Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtipný hudební film o návratu jedné hardrockové sedmdesátkové kapely po 20 letech. Všelijakými životními neúspěchy, fobiemi a vůbec psychickými problémy i alkoholismem stíhaní padesátníci se snaží seč mohou zapadnout do měnící se hudební scény. O geniálním Billy Nighym jako frontmanovi kapely ani nebudu psát - to se musí vidět! Ani trochu přepálený happyend s cajdákem mě neodradil od nejvyššího hodnocení. Jistě se k tomuto filmu rád vrátím. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V první půlce a na euro turné je to víc sranda, ale i konec je celkem v pohodě. Pohoda je asi to hlavní slovo, které to vystihuje. Je to milej film s příjemnými herci a uteče jak nic. Nemá nic extra překvapivého a hudba tu není nějak oslnivá, ale nějak jsem to těm Angličanům odpustil. Celkově takové slabší čtyři. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemná podívaná z hudebního prostředí. Na filmy jako Doors, Škola rocku, Rocketman a další vydařený kousky, tohle ovšem nemá. Nemá to takový správný koule, jak bych si představoval. Taky to pravděpodobně natočil rejža, kterej toho moc o muzice a o fungování kapel neví. Comeback slušnej s dobrým hereckým obsazením, ale chyběly mi chytlavý songy a věruhudnost... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Čas letí, ale plamen hoří dál." ...Strange Fruit se mi dnes trefili do nálady a zpříjemnili mi tak nedělní odpolko. Rockeři sympaťáci a jak pravila Karen: Já miluju jejich muziku. Chci stát někde v šeru a vidět co ta hudba vzbuzuje v lidech. Filmy jako tento jsou mým šálkem kávy, mou krevní skupinou. Rock´n´roll forever ♪ ♫ ♪ 🎸 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ještě někdo má nějaký další psychický, fyzický, osobnostní nebo vztahový problém, o kterém byste nás chtěli v rámci této "komedie" spravit? Pro mě osobně málem k nepřežití, tu depku snad časem rozeženu. Revival Alice Nellis v červených s odřenýma ušima, ale asi tak desetkrát lepší, než tenhle nepochopitelnej, ubrečenej atak na 80 procent. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Film získal roku 1998 cenu Fennecus Award v kategorii "Nejlepší píseň" za píseň "The Flame Still Burns" (Plamen stále hoří). (Lynette)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)
  • Na soundtracku zpívají i herci z tohoto filmu, např. Hans Matheson nazpíval song "Live for Today" (Žít pro dnešek). (Lynette)

Reklama

Reklama