Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

Alex 

všechny recenze uživatele

Dojemný film o umírání. Tentokrát je to ALS, ale není to film o této nemoci, sám neumím posoudit nakolik bylo ztvárnění chorobných příznaků věrohodné. Nedokážu ani odhadnout nakolik film zobrazuje americký přístup k umírání. Protože pokud je alespoň něco z reálného života, je zřejmé, že se od nich máme co učit... U nás se zatím jen mluví o přístupu k umírajícím (a zaplaťpánbu, že aspoň to), dělá se toho velice málo. Tento film nám ukazuje něco víc. Ne, že starost o umírající je nějaká naše povinnost, ale právě, že takový bezpostřední dotyk smrti nám pomůže prožít lépe náš vlastní život. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ztvárnit člověka postiženého krutou nemocí nezvládne každá áčková hvězda, a tak se nedivím, že povolali Hilary. Ta to má navíc těžší o to, že má předepsáno vypadat stále vesele a líbivě. Divák je tedy ušetřeny (či ochuzený) všech hnusů, které péče o postiženého člověka provází. Taky bych chtěla umírat v čisťounkém luxusu. Dále má divák štěstí na to, že Kate je svatá osoba a všichni okolo ní mají sympatické povahy. Je pak jednoduché nenávidět každého, kdo Kate ublíží či nepochopí. Film tedy klouže opatrně na povrchu tématu nevyléčitelné nemoci, díky čemuž nezabředne do přílišného patosu. Zaměřuje se spíš na příběh Bec, čímž mi to připomíná Rain Mana. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, kdy hlavní hrdinka trpí nevyléčitelnou nemocí. Poslední dobou je jich opravdu hodně a ani tento není špatný, avšak Hillary Swank dle mého názoru nedokáže (alespoň tady ne) strhnout jako J. Moore, E. Redmayne či ten herec z Intouchables. Mě se daleko více pozdávala Emmy Rossum a to ne jen kvůli tomu, že je mladší a hezčí. Její postava a postupná proměna ve mě vyvolávala více emocí než Hillaryna, což jednak svědčí o jejím hereckém umění, ale jednak také o tom, co jsem zmiňoval, že Hillary zkrátka nedokázala tak strhnout. Na tuto herečku si musím dávat pozor, jelikož jí moc neznám, nějaké filmy jsem s ní sice viděl, ale v nich buď neměla moc velkou roli, nebo neměla co hrát. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám tyto příběhy rád. Dvě naprosto odlišné lidské dušičky se střetnou, aby si vzájemně psychicky pomohli a zároveň si odpočinuli od okolního světa, ze kterého jsou už beztak hrozně unavené. A to, že je spojí nemoc jedné z nich, je bohužel smutné, ale na takovém příběhu je třeba hledat právě spíš to pozitivno, což film i dokázal. A k tomu jsem si přidal suprové herecké výkony a bylo o kvalitní filmový zážitek okamžitě zaděláno. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Průměr. Ale spíš míň než víc. Bec je příjemná a velice sympatická, a také jediná ryze pozitivní věc na filmu. Celkově mi to přijde jako mix Still Alice a Intouchables. Ani na jeden z nich to však zdaleka nemá. Hilary ráda nemám, ale šanci jsem jí dala, zato Emmy, kterou neznám, byla super. No a Josh je fajn snad všude. :) Takže jak už tady lidi píší - bylo to křečovité. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)
  • Když jsou v bazénu, Marilyn (Loretta Devine) se zeptá Kate (Hilary Swank), jestli nemá poranění míchy. ALS je onemocnění motorických neuronů, nikoli v důsledku poranění míchy. Lidé s ALS (PALS) i nadále pociťují všechny pocity, narozdíl od lidí s poraněním míchy. (sirjohn)
  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)

Reklama

Reklama