýmy. Jednoducho nádherne zachytená doba 30 rokov. A to je aj hlavný dôvod prečo sa mi tento film páčil. Pocitovo ma tento film nijak nezasiahol, ale boli tam scény ktoré ma rozosmiali ako tomu bolo naposledy napr. pri Panchartoch, veta ako "myslím že to môžme nazvať remízou" a pod. zostanú. Verím tomu, že ak si to pozriem druhý krát sám doma (Kevin) bez nekultúrnych hovád ktoré sa chodia do kina vyrozprávať (však pipenky) a napapať a pochrochtávať (cvaldo) pôjde moje hodnotenie ešte vyššie. Ak raz Wes Anderson napíše knihu to bude paráda. Nesúhlasím s užívateľom Matty : "hodně vypravěčů" - bol iba jeden rozprávač a to bol odrastený Lobby Boy v podobne F. Murraya ktorý rozprával retrospektívne podobne ako v Amadeovi. Zatiaľ takto : 80% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Vizuál by přivodil OLE i Muchovi, z útěku z basy by se smíchy pochcal sám Westlake, zimně olympyjská vsuvka měla správně animovaný šmrnc, holohlaví siegelhorstaři si mohou nechat tetovat novou zkratku a já budu dalšího půl roku do zblbnutí hoblovat perfektní soundtrack. Ergo stovky děkovných dopisů zaručeny a návštěvnost bude jistě vysoká i mimo sezónu. Ale abych zbytečně dál nepsal pičoviny - zkrátka je to nejefektnější a nejzábavnější oslava šestákovek, jakou jsem kdy viděl. ()

Market179 

všechny recenze uživatele

Od Grandhotelu Budapešť jsem nečekala ani z poloviny to, co mi nakonec dal. Jsem ráda, že jsem nedala na poměrně nudný trailer, protože bych se tím ošidila o jedinečný filmový kousek, který se jen tak nevidí! Ten styl jakým je celý film natočený mě prostě baví. Těch detailů v jednotlivých scénách je tam tolik, že i po několikátém zhlédnutí bych si určitě nevšimla všech. A ty barvy všude kolem, skvěle vyobrazení jednotlivých postav a osobitý humor každé scény. Pro mě skvělý, jedinečný a nezapomenutelný zážitek! ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Dá se říct že je to primitivní , ale v tomto případě to byl účel aby vyniklo to spisovatelské pojetí příběhu . Celkové kromě literárního pojetí to bylo opravdu originální například scény vypadaly divadelně a příběh který byl dospělý vypadal pohádkově . Originálnost z toho zkrátka číšela , ale nepřipadalo mi že by toto všechno do sebe tak úplně zapadalo a to jsem pro nové věci . ( 9.7.14/MAC ) ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

To vyprávění mě úplně mrdalo! Nic v něm nedávalo smysl, ale tvářilo se to jako že jo. Když má syntax filmu "experimentální" ráz a povahu, pak alespoň každý ten rámec ve filmu musí mít aspoň nějaký smysl (nejen sám o sobě, ale především také v celkovém vyznění). Máme zde zhruba pět nebo šest (sám už ani nevím kolik) vyprávěcích rovin a časů, ale ten hlavní a nejdůležitější se například k tomu expozičnímu vůbec nijak neváže (holka si čte knihu spisovatele na hřbitově, pak by se logicky sousledným vyprávěním mělo okamžitě přejít k našemu hlavnímu příběhu, ale film se nejprve nelogicky žene ke spisovateli starému, pouze na minutu a pouze kvůli tomu, aby se náhle udělal flashback ve flashbacku a potom zase flashback (mám silné podezření, že Anderson tuto brutálně přerámcovanou metodu časoprostorové sedimentace jednotlivých prvků skladby použil pouze z důvodu, aby bylo hodně rolí nutných obsadit a tedy aby si zahráli všichni ti Hollywooďané)). Humor je ve své suché podstatě celkem v pořádku (Ralph Fiennes se tu za komickou stránku celkového výrazu filmu kvůli nedomazlenému scénáři bije jako lev), ale někdy byl vystavěn dosti uměle. To, co někteří diváci identifikují vizuálně jako "celkově jiný", to je modifikování prvků (dokonce především právě vizuálních) z groteskně laděných středo- a východo-evropských komedií a dost to ony poetiky vykrádá (o nějaké poctě starému světu filmu nemůže být řeč, protože na to je Grandhotel Budapešť až příliš heterogenní), což by tolik nevadilo, ale narozdíl od těch kořenů (a dokonce vykradených Texasanem) je to tady celé jenom na efekt a ta prvoplánovost mi prostě vadí. A bohužel ničemu prvoplánovému a vyumělkovanýmu já pět hvězdiček nedávám... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusně natočená hovadinka, která bude pro milovníky nadsázky opravdovou lahůdkou. Přestože mne poslední Andersonovy filmy bavily jen trochu, tento je zase velkým návratem jemného humoristy. Ralph Fiennes je naprosto dokonalý gentleman a všechny ostatní postavičky jsou naprosto precizně vycizelované. Závěr sice trochu sklouzne do núďa, ale nesporně jde minimálně obrazově o mistrovské dílo. Doporučuji full HD. 80% ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi typicky Andersonovsky roztomile filmove pohlazeni na dusi. Bylo moc prijemne nechat se opet na chvili vtahnout do jeho vizualne hraveho sveta, navic s takovou hereckou sestavou. Stezi si lze predstavit lepsi vecernicek. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Trocha nostalgie oblečená v kabátku ušitém z ryzí nadsázky. Milé, úsměvné a hravé.Vstupte, prosím.... ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouho jsem se odhodlával k shlédnutí tohoto snímku, jenž sklízel úspěchy na mnoha svých taženích. Jakmile jsem si jej však pustil, nelitoval jsem. Bavil jsem se, některé scény mi přišly geniálně vymyšlené. Mělo to spád a velmi padnoucí hudbu. Pěkný příběh, zajímavé lokality i styl vyprávění tento snímek posouvají ještě o třídu výš. Byl jsem příjemně překvapen, s jakým scénářem přišel Wes Anderson. Ralph Fiennes jako pan Gustave je navíc opravdu nezapomenutelný. V Grandhotelu je spousta skvělých herců, kteří mají i malé role, ale i tak jsou v nich skvělý. Vážně bych nečekal, že by se mi tenhle film mohl líbit. Komedie, která Vás nepobaví až tak řečmi, ale hlavně těmi činy, které se zde odehrávají. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Taková nezávislá bláznivina, která občas pobaví, občas člověk jen nechápavě kroutí hlavou. Do televize ale dobré. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama