Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

cheyene 

všechny recenze uživatele

S hodně přivřenýma očima dám 5*, protože snímky o nevyléčitelných chorobách či handicapech mají v sobě tu sílu, že přinutí člověka přemýšlet nad tím, zda má vůbec důvod si stěžovat, když mu zdraví slouží. You're Not You mi od samého začátku připomněl povedenější film Intouchables, byl dosti předvídatelný, avšak měl svou sílu a emotivnější, byť prvoplánové momenty. Ač Hilary Swank nemusím, své role se zhostila dobře, podobně jako zazářila Emmy Rossum. Potěšilo i několik zdařilých záběrů kamery. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po "Život nikdy nekončí" a "Nedotknutelní" je tu další film s podobným tématem. I zde se o nemohoucí ženu stará dívka, která rozhodně nepatří do stejné společenské vrstvy, jako ta nemocná. Přesto mezi nima vzniká pouto, které trvá až do smrti. A v tom je právě rozdíl oproti oběma výše uvedeným filmům. Zatímco těm tělesně postiženým se více méně daří pořád dobře, ALS je prostě nevyléčitelná. Silný film, který však už podruhé zcela jistě neuvidím a krásnou Emmy "Fionu" Rossum budu raději sledovat v šesté řadě "Shamelless", na kterou se už těším. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

ALS je bezesporu strašná nemoc, která může postihnout každého (například Marián Čišovský). Ale i přesto jsem měl celou dobu pocit, že je to klasický vykonstruovaný americký film. Sází hlavně na to, že Hilary Swank nic nezapomněla z Million dollar baby, což opravdu nezapomněla. Ale i tak je z filmu vidět snaha rozbrečet, co nejvíce lidí, ale na mě to moc neplatilo. Začátek mi přišel jako Nedotknutelní, kteří byli ale o dost lepší. Konec však skončil lépe než jsem čekal nebo spíš se obával. Takže film špatný nebyl, ale že by mě nadchl to ne....60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov o kriplovi, ktory na konci zdochne. Hilary Swank podala dobry vykon a pritom to ani nejak nehrotila. Celkovo sa film nesnazi prilis citovo vydierat a snazi sa temu podat skôr pohodovo. Vztahom Hilary a jej opatrovatelky to trochu pripomina francúzskych Nedotknuteľných, ale az tak komedialne to nie je. Jedina vec, ktora mi uz trochu lezie na nervy je to, ze vo filmoch zakazdym sledujeme kripla, ktory je dobre financne zabezpeceny a tak nema nudzu o spickovu lekarsku starostlivost s mnozstvom opatrovatelov. Ale film o chudobnom chudakovi, ktory roky trpi a nakoniec zdochne by bol asi prilis velkou depkou, ktoru by bezny divak nerozchodil. 5/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Navzdory tématu nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS pozitivně laděné drama o lásce a přátelství v posledních okamžicích. Hlavně zpočátku se potýkalo s tak schválně do co největších extrémů charakterových odlišností rozdanými kartami, až to bilo do očí - aby se rozdíly záhy mimoděk zahladily. O čtvrtou hvězdičku hodně žadonil skvělý výkon Hilary Swankové, urovnávající i mnoho kašírovaných scének pro dojímavé divačky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)
  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)
  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)

Reklama

Reklama