Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Není mi moc jasný, proč má tenhle díl tak obecně hrozný hodnocení. Mě, jako fajnšmekrovi PO přijde rozhodně lepší než 3. a 5. film. Jasně, některé situace nepobírají logiku, ale ve finále jde o docela zajímavou podívanou, kterou si i po čase milerád pustím. "Mluv!!!!" Nakonec, filmování v městském prostředí je velmi věrohodné, prostě jim věříte. A ona scéna na konci, revoluce a hořící domy, proroctví Caesara, mazec! Hodně jsem se rozmýšlel jestli dát pět nebo čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se přiklonil k té první možnosti. Dobrej film. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Určitě nejdůstojnější pokračování původního snímku, kterému nechybí atmosféra a smysluplný scénář. Bohužel se na něm podepsal enormně nízký rozpočet (1,7 mil. dolarů, nejméně z celé série), jenž má za následek horšící se masky, tragickou kameru a upocené "akční" scény ke konci filmu. Obsahuje však několik velice dobře napsaných dialogů a scén, které z paměti hned tak nezmizí (poprava, závěrečný dialog). Je to do značné míry zásluha skvělého Roddy McDowalla, ale taky překvapivě slušnou mírou násilí a vhodně zvoleným prostředím. Tenhle díl zkrátka za pozornost stojí, i když v té době už začínali mít diváci opičí série plné zuby, takže se mu nikdy nedostalo uznání. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Dobytie Planéty opíc alebo opičí Spartakus. Celý príbeh o Spartakusovy tu predvádzajú opice vzopretie sa moci, spojenie a organizácia otrokov a útok na svojich pánov. Na rozdiel však od Spartakovho príbehu tu utlačovaný vyhrali a zotročili si ľudí (všetko to stihli za jednu noc). Dobytie planéty opíc nemá opäť absolútne nič spoločné s pôvodným filmom. Z tohto sa nikdy nemala stať séria a svet by o nič neprišiel. Navyše v tomto nezmyselnom pokračovaní absolútne nesedí ani hudobný doprovod. Koniec filmu má nasvedčovať to, že sa jedná vlastne o nekonečný príbeh a po zhliadnutí tohoto snímku by mala nasledovať pôvodná Schaffnerova verzia. Film už za viac slov nestojí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)
  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama