Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

NICOX 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Jednička byla něco novýho, jinýho... a Dvojka se po jejím úspěchu jen svezla a výsledek je těžkej podprůměr. Dokonce sem (bohužel) na tom byla před x lety v kině a abych vám pravdu řekla, tak si ten děj skoro nepamatuju, jediný co zůstalo je pocit velkýho zklamání. /// Dnes sem to viděla v TV a snižuju o hvězdu. 30 % ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jasně jednička vydělala s rozpočtem 25 tisíc dolarů přes 240 milionů, takže proč to nezopakovat tím, že natočíme dvojku. Režisér Joe Berlinger se do toho pustil a docela to podělal. Hlavním problémem tohoto veškerého snažení je dementní scénář. Zatímco v jedničce jsem se koukali na lidi, který točili dokument, tak ve dvojce koukáme na lidi, kteří ztravili noc u nějakého domu , pak ses vrátějí do nějaké chýše, kde se na to všechno koukají. A pak to přijde! Nuda, rádoby horor a záhady. A právě záhady mně donutilli koukat, protože jsem byl zvědavý, o co tam jde a jak to dopadne. No a udělal bych snad lépe, kdybych to vypnul. Protože to závěrečné rozuzlení bylo fakt dementní. Ale pořád si myslím, že jde o větší zábavu, než byla jednička. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování v mnohém překvapilo. O to víc, že jedničku považuji za jeden z nejhorších hororů všech dob. Zde tvůrci zvolili daleko filmovější přístup a vyloupl se z toho zajímavý horor, který má řadu dobrých hororových scén, ale pokud příznivci jedničky na ní oceňovali její dokumentární autentičnost, tak tady na to budou muset zapomenout. Tohle je plnokrevný horor a ne jen hra na horor, tak jak to bylo předvedeno v jedničce. Chybělo působivější režijní i řemeslné zpracování. 60% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Vyzdvihl bych těch pár odkazů na první díl a konečné zjištění toho, co se vlastně postavám v tomto ,,druhém" díle stalo. No vlastně se celkem stydím (kvůli tak dokonalé jedničce) za to, že tohle nese stejný název. Vcelku je to prostě dost podprůměrná, zamotaná, nudná a rádobystrašidelná vykrádačka. Nedoporučuju ! Můžete si zkazit zážitky a dojem z prvního dílu... ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Originalita a „autentičnost" (opravdu by všude tahali tu kameru?) prvního dílu jsou pryč, dvojka již je regulérní snímek... Zatímco v "projectu" tvůrcům k navození "záhady" stačila jen směsice zvuků a hromada kamení, zde filmaři spoléhají na klasické hororové elementy v podobě krve a děsivých přízraků - strašidelné to sice není, depresivní? to ano. Atmosféra snímku je částečně umocněna ponurým, podzimním prostředím a rovněž i rozuzlením celého příběhu, jenž v podstatě nabízí dva odlišné konce: 1) Naši hrdinové spáchali sérii rituálních vražd pod vlivem čarodějnice z Blair, 2) Naši hrdinové spáchali sérri rituálních vražd pod vlivem alkoholu a drog... Stačí si jen vybrat :) Příběh je vcelku průměrný, nicméně závěrečná pointa je překvapivá a celé to mystérium ohledně lesa je zpracováno více než dobře - všechny ty přeludy, tajná znamení a zkreslená realita... Herci odvedli skvělou práci a stejně jako v prvním díle ani zde není nouze o vyhrocené situace, drsné hádky a náznaky ponorkové nemoci mezi hlavními postavami - což snímek částečně posouvá do rovin psychologického hororu... Snímek mne zaujal víc než první díl, líbil se mi ten "look," ponurá atmosféra i brakovitost, navíc Marylandské lesy s našimi hrdiny vyjeb**y celkem pěkně - snímek je sice komerční, tuctová záležitost snažící se přiživit na slavném předchůdci, nicméně formou zpracování si jde svou vlastní cestou a legendu o čarodějnici rozvíjí poměrně obstojně... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)
  • Když v obchodě opravář lednice řekne Kim (Kim Director) větu: „Už jsem skončil,“ pozorný divák si vzpomene, že z vyprávění předchozího dílu Záhada Blair Witch (1999) měl stejnou větu pronést masový vrah Rustin Parr (Frank Pastor), když se šel doznat do města po poslední vraždě. Není náhoda, že o chvíli později se Kim na zpáteční cestě zjeví právě těch sedm zavražděných dětí. (Nick321)

Reklama

Reklama