Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špatné časy nastanou v království Bruna Pochybného, když se zemí začne potulovat děsivá příšera zvaná Žvahlav. Její oči jsou dvěma plameny a pařáty vytasenými meči. Který statečný rytíř zabije tuto bestii a zachrání království? A kdo získá ruku krásné princezny? Bude to Dennis, hlupák a moula, který se učí bednářem a miluje tlustou Griseldu? Může právě on zachránit království? Nebo je to nad jeho síly? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, je to fantasy/komédia ktorá sa vymyká stanoveným pravidlám žánru ( tak napr. hlavný hrdina/?/, je stále viac zamilovaný do ryboprstej, 150 kilovej, špinavej a smradľavej dcére chudého rybára, ako do - teda v rámci filmu - modelingovo vyzerajúcej princeznej s viac než obstojným venom ), jej humor a atmosféra niesu poplatné tomuto populárnemu druhu filmu, ale nuda je tu podobne viditeľným znakom, ako jej výnimočnosť v tomto umeleckom útvare. ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Film Terryho Gilliama, tematicky navazující na Monty Python a Svatý Grál. V dávné Anglii se odehrává značně potrhlá verze pohádky - variace na téma "Jak hloupý Honza draka Žvahlava zabil". Jeho podobnost s ostatními Pythonovinami je možná jeho největší slabostí, u některých gagů jsem měl pocit, že je odněkud znám... Mnoho vtípků bohužel vyzní do ztracena. Děj také neubíhá tak rychle, jak by bylo záhodno. Potěší účast skoro všech Pythonů. Ať jste jejich fanoušci nebo ne, tenhle film stojí za vyzkoušení. Někdo se u něj dobře pobaví, jiní se budou královsky nudit. ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to něco víc, aby to bylo aspoň na ****. Osobně můj první film Terryho G. a ani mě nepřekvapovala jeho neobvyklá forma. Něco podobného jsem čekala :-) Je to taková pohádka v ošklivém prostředí aneb kde přišli ti pisálci na to, že všechno musí být v pohádkách čisťounké a malebné? Pár vtípků, které vás pobaví, ale hlavně zlatíčko Michael v hlavní roli je dokonalým ztělesněním dobráka milujícího Griseldu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Sakra já se na to strašně těšil jako další Pythonovský smrtící nářez humor a ono nic. Teda nářez to byl, ale v jiném smyslu. Takhle odpudivý středověk jsem totiž ještě neviděl. Sbírka těch nejodpornějších lidských návýků, sraní a chcaní na lidi, všichni všetně krále ve špinavých hadrech, špinavý město, špinavý hnusný xichty, v jedné chvíli šlápne hrdina do hovna co je větší než on. A krvavý a brutální je to tak, že by tomu mohlo 99% hororů z té doby závidět. Úmrtí jsou morbidní, plná gore, často zbytečná a černohumorná (zavalení milence pod postelí, potoky krve na rytířském turnají, dobrovolná živá ohnivá koule do katapultu). Časem jsem se tím začal skvěle bavit a dávám za to vše 3*. Zbytek? Bohužel humor tu prakticky žádný další není, děj neexistuje, hrdina je naprostý idiot, smolař, zbabělec a ještě miluje hildu proti níž by byla i Marfuša krasavice (a která na něj kašle). A k tomu je tu příšera, takže to spadá do fantasy. Příšera se ukáže v posledních minutách a vypadá jak z české televizní pohádky. Zkrátka mi to úplně nesedlo, ale jisté kouzlo to má, jen jiné než jsem čekal. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro velké i malé děti plná drastických řešení jednoduchých věcí (zvonek u dveří v podobě ječícího oběšence:)) a ironické kritiky různých autorit (král, biskup...). Kdo má rád bandu okolo pythonů, tak by mu toto nemělo ujít:) Chvílemi se to zdá trochu zdlouhavé, ale na celkovém dojmu to nic nekazí. Dívat se na to spíš odpočatý:) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Mnoho scén bylo kvůli nízkému rozpočtu točeno jen jednou. (ČSFD)
  • John Cleese a Iain Cuthbertson odmítli role v tomto filmu. (ČSFD)
  • Producent Sanford Lieberson chtěl do role Dennise původně obsadit Michaela Crawforda. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama