Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Žena v černém 2: Anděl smrti“ bohužel trpí problémem pokračování, kdy se tvůrci pokusí o to samé, jen s trochu jinými postavami, no ale nakonec zjistí, že ono je to pokaždé něco jiného a něco tomu chybí. Tohle je v podstatě japonský horor v anglickém prostředí, kde se hraje pouze na to, že některé ty scény jsou „skutečně děsivé“, ale popravdě jsou jen něčím, co je v hororu vidět pořád a trochu to nudí. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, ale tohle mě zklamalo. Kam se poděly zvukové efekty, z kterých mi běhal mráz po zádech? Minule mě nejvíc vyděsilo, když povolila ucpaná trubka a její obsah vytekl do dřezu a teď? Ani nevím... Nejhorší je, že hlavní strašidlo, žena v černém, v tomhle díle byla sotva vidět, oproti jedničce, kde na nebohé Daniela Radcliffa bafala za každým rohem a tady by se většina leknutí dala zařadit mezi "leknutí nedopatřením," kdy se postava nemá čeho bát. Například když zpoza rohu vyběhla skupina dětí a narazila do Eve. Hlavně pokud už budu dělat pokračování, tak čekám originalitu, tady se jen opakovala ta samá kletba, která si ovšem teď vyžádala o dost méně obětí a to, že bylo po naprostou většinu filmu v domově okolo 10 lidí také ubíralo na strašidelnosti. V prvním díle je tam hlavní postava skoro pořád sama, což je pro diváka o dost znepokojující, než když je tam 8 dětí + 2 učitelky + 1 voják... Každopádně se mi velmi líbila vizuální stránka - prostředí a kamera, ale atmosféru zas tak uchvatná nebyla, což je škoda, protože prostředí tomu skvěle nahrává. ()

Reklama

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. The Woman in Black: Angel of Death nepřichází s ničím novým, v podstatě jenom parazituje na filmu z roku 2012. Je také absolutně bez nápadu či kreativity a neviděl jsem v něm ani špetku hutné atmosféry, které měl první díl na rozdávání. Občas jsem měl dojem, že sleduji nízkorozpočtovou nepovedenou napodobeninu předchozího filmu. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Spin-off Ženy v černém dle očekávaní nedosahuje kvalit původní, nutno říci excelentní Ženy v černém s Danielem Radcliffem v hlavní roli. Ale že to bude až taková komerční slátanina, to jsem opravdu nečekal. ___ Herecké výkony svojí inteligencí připomínaly báby z Babovřesek. Soundtrack (hudba) pro změnu místy připomínal dobrodružné pasáže Indiana Jones, než tajuplný duchařský horor. _____ Režisérsky absolutně nezvládnutý komplex, který padl na dno, kvůli scénáři psanému na koleni, s absencí jakéhokoliv objasnění dějových fragmentů původní Ženy v černém, jež očekával nejeden fanoušek tohoto duchařského snímku. Převážná většina hororových scén (dá-li se to tak nazvat) byla místy až směšně identická s původní verzí Ženy v černém, viz. houpací křeslo. Vím, že je těžké vymýšlet nové hororové prvky, zejména u duchařských snímků. To ví přeci každý, kdo se trochu orientuje v hororové filmografii! Ale i přes vědomost, se mnozí režiséři hrnou do nových a nových duchařských hororů. Vědí, že do této kategorie mnoho nových hororových prvků nepřidají, přesto se do nich mermomocí pouští. A tudíž s kritikou u podobně ražených filmů šetřit nebudu. __________ Lekavé scény v hororech přitahují zejména mladší publikum jako magnet. To se samozřejmě projevuje na hodnocení této skupiny, které vypadá nějak takto: "Hodně lekaček = Prvotřídní horor!", "Žádné lekačky = Špatný horor!". Bohužel Druhá Žena v černém je pro tuto skupinu hororových diváků přímo stvořen. Jen na této skupině lidí tvůrci sebevětšího filmového braku vydělávají nekřesťanské peníze. Filmoví distributoři také zanechávají jakési imaginární poselství ve smyslu: "Pokud si koupíte (předraženou) vstupenku na náš film, a bude vás hodně, připravíme pro vás klidně Ženu v černém č. 26". ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama