Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $244,082,982Tržby Celosvetovo $461,983,149Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $15,001,908 //počet predaných kusov 336,558Tržby za predaj DVD v USA $326,670,241 //počet predaných kusov 22,804,178Tržby za predaj Soundtrackov v USA $51,800,000 //počet predaných kusov 205,000║ ...takže nakoniec z tejto rozprávky sa stal zlatý dol pre producentov __John Lasseter je fakt zázrak na poli digitálnej 3D animácie! /videl v kine: 95%/ ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mě minul takovou rychlostí, jakou si to řítil onen slavný závoďák Steve McQueen. S Pixarem se začíná něco dít. Začíná ustupovat ze své dobyté pozice, tvůrce vtipných pohádek nejen pro děti, a začíná se snad stylizovat do druhého Disneyho. Toliko bezzubou pohádku jsem od Pixaru nečekal. Bohužel tento snímek vsadil spíše na sentimentální linku, která by jakoby vypadla z oka Doktoru Hollywoodu. To by se ještě dalo odpustit, ale chlapci od Pixaru přestali být i vtipní. Celé to působí spíš jako efektní limonáda, na které se dá ocenit snad jen ta animace. Chlapci, měli by jste se vzpamatovat nebo dopadnete jako u Disneyů... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Auta verze 2017 moc nefungují. Svého času když vznikla chatrná Dvojka, jsem si myslel, že Jednička byla o třídu lepší, ale není to pravda. Ten kvalitativní rozdíl tam moc není a myslím že by se dneska hodně diváků dost divilo, že se jim podobně jako mě Cars vlastně už nelíbí. Příběh je plytší, zábava k popukání, natož pro dospělé to rozhodně není a těch několik povedenějších okamžiků výsledný dojem nezachrání. Příšerky, Úžasňákovi, Nemouš a samozřejmě Brouk nebo Hřačková trilogie stojí o dost výš. 60% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Ačkoliv celosvětové tržby nebyly až tak veliké, jak se zprvu čekalo, příjmy z prodeje hraček a předmětů s motivy hrdinů filmu byly astronomické. (Dlee)
  • Jakmile Blesk McQueen (Owen Wilson) opraví silnici a rozsvítí se neony, jdou se všechna auta společně projet. V následujících scénách se silnice mění. Jednou má žluté pruhy a jindy je úplně černá. (Mr.Hudson)
  • I když většina aut v kreslených filmech má místo reflektorů oči, John Lasseter se rozhodl umístit oči na přední skla. Inspiraci přiznává ve svém oblíbeném krátkém animáku Susie – Malé modré kupé (1952). (imro)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama