Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak máme tady další díl Chuckyho! S názvem Chuckyho kletba a byla to kurva pecka! Dobrý že se tady režisér Don Mancini úplně distancoval od komedie a dal do toho filmu výbornou temnou hororovou atmosféru. Dobrý že hlavní hrdinka filmu Nica (Fiona Dourif) je dcera herce Brada Dourifa, který dabuje právě Chuckyho. Líbilo se mi jak dali do filmu zase Brada Dourifa i když tam je v málo scénách, tak ty dialogy hraje dobře a je to fakt psychouš, jsou tam s ním nějaký flashbacky a scéna z prvního dílu jak se před smrtí v obchoďáku převtělí do panenky Chucky. V tomhle dílu fakt slušný gore a na konci překvápko kdy se tam objeví zase sexy Jennifer Tilly jako Tiffany. No a potom co dalšího mě tam překvapilo byl úplný konec, po závěrečných titulcích se tam objeví ještě poslední scéna s dospělým Andym Barclaym, kterého hraje zase Alex Vincent z prvních dílů. Ještě tady musim pochválit hudbu, ta je vážně skvělá, moc se líbila. Jsem rád že se po tolika letech k týhle sérii zase Don Mancini vrátil. Pecka díl a zároveň zatim nejdelší z celý série. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Chucky je zpět a tentokrát opravdu silně ve formě. Tentokrát je to pro Charlese Lee Raye osobní záležitost na jejíž řešení čekal 25 let. A protože pomsta je nejlepší pěkně odleželá tak přišel správnej čas. Skvěle se uzavírá kruh všech dílů Dětský hry / Chuckyho. Mněl jsem dost strach co z toho bude, protože Manciniho filmy o "příteli na celý život" byly znatelně slabší než trilogie Child´s play. Jenže jak se zdá se poučil a nesnažil se natočit hororovou komedii. Ten fim nepostrádá napětí, pár lekaček, zajímavý zvraty a pěkně vygradovaný finále. Pro mně druhej nejlepší díl série a důkaz že Chucky má ještě pořád co říct a chuť po krvi ho neopustila. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý hororový thriller, ktorý je už šiestym pokračovaním tejto slušnej hororovej série. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene na vozíku, ktorá dostane záhadný balíček s bábikou Chuckyho, čomu nevenuje veľkú pozornosť, no ešte v ten deň príde o mamu, pričom všetci veria, že spáchala samovraždu. Kvôli tomu sa k nej načas presťahuje sestra aj s rodinou, aby jej mohli pomáhať, ale Chucky sa nezastaví, kým sa všetkých nezbaví. Spracovanie sa mi páči, v rámci tejto série mi sedí nielen ten pôvodný hororovejší štýl, ale aj ten následný smerovaný viac ku komédii, no obával som sa, že tentoraz budú zase experimentovať, ako je to v poslednej dobe zvykom, ale nestalo sa. Tvorcovia to pojali starým dobrým spôsobom, dej sa odohráva prakticky celý čas v jednom väčšom dome, takže sa môže postupne budovať atmosféra, sadlo mi zloženie postáv, nechýbajú prakticky žiadne typické prvky tejto série, ako postava dieťaťa, ktoré ako jediné vie, že Chucky je živý a podobne. A v druhej polovici sa to už aj slušne rozbehne, takže v rámci možností si ani nemám moc na čo sťažovať, bavilo ma to. A veľkú pochvalu si zaslúži, že sa nejedná len o nejaký samostatný film, ale dej priamo súvisí, prípadne rozšíri udalosti z predchádzajúcich dielov a poteší aj niekoľko záverečných sekvencií, v ktorej nechýbajú ani staré známe postavy. Čo sa týka tých samotných hororovejších scén, síce nie sú výraznejšie nápadité, ale aj tam sa všetky celkom vydarili a poteší aj pár slušných krvavých momentov, obzvlášť scéna s farárom. Herecké obsadenie je úplne ideálne, všetky postavy majú svoj priestor a prišli mi dostatočne sympatické, takže tu nemám ani najmenší problém. Réžia a technická stránka sú výborné, pochváliť musím hlavne vizuál, ktorý ma svojou kvalitou dosť prekvapil, je tu množstvo dobrých obrazových nápadov, funguje aj atmosféra, tu je takmer všetko v poriadku. Výnimkou sú jedine tie niektoré digitálne scény s Chuckym, tu by som skôr ocenil klasický štýl, ale ani toto nie je žiadny väčší problém. Chucky je stále takmer rovnako výborný, ako predtým, bavil ma vždy, keď bol v zábere, ale mohol viac hláškovať. Boli tu dve skvelé hlášky, ale ani jedna nebola z jeho úst. Takže celkovo som nadmieru spokojný, Chuckyho som nikdy nepovažoval za nejaký žánrový vrchol, ale prakticky celú sériu mám rád a tento diel jej v ničom hanbu nerobí. U mňa je na úrovni prvých dielov. 76% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdová od Mattela je sice zpět v nejlepší osmdesátkové formě, s Grímou Červivcem uvnitř vypičovává blonďaté americké holčičky a vraždí jim rodiče, kteří opět nejsou, kdo ví proč, schopni nakopnout kus čínského plastu proti zdi a nechají se raději z deseti centimetrů ubodat pitvořící se Bárbínou, nicméně doby, kdy někoho děsily psychopatické hračky či křupavý Freddy jsou nenávratně v prdeli. Dneska by ti fakani akorát tak ukroutili ubohé panence hlavu, orvali jí končetiny a brutálně s nimi umlátili sousedovic famílii včetně domácích mazlíčků dřív, než by se chudák Gríma vyplazil po lince ke kuchyňskému noži. V téhle atmosféře už ty klasiky působí až příliš žertovně. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že sa dej odohráva v podstate na jednom mieste a vraždy za moc nestoja,Chuckyho kletba mala dosť slušnú atmosféru a príjemne sa mi sledovala. Bol som celú dobu v napätí a dokonca som sa niekoľko krát vyľakal. Taže som si odniesol fajn zážitok a nebyť tých poslabších vrážd udelil by som aj 4*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • V tomto filme Chucky (Brad Dourif) prvýkrát prehovorí až po 44 minútach, čo je najneskôr v celej sérii. (beso74)
  • Tento film jako jediný ze série poukázal na minulost Charlese Lee Raye (Brad Dourif). (Lajty)
  • Ve scéně v čase 1:14:44 Nica (Fiona Dourif) padá z výšky přímo na záda, ale v čase 1:15:8 leží na břiše a jinde, než kam dopadala. (dc125)

Reklama

Reklama