Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (234)

kingik 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Chucky. A k smrti rád se přátelím s malými holčičkami, kterým, až na výjimky, neubližuji. A ani invalidní slečny na vozíčku u mě nevyvolají žádnou lítost, protože jsem prokletá panenka a rozhodně nejsem na hraní, a už vůbec nejsem ani trochu roztomilý." Už je to nějaký ten pátek, co Tom Holland oživil vraždící animatronickou loutku poprvé, a ta se s železnou pravidelností ve více či méně povedených pokračováních vlastně vrací dodnes. Od té doby se Chucky stihl přesunout od hororu až do hororové parodie a zase zpět. Prošel si určitým vývojem, zahláškoval si, zanadával od plastikových plic a do svých rukou ho už podruhé v řadě dostává režisér Don Mancini, který si napsal i scénář. Film je však určen rovnou na dvd a jeho skromnější náklady jsou znát ve výpravě, kdy se film z větší části odehrává v rozlehlém domě, s použitím animatronické loutky, jež je ve filmech poslední dobou velmi ojedinělé a v neposlední řadě také ve způsobu a provedení vražd, které nejsou příliš působivé, a dokonce i krajně přihlouplé, jako v případě zabití elektrickým proudem. Chucky se však vrátil v solidní formě a film s ním má své silné stránky ve vytváření napětí, zajímavě pojatých postavách, se kterými pohlédneme na úplný začátek jeho osudu, film dobře odsýpá a i z režijního hlediska to má něco do sebe. V poslední třetině filmu není nouze o překvapení v ději a objeví se dokonce i Jennifer Tilly, a proto je také dobré mít sérii z větší části nakoukanou, aby divák věděl, o co jde a netápal. V hlavní roli se objeví nadějná Fiona Dourif, a kdyby dojem náhodou neudělala, tak to zůstane v rodině, protože její otec Brad Dourif si zahrál postavu, která se do Chuckyho vtělila a následně vražednou panenku namluvil. Chystaný remake možná nic nového v sérii nepřinese. Don Mancini a spol. se o určitou inovaci pokusili spolu s ostrým závanem osmdesátých let. Jedná se o poměrně poctivý hororový návrat s hororovou ikonou, která postupně ztrácí na hororové aktuálnosti i působivosti, a proto je dobré si ji ještě jednou do obýváku pozvat. Vaše očekávání nezavraždí. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malinko je škoda že si ke konci hraje Chucky na něco co není a snaží se zodpovědět všechny otazníky z minulosti a také se zavděčit jak starým fanouškům tak novějším. Jinak by se dalo říct že se jedná o poměrně povedený díl série čítající 6 dílů. Doporučil bych počkat na potitulkovou scénu. Chucky se držel trošku zpátky a tak jeho skóre nabotnalo jen na 4 chudáky, kteří si víceméně o smrt koledovali. Odřených 50% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale musím dát 5* ! Po těžkém zklamání z předchozích dvou dílů, je tohle opravdu lahůdka ! Vše funguje jak má, atmosféra skvělá, herecké výkony v pořádku, logika zvratů na úrovni, dostatek krve ( vede scéna s ,,čelistí" ), závěr povedený. Ačkoliv jsem za poslední dobu hodnotil filmy, které mě dostaly i víc, slabším hodnocením, tohle je pro mě, v rámci srdcové záležitosti ( za první tři díly ) prostě geniální pokračování do série ! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Moja srdcová séria pokračuje, a aj keď sa to na prvé dve časti nechytá, režisér si po nie práve najvydarenejšej "päťke" v mojich očiach napravil renomé, pretože táto časť je minimálne o triedu lepšia. Chucky sa tentokrát dostane do rodiny úzko spätej s jeho minulosťou a vraždenie pokračuje. Žiadna originálna zápletka sa tu samozrejme čakať nedá, ale je to stále lepšie, ako do toho strčiť nejaké ďalšie prihlúple bábiky. Kamera pekná, vraždy sú stále originálne a nápadité, Chucky je krvilačný ako má byť, akurát tie jeho vtipné hlášky tomu naozaj trochu chýbali, takže táto časť mi prišla zo všetkých asi najvážnejšia. Ale bavil som sa, teším sa na sedmičku :-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chucky nikdy nebola moja obľúbená hororová postava, no videl som s ňou všetky Detské hry a tak som sa odhodlal aj k tomuto aby som si aspoň raz pripomenul toho malého zabijackého hajzlíka. Čo sa týka filmu, tak nie je zlý, ale je to skutočne len video film a to je tak všetko. Jeden dom, jeden trochu lepší príbeh, jedna zabijacká bábika a kopec tupých, nudných a mŕtvych postav. Pokial hľadáte horor na nudný deň nie je to zlá volba. Mimochodom počkajte si až skončia titulky. 60% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (26)

  • Herec Brad Dourif uviedol, že k tomu, aby vyzeral podobne ako v roku 1988 v prvej časti, musel mať na hlave parochňu a na tvári veľké množstvo mejkapu. (beso74)
  • V tomto filme Chucky (Brad Dourif) prvýkrát prehovorí až po 44 minútach, čo je najneskôr v celej sérii. (beso74)
  • Brad Dourif, ktorý prepožičal hlas Chuckymu, nahral svoje repliky za necelý deň. (beso74)

Reklama

Reklama