Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mancini pripravil nový koncept, a to vraždenie v starom strašidelnom dome, čiže nový koncept pre sériu, ale inak niečo, čo sme videli inde už tisíckrát. Ale čo tam po neoriginalite, slušne to funguje, i keď je cítiť, že ide v novom tisícročí už o veľmi minoritnú záležitosť. Nová Chuckyho maska nie je to, čo by som od tejto značky zrovna potreboval, avšak nestále sme spoločne s postavami v tme, takže nakoniec si to divák ani neuvedomí. Film má pomaly štyri závery vrátane potitulkovej scény. Zmysel to síce dáva, avšak osobne by som udalosti posledných desiatich minút zakomponoval až do pokračovania. 70% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Chucky je zpět!! Velice zdařilé pokračování, ve kterém Charles Lee Ray tolik nehláškuje, ale zabíjení mu jde pořád velmi dobře. Atmosféra je parádní a hudba LoDuca (série Evil dead) se hodně povedla! Po předchozích slabších pokračováních Chuckyho nevěsta a Chuckyho sémě je Chuckyho kletba nakopnutím celé série. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Slasher, v ktorom "náhodou" bandu nesympatických a otravných postáv vo veľkom dome vyvražďuje povedomá bábika z 80-tych rokov. Svojho času som dosť kritizoval Chuckyho nevestu a Chuckyho potomstvo za to, že do vážnej série nerozumne vložili čierny humor a tak som sa tešil na to, keď sa k univerzu vrátil jeho duchovný otec Mancini a jednak nakrútil plnohodnotný sequel (počkajte si na scénu po titulkoch) a jednak z Chuckyho kliatby vybral humor a uvoľnené miesto nahradil "serióznou" hororovou, pochmúrnou atmosférou. Bohužiaľ to z filmu lepší horor príliš nerobí. Spočiatku je fajn znova vidieť kultovú vraždiacu hračku, na ktorej hororoch som vyrastal, ale už čoskoro to celé upadne do monotónneho stereotypu s nezaujímavými postavami a nudným vývojom deja. Poteší ústredná hrdinka na vozíku a cameo Brada Dourifa, ale obecne o žiadny zázrak nejde. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chuckyho kletba není špatná, ale na to, že to je horor z roku 2013 tomu přeci jen něco chybělo. Atmosféra tu není špatná, ale že se celý děj odehrává pouze v jednom domě je poměrně škoda. Cpát sem také nemuseli nějaké ty homo scény. Spíš bych se soustředil na dokonalejší a propracovanější ukončování života rukou nelítostné panenky, no a Andy na konci nebyl špatnej... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malinko je škoda že si ke konci hraje Chucky na něco co není a snaží se zodpovědět všechny otazníky z minulosti a také se zavděčit jak starým fanouškům tak novějším. Jinak by se dalo říct že se jedná o poměrně povedený díl série čítající 6 dílů. Doporučil bych počkat na potitulkovou scénu. Chucky se držel trošku zpátky a tak jeho skóre nabotnalo jen na 4 chudáky, kteří si víceméně o smrt koledovali. Odřených 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně v čase 1:06:57 je Chucky v autě a túruje motor, přestože by nedosáhl na pedál. (dc125)
  • Ve scéně v čase 1:14:47, kdy padá Nica (Fiona Dourif) z výšky na vozíku, je vidět že Nica dopadá dříve než vozík, který je ale v čase 1:15:07 vedle ní. (dc125)
  • Prvé pokračovanie, v ktorom sa objavila aj postava samotného Charlesa Lee Raya. (beso74)

Reklama

Reklama