Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než minule. Přestože je zde více Critters i zábavných momentů, tak tentokrát se mi absolutně nelíbil výkon herců, ani přemrštěnost (nadsazenost) některých scén. Asi nejvíc se mi líbila čistka ve fast foodu a jedna critters ve fritce. Pořád se však tenhle film rozhodně drží v nadprůměrné kvalitě hororových komedií. 7/10 ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Narovnako ako prvý diel, to znamená, že kto je závislý na malých us mestečkách, bude si v tom lebediť. Ale inak klasika, sympatické a rôznorodé charaktery, perfektné praktické efekty, a ešte taká ta doznievajúca 80s atmosféra so skvelým soundtrackom. Možno trošku krvavejšie a viac čierneho humoru, ale o tom to v prvom rade nie je. Oh, a krásna a sympatická hlavná hrdinka! ()

Reklama

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Morgan Megan - Další kunda. Připomíná mi tu vojačku z Mockingjaye (Lieutenant Jackson/Michelle Forbes) - Jo, je podobná Famke - Our self must fit - Lets just say I m not Van Helen type (Nadine Van Der Velde) - Critters busters - Damn meat eaters - I m back - Them man-eating dust mops got us roped up tighter than a blue-ribbon bull and all you folks can do is stand here and play kick-the-can with some punk kid - If we set around here on our duffs, bitchin, we are gonna end up tomorrows leftovers - And whos gonna lead this suicide mission? - Come on you pussies. You have got nothing to lose but your lives (vážně) - Uměj řídit kosmickou lod a nepoznaj dynamit - Ram it - Liane Curtis (Megan) - Cynthia Garris (Zanti) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od prvního setkání s vesmírnými chlupáči s ostrými zoubky uplynuly dva roky, ale změn se v jejich sérii moc neudálo. Nehororového Hereka střídá hororový Mick Garris, jehož režie koketuje s televizními prvky. To je dost nepříjemné, pokud má film fungovat pro velké plátno. Garris, který nijak sérii neposouvá, přišel sice s hororovější porcí, ale toho "nejbéčkovějšího" ražení. Critters po technické stránce opět zaostávají, ale je to s nimi ještě horší v tom ohledu, že jednička se vzpírala být hloupým filmem, dvojka už hloupá je. V malém městečku se zase vyskytnou, tentokrát se vylíhnou z velikonočních vajec a jejich vražedné řádění je opět úsměvné než děsivé, ačkoliv Garris už dokáže navodit občas hororovější náladu a krvavější náladu. Jenže ve filmu není nic, co by ho zachránilo před mým podprůměrným hodnocením. V té době jsem už sérii přestával věřit a trojka stěží mohla přijít s něčím revolučním. Abych napsal pravdu, tak mě Critters ani moc nebavili. 40% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které překonalo jedničku, alespoň co se v zábavnosti týče. Režie se tentokrát zhostil Mick Garris, jenž na sebe později upozornil Příběhy ze záhrobí či Sleepwalkers. Dnes už ostřílený David T. Twohy narval do scénáře spoustu černého humoru, narážek a odkazů, že se u filmu nedá nudit. Na scénu se tak dostane magazín Playboy nebo papírový poutač Freddyho Kruegera. Největší salvy smíchu ale vyvolávají samotní critteři, kteří jsou lidmi zabíjení roztodivnými způsoby (polknutím dělobuchu, kapalným dusíkem). Opravdu výborným finálem je koule ze stovek ježků valící se nočním městem a zanechávající za sebou ohlodané kosti jeho obyvatel. Samozřejmě opět nechybí duo vesmírných kovbojů Uga a Lee, a potěší větší prostor pro rozvíjení Charlieho charakteru. Hororová stránka sice ustupuje, ale prdel je to ohromná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)

Reklama

Reklama